Gå til hovedinnhold

Hjemmelaget fuglemat

I skumringen i går efta hengte vi opp den hjemmelagede fuglematen og neket.
Og med hammer og spiker gikk jeg i gang med å feste pinnen til fugleneket, må innrømme at jeg brukte noen spiker før den satt. Sønnen sto og så på og ristet oppgitt på hodet av sin mor. Men den satt til slutt og neket kom på plass.
Tidligere har jeg hatt fuglemateren ved veranda'n, men etter å ha fått hundre talls solsikker og brask i blomsterbedet så bestemte jeg meg for at i år skulle jeg flytte hele matplassen. Fuglene finner vel frem uansett, tenker jeg.
Jeg skal pynte litt til rundt dukkestua, så det blir litt julestemning der også. Vi har noen store Thuia stående så mulig dem får litt lys på seg etter hvert.
Håper fuglene finner frem og liker den hjemmelagede maten. I år ble det både nøtter, rosiner og eplebiter i bollene.
I dag er det den 3. søndag i advent og jeg skal vaske på hemsen i dag. Vi pleier alltid å pynte et lite tre der oppe så det blir også gjort i dag. Peppernøtter skal det også bakes i dag og kanskje noen boller.
Seinere i dag blir det lysmesse i Vingrom kirke, der alle vårens konfirmanter skal hjelpe til.
Ønsker alle en flott 3. advent.

Kommentarer

Elisabeth sa…
Det er så hyggelig med hjemmelaget fuglemat, i mine hekker henger det fuglemuffins overalt og det er så mye finere enn meiseboller med grønt nett. Ikke minst er det drøyere også.
Veldig hyggelig å se så vakker du hsr pyntet rundt dukkestuen, godt både får de fjærkledde og for oss andre :) Ha en flott 3.advent, og lykke til med bakingen ;)
krepsemor sa…
Det er så koselig å pynte frem mot jul. Vi skal også få opp litt lys ved inngangspartiet i dag! Jeg pleier å pynte litt pø om pø, ikke alt på en gang =) I dag skal vi lage julemenn, jeg og guttene!
Så fint det ble ved dukkestuen, med fuglenek og fuglemat!
Så koselig du hadde pyntet. Skikkelig flott gammeldags julestemning med fuglenek.
Den headeren på bloggen din er nydelig. Vet jeg har sagt det før, men når jeg ser det bildet får jeg lyst til å ta en tur i hagen din.
Jeg skal få laget med sti i hagen til våren, og lurer på om det er hvit singel du hat brukt eller om det er vanlig. Er litt usikker på hva jeg skal bruke på min?
Vivishagerom sa…
Du er hjertelig velkommen til hagen min, New Dawn. Jeg har brukt singel fra Krakerø. For noen år siden kjørte gubben og en nabo som har lastebil noen billass med grus. Er veldig fornøyd med gangene mine.
Merethe sa…
Så koselig matstasjon du har laget til. Fuglene finner nok frem dit også. Så ble det snø på oss før jul da Vivi :) her har det kommet en god del. I dag ble det en laaang morgen i sofakroken... elsker disse avslappende stundene der det lades litt opp igjen. Nå er jeg ferdig med malearbeidet..og vi venter egentlig på rørlegger og elektriker. Så får vi se da om disse innfinner seg her før jul :) uansett så blir det jul i stua. Så får kjøkken være kjøkken. Kos deg videre i adventstiden. Klemmer venninna ;)
Kathrine sa…
Koselig med mating av fuglene:) Og fuglene finner altid frem der maten er.
Var hjemme i bygda mi helga, og nå har det kommet snø der og, og snør vel fortsatt?

Ha en fin fin tirsdag!

:)

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne