Gå til hovedinnhold

La klokkene ringe for en ny dille!

Campanula - klokkeblomst,
 den omfatter ca. 2000 forskjellige sorter,  fordelt på 90 planteslekter.

(Wikipedia)

En kjempe flott plante som virkelig gjør mye ut av seg i en hage, etter min mening.

Jeg har alllerede sjekket muligheten for å så disse, og ønskelisten er lang.

Her er plantene som jeg har i hagen:









Hører du klokkene ringe ?



Den lyse  blå er nok en favoritt, og passer kjempe fint sammen med roser og Revebjeller!

Er du glad i Campanula?

Det blir nok en ny dille her i hagen - det er nesten helt sikkert!


Kommentarer

Marit sa…
Så mange fine klokker du har! De har jeg kun noen få av i hagen. Blåklokke og en hvit fylt. Når jeg ser alle dine, så skjønner jeg at kanskje jeg må skaffe meg noen flere :-)
Malys krok sa…
Klokkeblomster er så flott! Jeg har en hvit som kommer opp over alt, og jg lar den komme! -Margit-
Unknown sa…
Kling klang så fine klokkeblomster.
De gjør seg så godt sammen med andre blomster og av lene .

Jeg vil mer en gjerne ha revebjelle staude ,,morsomt,,

Ha en super dag , Maritklem.
Campanula er flott den Vivi og superlett å så. Jeg har forresten en du kanskje ikke har? Den heter snøhvit, en hvit, fylt klokke? Den driver å blomstrer nå. Denne sprer seg også som hakka møkk, men fordi den er så søt skal den få lov til det. Hvis du vil ha, kan du få?
Merethe sa…
Jeg elsker klokkene jeg fikk av deg. De er nydelige,store og flotte. Må bare justere planteplassen for de var mye høyere enn jeg trodde ;D Ønsker deg en fin fin dag. Klemmer Merethe
Underberget sa…
Så mange fine klokkeblomster! Jeg har foreløpig kun en sort - fagerklokke, av ugresstype tror jeg... Veldig fin å kombinere med roser! Ha en nydelig dag videre!
Vigdis sa…
Klokkeblomster er fine ja! men ugrassklokka er ikke velkommen her i hagen. Den står i naboens hage, så den venter sikkert på en sjanse til å hoppe over gjerdet hit.
Klokkeblomster hører sommeren til, og de er veldig søte! :)
Du har mange fine sorter.
Ønsker deg en riktig god helg! :)
Å joda, hagevær blir det for nå er det endelig regnfritt ute og sola begynner så vidt å dukke frem. På yr ser det ikke så gæærnt ut altså. Nå skal jeg ut å fortsette der jeg slapp i går. God haging vivi-mor!
Så mange fine Klokker du har i hagen din, i lyse fine farger.

God helg til deg!
Tovepia sa…
Her var det virkelig blomstring, så flott!
Jeg kjøper en Campanula hvert år, men den vil seg hos meg...men jeg faller alltid for de blå klokkene:)
Nyt sommeren videre, klem fra meg;)
Villrose sa…
Tilfeldigvis har jeg bittelitt klokkedilla også :-)

Som du viser, finnes det mange fine og interessante arter og sorter (inkluderer på et vis Gentiana også!). Det begynte med beundring av vanlig blåklokke og fagerklokke. Så baller det på seg, da...
Så vackra klockor du visar! Vad många olika det finns.
Ha det gott.
Kram Maria

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne