torsdag 8. mars 2012

Hageutvikling - "Steinprosjekt"

I min hageutviklingsserie så er det stein som står i fokus i dag.
"Fjerde del - Steinprosjekt"

Jeg er svak for det meste og en av de tingene er stein. Runde steiner, store steiner, stein på høykant eller liggende stein!

Jeg bruker mye stein i hagen min og derfor var det litt naturlig at jeg skulle legge stein inntil husveggen.

Dette er ungenes område, så her kan jeg ikke anlegge blomsterbed med planter som jeg er redd for. Her skal det være lov å sparke ball og leke.

Langs en husvegg som ligger i solsteiken hele dagen, er ikke det beste for planter. Her måtte jeg finne en løsning som ikke innebar løvetann og ugress.

Ettersom dette er ungenes del, så var det naturlig å få litt hjelp av sønnen som var 5 år den gangen. Ser på bildet at dette var sommeren 2007.
Vi måtte fjerne litt torv, ugress og masse løvetann. Da er det kjekt å ha gravemaskin og en søt hjelper!
Når grovarbeidet var gjort så la jeg på duk, for å hindre mere ugress. Hvit grus som vi har brukt i grusstiene i hagen, og runde elvesteiner som jeg har funnet litt her og der. Jeg tar gjerne med meg familien på steinsamling :)
En lang "tarm" skal bli ny.
Og med litt pynt, takløk og kongslys så ble det veldig fint. Disse pottene var det sprekker i og da er dem supre til å bruke i blomsterbed og lignende ting. Jeg kaster ikke potter når dem sprekker, for det er alltid noe man kan brukes til!
Her er den lange "tarmen" ferdig og det er ingen tvil om at det ble mye bedre enn det som var!
Stein er flott og med litt fantasi så kan man få utrettet mye fint!
Her kan ungene leke og jeg kan slappe av!
Inspirasjonen til dette har jeg hentet fra hageblader. Jeg liker veldig godt bladet "Hagen for alle" - mange flotte bilder med tips!
Håper kanskje at jeg har inspirert dere med mitt steinprosjekt.
Neste del venter jeg med til mandag og da skal jeg bevege med rundt hjørnet og gå stien ned til området rundt drivhuset igjen. Håper du henger med da også!
* * * * *
Trekningen på min give away kommer seinere i dag. Tre vinnere skal trekkes, så det er bare å følge med!
* * * * * *
Ønsker alle en flott fredag.

8 kommentarer:

Kari fra BirdByBird sa...

Kjempefin steinkant. Jeg har et lignende prosjekt på gang, men har ikke kommet rundt huset ennå ;)
God helg

Tullik sa...

Heisan. Det blei kjempefint synest eg. Er også glad i stein. Sidan eg bur på gard er tilgangen bra også og eg har valgt å halda meg til stein frå garden her. Takk for titten, og go`helg !!

Anette sa...

Så snyggt det är! Jag har också sten runt huset, men inte så fint arrangerat som dina. Kanske får bli ett sommarprojekt. Jag har ju fyra starka söner;-)
Ha en fin helg. /Anette

Trine sa...

Dette gav inspirasjon til å få ferdig min tørre sørøstvendte solvegg. Planen er noe lignende det du har gjort, men foreløpig er det bare sand og noen få planter langs veggen.

Ellen sa...

Kjempeflott! Har tenkt på noe lignende selv langs husveggen her. Kongslys passer perfekt til steinstien! Takk for tips. God helg til deg. Klem Ellen.

Huldra sa...

Så absolutt mye bedre. Stein er vakkert! Herlig å ha en liten arbeidskar med gravemaskin til hjelp. :)

Randines hageblogg sa...

Smart løsning på er vanskelig område, lekkert med lyse steiner som lyser opp.

Tua sa...

Utrolig fint, Vivi. Nok en gang, jeg ønsker så fryktelig gjerne å få se hagen din live i sommer. Tror du er en bitte liten mulighet for det?
Ønskeklem fra Tua :)