Gå til hovedinnhold

Kaninene har flyttet ut!

I dag har det vært en fantastisk flott vårdag.
Varm sol og ingen sky på himmelen!

I dag var prosjektet å flytte ut kaninene!


Å ha 4 kaniner inne er ikke alltid like koselig. Nå som det er blitt varmere i været, så røyter dem så fælt at støvsugeren snart streiker!
Jeg bruker utrolig mye tid på å holde det i orden inne!


Da er det kjekt å ha ei lekestue som ikke blir brukt lenger, så istedet for at det blir lagret skrot og ting der, så kunne kaninene få bo der!
Mor Fiffi og far Timmy bor i den ene bingen (Fiffi den svarte) og sønnene Knerten og Lillebror bor i den andre! Kjempe fin løsning.


Far Timmy inne for å ta seg en matbit og litt vann.


Mor Fiffi på full fart ut igjen.
Her kan dem løpe inn og ut hele tiden!
Tror dette ble en fin løsning både for kaniner og støvsuger!

* * * * *
Jeg har også fått gjort litt i hagen min i dag.
Kjentes helt herlig ut og merket til tider at jeg smilte :)


Mye fikk jeg gjort, men jammen er det mye igjen.
Det å rake er helt ok, synes jeg. Det er denne bortkjøringa i trillebår som jeg ikke liker.
Lange tørre kvister og greiner som stikke ut alle steder, og som alltid skal falle ut av trillbåren på vei til fyllinga.


Slik står det nå og det må stå slik til i morgen! Ryggen har fått nok for i dag.

Det strutter med nye energiske skudd alle steder, og det er mye som er tidligere ute i år.


Kuleprimula - denne har jeg fulgt med på noen dager, og den har virkelig satt fart nå de siste dagene!


Liljer som titter opp!
Liljer spres seg veldig godt med årene.
Her ble det satt 5 løk, og nå er det mange.....


Måtte bare ta med den ene snøklokken jeg har!
Søt? ja!

Konklusjon på dagen - kjempe flott - fått gjort det vi hadde planlagt - avsluttet med Telepizza og blogglesing!

I morgen er det arbeid igjen, men så er det fri en dag igjen.
Kan vel ikke rake i hagen da, 1.mai ?
Prikle litt da kanskje.... eller?

Jobber du i hagen 1.mai ?

Kommentarer

Hemmavid sa…
Hejsan goa Vivi!

Vad härligt det ser ut för kaninerna att flytta ut! Kan tänka mig att de är superlyckliga!

Vi har också haft kaniner tidigare, men den sista av våra sötnosar dog förra vintern och nu känner vi oss färdiga med dem.. Men visst kan man längta lite efter dem ibland.

Härligt med en trädgårdsdag!

Kramen Jenny
Inger Marie sa…
Ja nå skjer det mye i hagen din ,Vivi:)..godt å få komme igang og det gir både energi og glede:)..kjenner til den trillebår-transporten..ergelig når det ligge like mye rusk igjen etter en..:)
1mai...ja det er hagedag for meg..ingen tog for denne jenta:))
Merethe sa…
Hei Vivi :) Jeg kooooser meg i hagen 1.mai. Ser ikke på det som jobb ;) hi hi... Denne helgen har vi bodd ute i hagen og det har bare så godt. I kveld klippet jeg pilekvister,stakk ned i jorda og er nesten ferdig å flette et levendepilegjerde. Tror jommen jeg har blitt solbrent på armene også. Håper at været holder så jeg blir ferdig med flettingen. Ønsker deg en fantastisk ny uke. Mange klemmer Merethe
Frøya-Heidi sa…
Jeg driver på i hagen både 1.mai og andre helligdager om det passer meg :-) Og det gjør naboene også så da er det vel greit.

Skjønner det er godt å få kaninene ut av huset ja. Du har nå ordnet det veldig fint til dem i dukkestua.
stallnilsen sa…
Regner med kaninene syns det var godt og få komme ut, hagearbeid er både tungt og koselig, man må ta det etter det man klarer, selvfølgelig er 1. mai hage dag, viss været er bra, et det bare koselig og holde på ute med hagearbeid, det kan ingen nekte oss, så det skal du bare gjøre viss du har lyst :)
Ha en fin kveld, hilsen Lisbeth.
Gry sa…
Kjempeløsning for kaninene! Søren og at vi har kvittet oss med vårt gamle lekehus for dette var en god ide.
Snuffeldyret sa…
Gjett om det skal arbeides 1 mai! Man er jo så sugen på hagepusling at enhver anledning benyttes!
Anne sa…
Så koselig med eget hus til kaninene da..
En deilig dag her og ..i morgen er det fri og det blir nok hagejobbing både da og 1.mai-
Hagen er veldig usjenert her og da syns jeg det er greit..
Ha en fin ny uke og kos deg med hagearbeidet ditt..en herlig tid nå.
klem Anne
Ingeborg sa…
Så koselige bilder:)

Fin ny uke til deg:)
Unknown sa…
Så fine kaniner da meget hus og greier.De synes vel det er deilig og komme ut.

Flink har du vært , får vi noen så flotte dager til blir det snart mange flotte farger i beda dine.
Klem fra Marit.
Aina Strand sa…
En fridag midt i uka, og det meldes om sol og fint... Gjett om jeg skal jobbe i hagen 1.mai!! :-)
Marita sa…
Så koslig hus kaninene har fått! Jeg skal nok drive på litt i hagen 1. mai ja. Men med mange og lange pauser selvfølgelig :) Er så herlig med været vi har nå, så en må jo passe på.
Kathrine sa…
Herlige bilder! Men har du kaninene inne om vinteren? Jeg og en av søstrene mine, hadde kaninene ute da vi bodde hjemme. I bra bur og det gikk bra. Ble enorm pels på de etterhvert, og så sprang de mye i snøen når vi slapp de ut.

Jeg liker ikke raking. Jeg raker beddene men plenen tar min mann. Raking er kjedelig og så streiker ryggen min fort. Noe med vridningen, men så er jeg flink med trillebåra da,)
Jeg har og hatt en flott dag i hagen i dag. Flyttet masse planter og ryddet endel.
1.mai er fridag og kosedag, i hagen:))


Ps:Pakke på vei. Klem:)
hagen vår sa…
Takk for en kjempefin vårrapport fra hagen din. Etter en lang og solfylt dag i hagen, kjenner jeg at kroppen trenger hvile. Ha en riktig god natt! Forresten, det er en lov om at kvister detter av trillebåra.
Turid sa…
Fiine kaniner :) Det ser ut som de har det veldig fint. Jeg hager når det passer meg, 1 mai har vel kanskje gått litt ut på dato, men det er en deilig fridag. Kos deg videre med deilige våren :))
Klem.
Sikkert deilig for disse søtingene å komme i friluft!
Jeg er jo ikke noe aktiv hagearbeider, så det blir nok ikke hagearbeid på meg, det er vel nesten som en vanlig søndag tenker jeg og man gjør det som passer seg der man er. Det er nok mange som skal til med raking og pusling i hagen...ja, kanskje taes riva frem?
Ha en god fridag.
Klem fra Kristin
Vigdis sa…
Kaninene har det godt hos deg ser jeg! Morsomt å se oversiktsbilder fra hagen. Ha en god mandag!
Unknown sa…
kaniner er så søte! Vi hadde to når jeg var liten og de stod ute hele året- om vinteren fikk vi gå flere runder med nytt vann når det var kaldt og vannet frøys i beholderene.
Ellers så blir det nok arbeid både inne og ute her 1. mai. Alle dager vi har fri går med på å fikse i huset eller hagen- forhåpentligvis blir vi ferdige tilslutt:) Ha en fin dag!
Hilde sa…
Enhver dag med solskinn er en hagedag - datoen er ikke så viktig - det er din dag - bruk den til det du ønsker deg :-)
Hilde

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne