Gå til hovedinnhold

Deling av Iris og litt blomstring!

Jeg bestemte meg i fjor sommer at jeg skulle dele Irisene min, men for å få med årets blomstring
så måtte jeg vente til nå!
Men i dag da sola kom, så bestemte jeg meg for å ta fatt på Irisjungelen.


De første årene hadde jeg kjempe blomstring på disse Irisene, men etter som årene har gått og den har utvidet seg, så har også blomstringen blitt dråligere.


Og inne i mellom Irisene så er det kommet mange revebjellebarn, liljer og andre planter som har frødd seg.
Disse ville jeg beholde, så her var det bare å luke ut "barn" som skulle beholdes og ugress som skulle kastes.


Liljene ville jeg ikke gjøre noe med, for da forstyrrer jeg dem før blomstring.
Tanken var å skifte ut all jorda her og ha på nytt, men jeg tok bare opp det jeg kunne.


Her er det Iriser ferdig delt og klar for planting igjen.


Flere store tuer med Iris og en sliten revebjelle. Jeg er spent på om den vil komme seg igjen.


Ny jord og ferdig plantet, i allefall for i kveld. Jeg har fortsatt igjen planter som jeg fikk av Tua, som jeg ikke har fått plassert enda. Men jeg får fortsette i morgen.


Det er vanskelig å plante Iris, ettersom rota skal ligge litt mot sol og varme.
Nå som jeg har tatt opp så mange Iris, så har jeg sett at mye av rota er rotten. Den delen har jeg tatt vekk og kastet. Det har helt klart vært for mye regn for dem.


Her er det som er igjen.
Jeg tror ikke jeg skal ha disse i hagen, men alltid kjekt å ha som hyggelige hagegaver!

Dagens pion og denne har kommet i dag, og er enda ikke blitt ødelagt av regnet.
Håper så indelig at den får stå uten regn.


Dagens rose!!!
Jeg ble så glad når jeg så denne i dag, så jeg ropte på alle sammen. Frøkna i huset trodde jeg funnet en død mus eller noe, men nei da, det var bare en helt utrolig flott
Constance Spry!!


Etter en uke med regn og grisevær, så er det ikke mange timene med sol og en runde i hagen som skal til, før den er der igjen.
Hagegleden - over alt som blomstrer og gror, og når man i tillegg kommer over slike nydelige roser, ja så er hagegalskapen tent igjen!

Håper alle nyter sommerkvelden, for det gjør jeg.
I går var det hyggelig rekekveld med gode venner. I kveld er det et glass vin i lysthuset og en titt rundt omkring i bloggland.
Jeg har ferie og kan ikke bedre få det!

Kommentarer

Iris er nydelig, men de må deles etter hvert ja. Jeg trenger å dele mine i år jeg også. Har snart en skog=) Det bedet i trappa ser utrolig koselig ut=) Hagen din er bare fantastisk=) Fortsatt god sommer til deg=) Vibeke
Marit sa…
Iriser trenger god drenering, så de blomstrer best hvis de står i en svakt skrånende helling. Nydelig Constanse Spry. Den dufter så godt. Ha en fin kveld! Klem
Högagärde sa…
Själv slarvar jag nästan alltid med att dela irisen och det är noginte bra. Vacker ros i förra inlägget. Den var gudomlig.
krepsemor sa…
Så flink du er! Iris er så nydelige, og nå når du har delt dem, kommer de sikker til å blomstre rikere neste år! Men så synd med alt regnet som ødelegger plantene! Av og til må en flytte og dele planter, for det blir litt forvokst! Jeg må nok ta meg et tak når jeg kommer hjem fra ferie!
Fortsatt god ferie til deg, Vivi!
Vigdis sa…
Flott rosebilde! Constance Spry er fullkommen.
Så fint det blev när du fick delat dina Irisar.Det är något som även jag måste göra i år.De står på helt fel ställe nu och har nästan slutat blomma.MVH
Så flott da. C.S.-rosa mi har ikke kommet i full blomst enda den da, men like før, skjønner godt du jublet for den er urlekker altså, synd den ikke remonterer da.
Prøver å komme over en tur til uka jeg, må jo se hagen din nå da. Prøver en dag det er opphold.
Sender deg melding jeg.
Ha en strålende søndag da Vivi, ser ut til at det blir bra i dag.
Er på ferie og sitter og koser meg med hagen din og gleder meg til å komme hjem og se hvordan det står til der. Før jeg dro var det så mye som snart kom i blomst, nesten litt kjedelig å dra på ferie da:)
klem linn

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne