Gå til hovedinnhold

Duggvåt!

 
En hage tidlig en lørdag morgen, kan virkelig by på mange "perler".
 
Morgenfriske blader som enda er grønne og fine, men høsten truer og banker snart på.
 

Hosta er vel den planten som først merker høsten, og den kommer nok snart til denne også.



Marikåpen holder også koken. Finnes vel ikke finere blader enn nettopp disse, når det er dråper på.

 

Nok en hosta som holder på fuktigheten.
 


Valmuesøster - merker nok høsten denne her.
 
I dag skal jeg gjøre hagen klar for høst og vinter. Drivhuset skal tømmes, tomatene skal få komme inn og jeg håper dem vil modnes videre der.
Jeg merker at jeg kom litt seint i gang i vår, men til neste år er jeg i rute igjen.
Jeg skal ikke ha chilli og paprika til neste år, kunn tomat og agurker.
 
Pellisene skal få komme inn i lysthuset og Georgineknollene skal få overvintre i kjelleren til min far.
Lysthuset skal jeg prøve å la stå, slik at vi kan bruke det utover. Veldig koselig der inne når det er mørkt ute, og med masse levende lys inne.


En hvit-blodtopp (vet ikke om den heter det, men er i slekt med den røde) ønsker alle en flott lørdag!
 
Nyt høsten!


Kommentarer

Så kjempeflotte bilder,
inspirerende!!

Jorunn
Vakre bilder=) Er det litt vemodig å rydde inn? Jeg har så vidt startet med å tømme og vaske krukker. Det er litt rart. Det blir plutselig endelig at det snart blir en liten hagepause: Kos deg i hagen=) Fin helg til deg. Vibeke
Åshild sa…
Det er min plan i dag også. Jeg skal også sjekke jordskokken.
Takk for hyggelig kommentar inne hos meg! Fine bilder du viser her. Ja igår var det is på vannpyttene her omkring!
Ha en riktig trivelig helg!
Unknown sa…
Ja det er vakkert med vanndråper på bladene ,,nydelige morgen bilder,,

Det er godt for alt som er gjort ,og det er så mye triveligere å lukke døra på drivhuset hvis en har gjort det klart for vår sesongen.

Ha en fin lørdag Vivi , Maritklem.
Regndroppar på blad och blommor kan bli så vackert.Men just nu skulle jag bli glad om det ville sluta regna och solen kom fram.MVH
Marit sa…
Flotte bilder! Hosta er dekorative selv til langt ut på høsten. Ha en fin lørdag! Klem
Landbohaven sa…
Rigtig gode billeder. Godt fanget.
Ja efteråret er lige om hjørnet.
Jeg mangler endnu meget i haven, men her har det regnet og regnet, så det er alt for våd.
God arbejdlyst.
Ha` en dejlig dag.
Susanne sa…
Vackra bilder Vivi...nu får vi nog kapitulera inför hösten men den är ju mysig den med ;))
Ha en trevlig helg
kram susanne
Høres ut som drivhusplanen min. Etter første års erfaring så satser jeg nok på en annen agurksort, og noen gode tomater. Paprika tar (for) lang tid å modne... Og neste år, ja da vil jeg også komme igang litt tidligere.

For prøve å kvinne meg opp til litt hageopprydding i blesten.

Ha en fortsatt god lørdag, VIvi!
stallnilsen sa…
Drivhusene mine er nyvasket og tomme, men tengte at æ skulle få klippet ned noen stauder som er ferdig blomstret og flytte noen iløpet av helga eller de nermeste dagnene og lagt georgine løkene til tørk,så det er noe og gjøre om høste og :)

Fine bilder.

Ha ei fin helg, hilsen Lisbeth ;D
Flotte bilder Vivi! Håper du får kost deg ute i dag da, her blåser det nemlig heftig nå.
Den hvite sanguisorba'en var jo flott da..hmmm, sanguisorba albiflora???
Siden jeg kom jeg ifra REMA har jeg stått på kjøkkenet og lagd en SVÆR porsjon med hjemmlagde, italienske kjøttboller i en herlig hjemmesnekra tomatsaus...hmmm, den er så goood og bør prøves. Greit å fryse ned i porsjoner og finne frem igjen ved behov.
Ellers koser jeg og Martinus oss og tar livet med ro. Var veldig koselig å se deg igjen da og jeg kjenner det var godt å snakke med noen igjen nå etter å ha vært antisosial en god stund, men du vet jo grunnen nå.
Ha en strålende helg da snuppa!
Blader er fine med duggdråper på og ja det er tid for å rydde opp i hage og drivhus.

God helg til deg!

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne