Gå til hovedinnhold

Julebakst og Amaryllis

Koselig med julestjerne og kongerøkelse. Selv om jeg ikke liker julestjerne og kaster den ut rett over jul så hører den liksom med når det er jul.
Kongerøkelse kjøpte jeg på apoteket i går, det er også en må ha ting i jula.
I dag har jeg bakedag. Julekake, kokosmakroner og krydderkake med tyttebærsyltetøy. Det lukter veldig godt her nå. Krydder hører til og gir en kjempe fin lukt i huset.
Nellik er jo et gammelt krydder, som ble først kjent i Kina og ble brukt av embetsmenn som tygget hel nellik for dårlig ånde. Den ble også brukt som legemiddel.
Kokosmakroner er en av de kakene jeg må ha når det er jul. Disse kan brukes til bare en godbit til kaffen eller til is og frukt. Veldig anvendelige kaker. Disse er ikke stekt enda, derfor så hvite.
Oppskrift:
4 eggehvite - piskes i kjel til stiv masse
2 dl sukker som røres inn i eggehviten under middels varme
4-5 dl kokosmass som røres inn til alt blir en sieg og blank masse.
Stekes på 180 grader i ca 10-12 min.
Peppernøtter ble det bakt i helga. Jeg hadde igjen så mye pepperkakedeig og noe måtte jeg jo bruke den til. Veldig greit å trille kuler og trykke med en gaffel.
Nå om dagen har jeg så flotte Amaryllis i stuevindu. Kjempe store og røde blomster. En herlig juleblomst.
Jeg er ikke så flink til å ta vare på løken, så jeg kjøper nye for hvert år.
Her blir det mange blomster på to stilker og flere kommer fra løken.
Ute så er det blitt skikkelig vinter, men i dag er det 0 grader og når er det nok litt regn med i nedbøren. Håper ikke snøen blir borte fra trærne, men at det kommer noen kuldegrader igjen snart. Det beste er når det er ordentlig vinterføre.
Ønsker alle en fin Luciadag.

Kommentarer

stallnilsen sa…
Å så koselig du hadde det med bakst og røkelse, kjenner duften helt hit..hihi ;)
Ha en fin dag, hilsen Lisbeth ;D
Turid sa…
Det ser koselig ut hos deg. Jeg bor ikke så langt unna, bare litt høyere (Gausdal), og her snør det masse heldigvis. Håper du får beholde snøen også. Ha ei fin adventsuke :)
Beth sa…
Mmmm...., det er nesten så jeg kjenner lukten av røkelse og julebakst?
Og et par julestjerner hører liksom med i julen...

Klem...
Elisabeth sa…
Røkelse er et "must" i heimen her også, det er liksom julen det! Og julekaker, ja det bakes og bakes..men jammen blir det borte like fort..rart..Kan det ha noe med to tenåringer i heimen tro?? ;)
Mia sa…
Jag trodde jag skulle ta in mina gamla lökar men dom står fortfarande i boden, köpte nya... Dina blommar ju fint, röda är liksom jul. Och doften av kryddor och småkakor med snö utanför fönstret måste ju verkligen sätta dig i riktig julmodus. Njut adventstiden :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne