Gå til hovedinnhold

Hagesesongen er startet - HURRA

Nå er hagen endelig fri for snø og jeg har begynt oppryddinga. Jammen skal jeg si at det er møkkete når all snøen forsvinner, men fint etter på nå alle visne blader er borte. Da titter det frem småe skudd og vårblomster.

Her en liten våriris som jeg kjøpte hos Langangen på plantemarked på Stange i fjor høst. Kjempe flott med fin blå frage - (dette var et dårlig bilde).


Jeg er på langt nær ferdig med oppryddinga, men har fått raket det meste av gressplenen og det er nesten den værste jobben. Mye artigere å rydde blomsterbed.

Inne i lysthuset er det også liv, og det vokser godt i såpotter og pellisene har også kommet seg fint etter ompotting og ny jord.



Her er det blomkål, brokoli og div. urter.
Såpottene fra i fjor høst har også begynt å spire og det kommer flere for hver dag.


Hagemessa på Lillestrøm - årets høydepunkt.

Mye fint å se på og mange ideer å ta med seg hjem.

Den store handelen ble det ikke - tok med meg noen pellisstiklinger, en flott kurv som jeg skal pynte med utenfor døra nå til påske.

Kiwibusk og en drueranke ble også med hjem og disse har nå fått nytt hjem i store baljer. Skal stå i drivhuset og tas inn når høsten kommer. Blir spennende å se om det kommer noen frukter. På Kiwibusken er det allerede en blomsterknupp, så jeg krysser fingrene.



Nå i påsken skal vi bare kose oss hjemme. Sola er kommet og det ser ut til at den vil bli noen dager også, og det har vi jo ikke noe imot.

Har endelig fått ordnet med flotte bur til alle dyrene våre, så nå kan både kaniner og marsvin gå trykt ute.

I går kjøpte min kjære mann bålpanne til meg og jeg gleder meg til å ta den i bruk. Grilling av pøler og pinnebrød er stor stas for ungene.

Skal ta flere bilder fra hagen i løpet av de kommende dager, for nå skjer det så mye der ute.


Ønsker alle en flott tirsdag!

Kommentarer

Det er sååå godt å endelig komme i gang, ja. Det er som om en endelig våkner til liv igjen etter en lang og kald vinter :)

Her er snøen også nesten helt borte, men jeg har ikke turt å begynne med å renske i beddene enda. Plutselig kommer det en kaldbolk. Men jeg kommer ikke til å vente så veldig lenge nå. Må begynne tidlig skal jeg rekke alt :D
krepsemor sa…
Ja, det er deilig å være til når våren kommer! Litt jobbing er det for å få det fint ute, men det betales i form av blomsterprakt og grønn plen =)
Nå skjer det mye både hos deg og her hos meg også! Det blir nok en del luking, for den hersens skvallerkålen er jo nesten først ut!
Ha en fin påske, Vivi!
Kjekt å starte hagesesongen igjen etter vinteren, høres ut som du har kommet godt i gang.

God påske til deg!
Marit sa…
Ja, det er mye jobb å rydde opp etter vinteren. Men det blir så fint etterpå. Ha en fin påske!
Ja tenk.. nå er den etterlengta våren her. Deilig å se at det spirer og gror. Men litt trist at vinteren har tatt knekken på en del roser. Ønsker deg en God Påske!
Mia sa…
En bålpanna, vad fint, det skulle jag gärna haft en, ser så mysigt ut när man grillar vid dem.
Så skönt att äntligen vara snöfri och få vår. Det gick så fort här dom sista veckorna, man hinner nästan inte med.
En kiwi, på Lhr, vad spännande. Hoppas du får frukt på den. Själva plantan är kanske också vacker, eller?
Ha en fin hagepåske :)
Unknown sa…
Så bra blogg ,,,den koste jeg meg med .
Du har en fin og enkel forklarende side .
Jeg legger meg som følger , det hadde vært hyggelig og bli med på deg og hagen din videre.
Ha en fin dag Marit.
Takk for besøk hos meg og kommentarene du la igjen, ønsker deg en riktig GOD PÅSKE!

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne