mandag 27. august 2012

Drivhuset - litt forsinka start!

I mitt tilbakeblikk på hagesesongen, så er det drivhuset som står for tur!
 
Her var de også mange planer og ideer, men som dere sikkert har fått med dere så kom jeg litt seinere i gang enn planlagt.
 

Dere som har fulgt med meg husker sikkert at drivhuset fikk seg en knekk i vinter.
Heldigvis så fikk vi bygget det opp igjen, men det forsinka meg litt med oppstarten.


Først i månedskifte mai-/juni var det klart for innflytting. Tomatplantene var små, men håpet var der.
Jeg skulle meg på flere forskjellige tomater i år. Planer om urter var også der, og både selvsådde og innkjøpte fikk komme inn i drivhuset. Forskjellige typer Chilli skulle jeg også ha.
Noen av de minste Pelargoniane mine skulle få stå i drivhuset i sommer, for at dem skulle komme skikkelig i gang.


Agurkene ble som forventet og jeg har mange flotte og store agurker. Blir det for mange, så gjør det ingen ting for kaninene og marsvina elsker agurk.


Her er det gule tomater som holder på og modnes. Veldig gode er dem.
Det har nok ikke vært helt den perfekte sommeren for tomatene mine, for det er ikke mange modne enda.
Både tomat og agurk er det jeg er mest flink til, viser deg seg. 


Om disse blir modne før høsten, det vet jeg ikke. Jeg hadde 4 planter med chilli, men to av dem er kastet pga lusangrep. Jeg har dusja og dusja til jeg neste så mannen med ljåen, men til slutt ble det nok for meg og utkastelsen var et faktum. Dette er ikke første gangen jeg har opplevd, så til neste år skal jeg ikke ha Chilli.
 
Når det gjelder urter, så er det ikke noe å ta bilde av. Basilikumen rotna bort, mynte og sitronmelisse  fikk lus (rare dyr) og dillen ble brun. Timian ble fin, så den har jeg enda.
 


Pelargoniane som fikk stå inne i år, har hatt det fint. Disse har virkelig kost seg og vokst masse!
Dette er noe å tenke på til neste år, om ikke sommeren blir fin da ;)
 
Ja, det var drivhuset.
Noe bra og noe dårlig, men det gjør ingen ting. Jeg har fått i gang igjen drivhuset mitt og er kjempe glad for det!


Flott vær på Lillehammer i dag og jeg ønsker alle en fin dag!
 
Tusen takk for koselige ord i sist innlegg. Godt å vite at jeg ikke er alene om og misslykkes!


15 kommentarer:

Gitte sa...

Man bliver så glad for et drivhus. Jeg kunne også godt bruge et større et som man kunne sidde i...måske man skal købe det i vinter hvor rabatten forhåbentlig er størst...skønne billeder du som altid viser ;-) God dag til dig..klem

marit´s,,, sa...

Så mye godt , det nye drivhuset ditt er så flott og stort.
Det er utrolig hvor mye ett drivhus har å si på sånne våte sommere.

Nå skal jeg låne en liten gutt på 12 uker noen timer ,mamman skal til legen på sjekk.
Jeg gleder meg og været er jo så fint så da blir det en tur i solen.
,,litt uvant da for det er 16 år siden jeg hadde så små barn,,

Mulig det blir noen bilder av lille nurket senere.

God mandag Vivi , Maritklem.

Frk. Anemone sa...

Det går ikke altid som man planlægger. Godt at I fik drivhuset etableret igen. Skrækkeligt med lusene i planterne, men det oplever man vist sommetider.

Nu må du glæde dig til de sidste dejlige tomater.

Ha det gott.

Ulla

Rejen sa...

Drivhus får jeg nok aldrig, men glæder mig til lidt krydderurter på terrassen..Mon ikke du går mere gang i drivhuset næste år...;-D

Randines hageblogg sa...

Flotte tomater og agurk du har fått i drivhuset. Chiliene dine vil nok modne ellerkan tas inn forettermodning. Lus på Chiliene har jeg også ha, men mine chili har modnet på verandaen i år.

Maria sa...

Så fint drivhuset er! Og synes du har fått det riktig bra til jeg! Veldig imponert over agurkene- mine ser helt merkelige ut:) Synes det forrige innlegget også er fint, for det er akkurat slik det er å ha hage, noe funker, noe ikke- og man vet aldri før man forsøker:) ha en fin dag! Klem Maria

Malys krok sa...

Så fint drivhus! Tomatene ser så fine ut, og at de er gode tviler jeg ikke på! Flotte agurker og! Takk for hilsen! Ser på ditt forrige innlegg også, det er ikke alltid at alt går etter planen, men mye har du likevel fått til! Godt med alt en lykkes med.
-Margit-

Tua sa...

Du er jo rasende flink på tomat og agurk ser det ut som, det vi ikke lykkes helt med bare glemmer vi ;) Vet det er skam på den som gir deg, men rødbeteprosjektet her er avsluttet for alltid.
De liker seg bare ikke hos meg.
Ha ei strålende uke, Vivi.

Bjørkvold besøkshage sa...

Vet ikke hvilken ulykke som rammet ditt drivhus, men ønsker det en god drivhusvinter! Tror jeg hadde blitt knust om vårt drivhus fikk så store skader. Hvis det er snø som er problemet bruker jeg å sette på litt varme inni slik at snøen raser ned av seg selv når det blir mye av den. Ikke miljøvennlig, men det koster mer å kjøpe nytt glass hvis snømåka har gjort ugang. Et kaffeslabras med familien eller dameselskap inni drivhuset kan godt kombineres med denne avtiningen:-) Tomatene er grønne her litt lengre sør også. Lurte på om jeg skulle renske plantene for blad slik at tomatene får mere lys. Har du noen erfaring. Ellers har det vel ikke vært det beste tomatværet i år heller.

Brita

4 i Kiellandsgata sa...

Kanskje du har noen tomat-tips til meg? Det er jeg skikkelig dårlig på. Hadde håpet et drivhus hjalp, men... siden du venter enda, kan vel jeg håpe en stund til=) Stien moe drivhuset ditt er bare så koselig. Liker at det bugner over=) Vibeke

MarJE sa...

Jøss for eit fint og romslig drivhus du har fått opp igjen. Lurt med Pelargoniane...skal ha i drivhuset mine også neste år. Mykje stygge knuppar p.g.a regn i år.
Du har no fått til mykje godt å sette tennene i :)
Synest eg kjenner den herlige smaken av sjølvdreven agurk. Du er virkelig flink!!!
Klam frå meg.

Sunniva sa...

Kjempefine agurker og tomater du har fått til! Her har agurkene fått masse spinnmidd, men de lever neda og det blir noen agurker, men planten er ikke så grønn og fin akkurat. Tomatene har vært kjempetrege i år, alt for lite sol.Men de som modnes nå er kjempegode :-) Paprika har jeg gitt opp for de blir aldri modne. Men det er litt av det som er gøy med hage, man får til noe ene året og noe annet det neste.
Ha en strålende dag.

Vigdis sa...

Så flink du har vært til tross for motgang! Jeg tror det har vært et luseår i år. Tomatene ser deilig ut!

Marianne sa...

Så fint at du har fått drivhuset ditt på stell igjen,Vivi. Det ser virkelig stort ut. Foreløpig har jeg det på ønskelisten min. Artig med agurker da! Ønsker deg en fin dag !

Stein sa...

Herlige bilder fra drivhuset ditt i dag Vivi! Det må være herlig å kunne dyrke frem grønnsaker i en litt større skala enn jeg får til på balkongen i Oslo :-) I feriehagen har jeg gitt opp kjøkkenhage prosjekter for noen år, for det krever nok at jeg må vanne jevnlig - og det har jeg jo ikke mulighet til så lenge jeg bare besøker hagen en gang i blant. Da er det deilig å nyte synet av dine drivhusplanter og kjøpe grønnsakene fra nærbutikken noen år til
Ha en fortsatt riktig fin dag.
Håper du får modne Chili før høsten kommer for fullt! :-)