Gå til hovedinnhold

Akeleieblomstring!

Nå er det akeleiene som står i fokus i hagen min også!

Akeleiebilder:








Akeleie er en trofast plante i hagen, og som frør seg villig og sprer nye sorter rundt seg hele tiden!
Noen kommer i grusen og blir luket bort, mens andre plasserer seg på trygge steder hvor de får stå i fred.

Jeg hadde håpet at jeg kunne være ute i hagen i efta, men det regner så da bakte jeg knekkebrød i stedet.

Ønsker alle en fin mandagskveld!

Kommentarer

Frk. Anemone sa…
Hej Vivi, sikke mange flotte akelejer, du har. De er bare så dejlige. Mine er næsten afblomstrede nu, så de skal snart klippes ned.

I dit forrige indlæg fra søndag har du nogle blomsterbilleder neden under fortællingen med træet. Det lyserøde (pink) billede - er det en Verbascum (kongelys) ?

Hilsen Ulla
loftkroken sa…
Det var mange flotte farger :))
De er såå vakre :)

Klemmer Bente
Åh, så mange akeleier du har! Nydelige farger... (Tenk at du luker dem bort!?)
Regnet har kommet hit også, så jeg har bakt scones i ettermiddag. Herlig med hjemmebakt - og nå i ferietid har man tid til det.
God kveld til deg! :)
Elisabeth sa…
Akeleier er noe av det vakreste som finnes. En av mine favoritter!
Marit sa…
Så mange vakre du har. Ja, de er virkelig pene med sine luftige blomster.
Så många söta aklejor du har! Och vad gott med hemmabakat knäckebröd.
Ha det fint.
Kram Maria
Nydelige akeleier. Det er innevær her også, men jeg sitter på rumpa og leser blogger :-)
Ranten sa…
Berre lekkert! God mandagskveld :)
Landbohaven sa…
Hvor har du mange smukke akelejer.
Det er også en plante, som jeg holder meget af. Jeg har flere forskellige, og i dag er jeg lige blevet foræret en gul akeleje med stort blomsterhoved.
Tak for kigget.
Ha´ en god aften.
Line S sa…
Vakre akeleier. :) Jeg har sådd en mix i år og gleder meg stort til blomstring om et år eller to.
krepsemor sa…
Så mange flott akeleier du har. Ja, det er en takknemlig plante, og mange flotte nye dukker opp hvert år! Da det begynte å regne, var jeg imidlertid raskt ute og gjødslet. Ikke så galt at det ikke er godt for noe :)
Malys krok sa…
Så mange vakre akeleier du viser! Syns de er utrolig vakre, jeg hadde en gang en i rosa og den kalte jeg for prinsessa! Syne ellers at alle dine ser ut som både prins og prinsesse! Takk for hilsen! -Margit-
Tovepia sa…
Du har virkelig en eventyrverden utom døra..nyter dine bilder og farger! Her blomstrer epletreet nå, og det er virkelig frodig her på midten også;)
Nyt uka videre, klem fra mæ;)
Unknown sa…
Så mange fine du har Vivi ,den hvite er så søt synes jeg men det er alle de andre også he he ,,får ikke bestemt meg,,

God kveld , Maritklem.
Leena sa…
När jag ser dina aklejor så inser jag att jag MÅSTE ha fler ... kanske så i sommar så blommar de nästa? De är så söta och så kul att få lite olika varianter från år till år.
Gitte sa…
Hvor er de smukke. Jeg har prøvet at dyrke dem nogle gange, men de forsvinder i min have...øv. Sov godt..klem
Sunniva sa…
Mange fine akeleier du har. Det er gøy at de sprer seg, og vondt å luke dem bort når man vet hvor fine de blir. Det er bra det kom noe positivt ut av regnet da, hjemmelagd knekkebrød er kjempegodt. Her ble det husvask, siden jeg bare vasker når det regner om sommeren :-)
Klem fra Sunniva
Marita sa…
Akeleier er nydelige! Du hadde da mange forskjellige skjønnheter også :)
Mariann sa…
Akeleier er flotte! Du hadde mange nydelige sorter.
Mye pent i hagen din, skulle noen ganger ønske jeg hadde grønne fingre... Men, men...

Takk for kommentar inne hos meg! Når jeg skjønte at det er peoner jeg har så ble jeg jo kjempeglad! Håper bare inderlig at jeg er hjemme når de blomstrer!!

Klem
Vibeke
Turid sa…
Nydelige akeleier, det er den nyeste dillen min.... Det er så spennende når de blomstrer for første gang, hvordan de ser ut.
Ha en flott tirsdag.
Rekkehuset sa…
Åh, de er så fiine!! Klem.
hageglad sa…
Det er artig når det dukker opp litt her og der og kanskje også noen som har krysset seg og blitt en ny spennende farge! Lett å bli glad i og akeleiene dine er virkelig fine Hege
Snuffeldyret sa…
Den første fyllte var kjempefin!
Så mange forskjellige Akeleier du har i hagen din i vakre farger!
Så mange flotte akeleier i forskjellige farger :-) Du er helt utrolig dyktig med hage.
Jeg tror jeg må få meg noen flere har bare rosa og hvite
Ha en fin kveld , Anita
Bille sa…
Jeg er også akeleie-fan! Har ikke sett noen av mine i feriehagen i blomst i år, men med litt flaks er et vel litt blomstring igjen når jeg tar neste ferie. Plantet noen nye i høst som jeg er ekstra spent på.
Nyt sommerdagene!

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne