Gå til hovedinnhold

Regnværsinnlegg - Tur i Slottsparken!

Vi var i Oslo i noen dager denne uka, og siden vi lå på hotell like ved Slottsparken så måtte vi jo ta oss en rundtur.
Etter en hel dag med shopping, var vi vel ganske så slitne alle sammen. Men min lille "apekatt" er full av energi, så når de andre slappet av så tok vi turen gjennom parken.


Været var kjempe fint og Slottsparken blir flittig brukt av Oslos befolkning og turister på en dag som denne!


Masse gamle trær som er perfekte å klatre i.


Koselig med vann..


... og fugleliv.


Hosta og Marikåpe passer helt perfekt sammen i skyggen.


En hoppende glad turist.


Flere gamle trær.



Veldig flott park, som virkelig er godt stelt.


Nok en gal turist :)


Hadde jeg bare kunne ha hatt litt av denne energien :)


Stramme karer!


Kongens slott!


Kanskje en fremtidig gardist? men klarer han å stå stille på vakt?


Dronning Maud


Camilla Collett


Runden er tatt og litt mer energi er brendt.

Klar for en ny tur ned til byen og Sommeråpent på Opera taket!

Håper alle bloggvenner har bedre vær enn meg i dag. Det regner bøtter ute og jeg kjeder meg!

Kommentarer

Flotte bilder fra Osloturen og sprek turist. Håper regnet hos deg snart gir seg, så du slipper å kjede deg!
hagen vår sa…
Slottsparken er en oase i Oslo. Her bøtter det ned også. Kjøkkenhagen står under vann for andre gang i sommer! Anne
Merethe sa…
Her bøtter det også ned i dag. Så vi dro like godt en tur på et garasjesalg...ler godt... for det var skikkelig garasjesalg. Pose på pose med masse rart...her var det bare å leite igjennom. Det meste var ubrukte ting som fortsatt lå i poser og esker. Alt var rent og pent. Da går det ann.Fant stoffer å sy av jeg da :) gøy for bare noen tiere. Det blir nok en kosesykveld på Rødstua siden min kjære har seinvakt.Så ut som dere hadde en flott tur i Oslo. Herlig apekatt du har!Får hilse han. ;) Ha det fint tross bøtter med regn. Klem Merethe
Hyggelige bilder fra 'my home town' :D Slottsparken har fått et løft de siste årene med den nye dammen. Litt av en spreking du har!

Jeg har vært ute og gått i regnet og kom dyvåt tilbake. Nå gleder jeg meg til sykkelinnspurten. Ønsker deg en flott kveld!
Marit sa…
Ja, det tenkte jeg også når mine barn var små. Kunne en bare få overført energien deres, så hadde en fått gjort mye ;-) Flott i Oslo, det er mye fint å se på der som turist.

Dagliljer trenger 4-5 timer med sol/godt lys pr.dag for å blomstre godt. Alle mine dagliljer blomstrer hvert år, men de får også optimalt med lys/sol. Ingen skyggeplante med andre ord... ;-)
Ha en fortsatt fin lørdag tross været.
Skulle hatt litt av energien ja ;-)
Godt med slike parkar og ikkje minst godt når dei vert stelt.
Opphald, men ikkje sol. Kanskje i morgon? :-)

God helg!
Inger Marie sa…
Så flott tur dere hadde til hovedstaden:)
Og dine riddersporer er kjempeflotte!
Jeg har også opplevd at de ikke spirer...kanskje jeg skal gjøre som du..ikke kuldebehandle..takk for flott innlegg, Vivi:))
Kos deg i sol og regn:))
Lunalei ;-) sa…
Hei Vivi! Så koselig at du tok veien innom meg - håper du kommer igjen! Flotte blider fra Osloturen - og det så ut til å være mye energi på turisten, ja!!! Smiler :-) Skulle ønske jeg var mer energisk - men er nok av den litt mer bedagelige typen!
Nydelig hage du har - virkelig frodig og blomstrende! Kommer nok tilbake!
Lunalu
Tak for turen Vivi - din søn skulle da have været badutspringer :0)

Regnen er stoppet efter 15 mm. og solen er endelig brudt frem igen :0)

Knus Dorthe
Helena sa…
Jag tycker det är trevligt när offentliga parker utnyttjas!
KRAM från mig!

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne