Gå til hovedinnhold

Glimt tilbake fra hagen 2011

Hageåret 2011 er for lengst over for min del. Det første hageåret jeg kan huske at jeg var skikkelig lei - hagemett som Ellen Walnum beskrev det. Hagen var klisset og våt mesteparten av sommeren, og når det endelig ble sol en dag så strutten plantene mot varmen og solstrålene.
Det er nesten skremmende hvor lite jeg brydde meg over de tingene jeg ikke fikk gjort, men nå vet jeg av tidligere erfaringer at plantene og hagen kommer igjen.
Å kunne sitte her og se utover hagen gir en spesielle følelse av ro. Mange tanker om hva jeg kan gjøre og forandre på i hagen kommer ofte når jeg sitter her.
Trøsten med alt regnet var at plantene ble utrolig frodige og flotte. Jeg er blitt mye flinkere til å gjødsle og det gjør virkelig susen. Kunstgjødsel på våren og kukompost litt utover sommeren.
Clematis og kongslys i skjønn forening.
Dagliljeimport ble det også i 2011. Rundt 12 planter har det blitt, og jeg gleder meg veldig til blomstring. "Må ha" følelsen kommer fort når det er import, men tror det blir med det for det er veldig kostbart.
Stadig like forelsket i moserosen min og nå har jeg to stk av den. Rosedillen har holdt seg og jeg er veldig spent på hvordan rosene klarer seg i vinter. Enda har det ikke vært så kaldt, men det er lite snø.
Drivhusprosjektet blir eget kapitell hvert år. Går hardt ut fra start og lander ikke med stil i det hele tatt. Hagesesongen 2011 skulle det være urter. Ikke er jeg noe flink til å bruke dem og har aldri hatt noe annet enn persille og gresløk. Men jeg ville gjøre et forsøk så fikk jeg heller se hvordan det gikk.
Konklusjonen ble delt:
chilli - ble sådd altfor seint og ble aldri moden
Gressløk med hvitløk smak - gikk kjempe fint og tatt var på i vinter
Tomat/agurk - blir veldig bra
div krydderurter - blir brukt veldig lite og visner fort. Hadde nok klart seg bedre med bedre plass/jord rundt seg. Ei potte ble nok for lite.
Gulerøtter i balje - skal ikke gjøre igjen
salat - blir nok bedre på friland enn i urner
Nytt rosebed ble laget i 2011 og det ble jeg veldig fornøyd med. Her mangler det noe jord, så det prosjektet må jeg nok fortsette med til neste år. Det ble også plass til noen nye pioner rundt omkring i hagen og jeg er spent til våren om alle kommer igjen og heldig er jeg om de kommer med knopp.
Hagesesongen 2011 ble også det første året som det ikke ble satt noen løk på høsten. Tulipaner har jeg gitt for de kommer aldri igjen andre året.
Ja, hva skal man si - hageåret har vært vått og klisset. Noe nytt er kommet og det gamle svikter aldri. Enda så har jeg ikke sådd noe og kommer nok heller ikke til å gjøre det. Hagen er full og jeg har ikke tid til å fly rundt med småbarn for å finne den beste plassen for dem. Hva som skjer i drivhuset for vi se - kanskje jeg igjen satset på noe nytt?
Noen nye mål og prosjekter med hagen er det ikke enda, men når våren igjen banker på og ting begynner å skje igjen så skal man ikke se bort i fra at det igjen spirer både ute i hagen og i hagehjertet mitt.
Ønsker dere alle sammen ett riktig godt nytt og og håp om bedre hagevær i 2012 !

Kommentarer

stallnilsen sa…
Ja, nu går vi inn i et nytt hageår, glær mæ masse.
Ønsker dæ et riktig godt nyttår.

Hilsen Lisbeth ;)
Mariann sa…
Flott tilbakeblikk på hageåret i din hage!
Gleder meg til å følge bloggen din videre i 2012.

Ønsker deg et strålende nytt år!
krepsemor sa…
Ikke alt blir som vi har tenkt og drømmer om. Jeg er heller ikke så flink å bruke urter, men prøver å lære! Friske urter er jo mye bedre enn tørkede! Du har en flott hage, Viviann, og kunne godt tenkt meg en ruslerunde der!
Ønsker deg alt godt for det nye året
Klem!
Flott tilbakeblikk på hageåret 2011som var svært vått også på mine kanter.

Ønsker deg et godt nytt hageår!
Mia sa…
Du ska se det spirar i ditt hagehjerte igen till våren, sommaren kommer bli perfekt, det har jag bestämt!
Gott nytt år :)
Hagemett kan jo alle bli når sommeren er som den var, plutselig kribler det nok i fingrene igjen :)

Godt nytt år vivi, gleder meg til å se mer av den vidunderlige hagen din fremover, for jeg tror jo at du snart bobler over av hagefryd igjen :)
Bille sa…
så flott årsoversikt! Og hagen din ser jo skikkelig innholdsrik ut, jeg ser du har noen klatrevegger men uten planter da bildene ble tatt. Er det Klematis som klatrer der? Kanskje en idé til feriehagen, når jeg skal tenke rom i hagen.

Ønsker deg et flott nytt år!
Turid sa…
Hagen din ser helt nydelig ut, kunne tenkt med å sett den live :) Bare vent nå, til det drypper fra takskjegget, da kribler det atter en gang i hagefingrene.
Merethe sa…
Det var mye regn i sommeren som var....men vet du Vivi...når det begynner å gro og spire så kommer den kriblende gode hagefølelsen igjen. :) man trenger ikke ha de store prosjektene, men glede seg over det som er. Blir spennende å se hva som overlever vinteren her i hagen. Så mange rododendron vi kjøpte...for ikke å snakke om magnolia busken...er så spent :) Også gleder jeg meg masse til å få besøk av deg og Hanne. Ønsker deg også et riktig godt nytt år. Klemmer Merethe
Og med disse flotte bildene fra deg tenker jeg bare........NÅ VIL JEG HA SOMMER IGJEN SNART!!!!!!!
Hjelpes, Vivi, jeg må lage nytt bed til sommeren og nå må jeg ta i bruk grusplassen. Men det går vel greit ettersom vi ikke parkerer bilene der lenger.
Husk at jeg har masse spirer da...
Elisabeth sa…
Godt Nytt År og ikke minst godt nytt bloggår. Blir spennende å fortsette lesningen hos deg i 2012 :)
Masse vakre bilder fra hagen din også, jeg tror nok vi var flere som ble ganske lei av væråret 2011. Vått og lite sol er ikke bra for en hagesjel. Vi satser på at 2012 blir MYE bedre :))
Underberget sa…
Kjempefine bilder fra hagen din! Liker så godt de buede grusgangene og de flotte bedene dine! Vi får håpe årets hagesesong ikke blir like våt som i fjor. Jeg var også ganske lei da høsten kom...
Karolina sa…
Vilket härligt år du har haft! Så vackra blommor och trädgård!

Ha en fin år 2012!
Roligt att jag hittade dig. det blir kul att läsa om allt vad som händer i din trädgård =)

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne