Gå til hovedinnhold

Mandag og hjemme med sykt barn!

 
Først må jeg komme med et etterlysning - hvor er bloggen til Helene "Alt er vakkert"?
Tenkte jeg skulle gå inn for å se hva Mandagstema var, og får beskjed om at bloggen ikke finnes????
Noen som vet?
 
* * * *
Jeg er altså hjemme i dag med sykt barn. Ikke noe alvorlig, men en vond hals som ikke er godt, så da bestemte vi oss for å være hjemme i dag.
Det er godt å kunne slappe av litt på sofa'n, og ikke gjøre noen ting når man ikke er i form.
 
Så hva gjør mor da?
Jo, ser på bilder fra hagesesongen og drømmer over det som var og som kommer igjen til neste år!
 

Selv om sommeren var i det våteste laget, så var det flott blomstring.
Jeg husker jeg sto og sjekket roseknupper, og det slo meg
"det er ikke noe rart at jeg er hagegal".


Det å kunne gå i egen hage, kjenne duften av blomster og se ting blir slik som jeg drømte om.
Ja, det er himmelsk deilig!


Kanskje ikke alt er på stell, men det er slik å ha hage. Ikke alt blir slik man har tenkt med en gang, men etter litt flytting hit og litt flytting dit, så kommer det seg veldig :)


Det er deilig å kunne ha sommerbilder å se tilbake på. Det gir en lyst til å holde på videre, og jeg gleder meg til våren allerede!
Det er også veldig hyggelig å ha mange koselige blogger å lese, for det gir virkelig inspirasjon!


Nå som mørketiden er over oss, så må jeg innrømme at det er andre ting som opptar meg.
Nå får hage være hage, for snart så er det jul!
Jul for meg innbærer pynting og kos, og jeg kan nesten ikke vente med å pynte litt ute på veranda'n.


Nå er det vekk med sommerlige pyntegjenstander, og frem kommer det mer grove og vinterlige pynten. Jeg har startet litt, men kan liksom ikke helt ta frem nissene enda?
Eller kanskje jeg kan? Skogsnissen finnes jo hele året, så han kan jo få en plass snart....
Dette må jeg tenke litt på..... kanskje jeg skulle prøvepynte litt?
Pleier å gjøre det jeg, prøvepynte. Må jo være sikker på at det blir fint :))
 
Vi får se hva dagen bringer!
 
Ønsker alle en fin ny uke, med mange nye muligheter!


Kommentarer

Frk. Anemone sa…
Hej Vivi, god bedring med dit barn.

Jeg kan se på min blogoversigt at Helena har skrevet dette:

"Hei! * Jeg er bare kort innpå for å si at *kommende Mandagstema (# 65)* ikke blir lagt ut før på *mandags kveld.* Rett og slett fordi jeg ikke har laptop'en min denne helgen! Jeg har jo mobil, men vet ikke hvor god dekningen er der hvor jeg skal.. Håper det går greit - Det heter jo Mandagstema, og da må det være lov å poste det på en mandags kveld."

Mon ikke det snart ordner sig?

Fine billeder af dine blomster. Ha' en god dag.

Klem Ulla
Nora sa…
Så flotte sommerbilder du byr på idag! Det er deilig å kose seg med sånne bilder nå.

Jeg finner heller ikke Helenes blogg, får bare fram denne meldingen "Bloggen på helenesblogadresseat.blogspot.com har tagits bort. Den här adressen är inte tillgänglig för nya bloggar."

Håper dere får en fin mandag og at den vonde halsen går over fort!

Klem!
Hvaaa ?! jeg søkte inn på bloggen til Helene og fikk beskjed om at den var fjernet ???? Hun skrev jo forrige uke at hun skulle kmme med nytt tema mandag kveld. Dette skjønner jeg ikke. Fine bilder du har. Klem og god bedring til barnet ditt !
stallnilsen sa…
Så meldinga hun skrev på fredag om at hun skulle blogge mandags kveld, og har sett at hun har vært på facebook helga, kanskje de har oppstått en feil på blogspot, bloggen hennes er sikkert ikke fjærna, hun dukker sikkert opp ikveld, får vi håpe :)

Det med nissene skal du bare prøve dæ på har to stykker ute i hagen min hele året, de kalles for hage gnomer , men ser ut som nisser ;)
Det e ei koselig tid vi går inn i nu, med masse pynting, fyr i ovnen og lys tent på både ute og inne,
æ elsker denne advent og jule tia :)

Hilsen Lisbeth ;)
Kathrine sa…
Det har vært mye rot med bloggene de siste dagene. Flere har fått bloggene sine "slettet", men de har kommet tilbake etter en stund. Noen har også vært plaget med kommentarer som de ikke skjønner mye av.
Skal tro om det er noen hackere som driver på?
Selv fikk jeg jo hagebloggen min rappet, så en kan ikke være for sikker i denne verden.

Flotte sommerbilder, og riktig god bedring til ditt syke barn. Klem:)
Härliga somriga bilder! Längtar:)).
Klart du måste provpynta lite:)).
Hoppas ditt barn kryar på sig. Jag är hemma med sjuk son idag. Det blir en lugn dag med lite småplock:)).
Ha det gott.
Kram Maria
Marit sa…
Så flotte bilder du viser i dag! Jeg gleder meg også til neste vår, og det er jo ikke så lenge til. Ha en fin dag! Klem
Unknown sa…
Du er jo bra heldig og dyktig som har så mange flotte sommerbilder å se tilbake på....ser av alle bildene dine at du har en veldig flott hage!!

Ha ei fin uke:)) Klem
Flotte blder fra hagen din i sommer, kjekt å se tilbake på om høsten.

Ha en fortsatt fin mandag!
Rejen sa…
Man kan altid drømme om foråret. God bedring med barnet..;-D Klem
Unknown sa…
Ja det er godt og være hjemme å slappe av hvis ikke formen er god.

Så fine bilder fra i sommer, jeg var ute å plantet noen flere løk i dag for det var 5 pluss og oppholdsvær.

God bedring og ha en fin dag, Marit.
Turid sa…
Masse god bedring til sønnen :) Jeg er heldigvis over kneika nå med snørr og gørr.
Nydelig mandag til deg.
Anne sa…
Hej Vivi,
Det er dejligt at se tilbage på se tilbage på billeder fra sommeren. Nu er det tid for at pynte op ude ved indgangsdøren og have stearinlys tændt.
God bedring til barnet - deter årtiden for forkølelser.
Isa Trädgard viser skønne sager på sin blog fra en Tante Grøn.
Kh Anne
Gitte sa…
Jeg elsker de forskellige årstider, så man kan længes ind imellem ;-)
God bedring...klem
Elsa sa…
Søk på www.fredholm.no så finner du bloggen hennes.
God bedring til dere=) Det er veldig koselig å drømme om en ny hagesesong. Og det blir jo goood tid til planlegging fremover. Håper dere fort blir friske igjen=) Vibeke
Mia sa…
Uff ja, jag får beskjed om att hennes blogg är slettad. Hos både Kathrine og Tigertina får jag varsel om at jeg ikke burde gå videre, åpne bloggene, for de er fulle med spam. Noe er definitivt på gang. Man burde sikre seg en kopi på en eller annen måte..

Men kul med prøvepynting, det var en idé, så vet man hva mer man skal komplettere med og ikke impulshandle på plantasjen rett før advent..
God bedring hos dere :)
krepsemor sa…
Ønsker deg god bedring til barnet ditt! Helenas blogg er tilbake igjen nå! Jeg syns det er mye tull med blogspot, og nå har jeg tatt backup av bloggen min. De anbefaler å gjøre det ukentlig, kanskje til og med daglig, i alle fall hver gang du poster et nytt innlegg!
Nydelige bilder, ikke noe rart en blir hagegal, nei :)
Klem
Unknown sa…
Jeg er så imponert over alt du rekker med!! Flott Helge-utfordring, fint tak over kantinene, nydelige sommerbilder m.m! Ønsker deg en flott uke!
Klart du kan få oppskrift=) Den er en blanding av en jeg har funnet på nettet og det jeg hadde lyst til å ha i.

Jeg blandet havregryn, litt grovbakst og hvetemel med en pakke gjær og litt salt. Jeg smeltet ca 50 gr smør med litt honning og varmet ca 5 dl melk. Bland det hele med to revne gulrøtter. Kna godt. Hev i ca en time eller til dobbel størrelse.

Dette er nok til to brød. Jeg hadde dem i brødform. Etterhevet dem i ca en halv time. Penslet med vann og hadde på litt havregryn til pynt. Stekes på ca 225 gr i 20-30 min. De ble veldig saftige og kjempegode=) Lykke til=) Vibeke
Hærlig innlegg Vivi! Mange fine hagebilder her ja og eg kjenner meg igjen i beskrivelsen. Prøvepynting trur eg at eg også skal innføre!Takk for mange koselege kommentarar på min blogg- blir så glad!
Ønsker deg ei flott ny veke- og God bedring til sjuklingen!
Mvh Monica
Sunniva sa…
Det var koselig med noen sommerlige bilder :-) Jeg plantet de siste løkene i går(vært litt sen i år) og kjente at jeg gleder meg til våren og håper vinteren går fort. Må innrømme at til og med jeg har blitt litt hage lei nå.Håper den vonde halsen til barnet ditt har blitt bra igjen. Jeg er hjemme i dag med sykt barn også, omgangssyke som har vart en uke :-( Ha en fin tirsdag. Klem!

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne