Gå til hovedinnhold

På pelargonia-jakt!

I morgen er det 1.mars og hagesesongen kommer stadig nærmere.
Noen dager gleder jeg meg helt vilt, mens andre dager så er ikke lysten like stor.
Jeg har prøvd å finne ut grunnen til denne fraværende hagefølelsen, men har ikke kommet opp med noen gode grunner enda.
Jeg husker at jeg var litt slik i fjor også.
 

Det jeg har bestemt meg for, er at jeg ikke skal så noe særlig i år.
Jeg har noen potter ute i snøen allerede, og jeg håper virkelig at dem spirer.
Ellers så har jeg bestilt meg noen tomatfrø, men det er litt tidlig å så dem enda. Det er lenge til jeg kan ta drivhuset mitt i bruk.


Jeg har bestilt meg noen Primula hos Langangen, og det føltes helt greit.
Primula er en plante som jeg har hatt dilla på lenge.


Nå er jeg på jakt etter nye pelargoniar. Alle mine frøs i vinter, og det er mulig at litt av hagepiffen gikk ut av meg da.
Det er fortsatt veldig trist inne i lysthuset. Der står dem ihjel frosne og stygge, og jeg har ikke hatt ork til å rydde dem vekk enda.



Nå om dagen er jeg stadig inne på siden til "Lille gartneri"
Der er det så mange flotte stiklinger og jeg har en ønskeliste så lang ;)
Har bestilt stiklinger fra henne før, og er alltid fornøyd.



Joda, jeg er så smått begynt å forberede våren og en ny hagesesong. Og jeg vet at den gode følelsen, den kommer nok.
Og jeg vet at jeg må finne meg en ny lagringsplass til mine pelliser, til neste høst :)
 
Alle bildene i dette innlegget, er av dem som nå står frosne i lysthuset.
 
Skulle du ha en liten stikling til overs, så betaler jeg gjerne porto'n.
Send meg en e-post (er jeg frekk nå?)
 
Ønsker alle en fin torsdag.
Her på Lillehammer blir det nok en dag med flott sol!
 



Kommentarer

Marit sa…
Jeg synes ikke du er frekk, for det er jo sånn en kan gjøre når en "kjenner" folk gjennom bloggene. Når en tilbyr å betale for porto er det jo opp til folk å si ja eller nei. Verre er det ikke ;-)) Jeg har dessverre ingen å dele med deg, for jeg har nettopp startet opp igjen med denne dillen ;-))
Håper du får tak i de du hadde i fjor da. De du viser på bildene er sånne som jeg liker også. Rosenknopp og variegerte blader. Men jeg vet at jeg må stoppe i tide, for jeg har ikke plass til alle disse overvintringsplantene...
Ønsker deg en fin dag! Klem
Vackra pelargoner! Jag har tyvärr inga sticklingar, klart du ska fråga:)).
Jag har inte kommit igång med sådderna eller omplantering av pelargoner. Ska försöka börja klippa träden också:)). I vår är jag svårstartad:)).
Ha en fin dag.
Kram Maria
Unknown sa…
Hei Vivi.
Kanskje det er litt mye snø ennå og dere har jo vinterferie denne uken så vår og hagegleden kommer nok snikende snart.
Pelargonia er en fin hobby, men det er jo tragisk-trist når en mister så mange som du gjorde.

Ha en strålende dag, her ligger tåka ennå så jeg går å venter på litt sol til torsdagsturen min.

Klem fra Marit.
Nora sa…
Huff så leit at du mistet pelargonene dine:-(. Jeg har ikke Pelargon-dille og derfor ingen stiklinger. Men jeg krysser fingrene for at du får napp hos noen! Synes ikke det er frekt å spörre!
Ha en super dag!
Klem!
Pelagonier er skjønne bestemorsplanter som skaper atmosfære... Jeg kjøper gjerne som sommerblomster, men har ikke tålmodighet for overvintrere så jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med stiklinger. Hageånden kommer og går på denne tiden kjenner jeg.. Grått rot,( merker det blir faktisk mer rot når man har en interesse)skaper ikke akkurat tiltakslyst...men når varmen og været tillater det, blir det uutholdelig inne....og DA!!!
eli bella sa…
Skjønne pelliser, Dronning Ingrid er min favoritt. Jeg er ikke helt i vårstemnig jeg heller, men bare vent. En dag med sol og litt varme så hjelper det. Ha en fin torsdag.
Malys krok sa…
Det var synd du mistet alle de fine blomstene! Ikke frekt i det hele tatt å be om stikling, eller avlegger, som jeg sier, men tror ikke jeg kan hjelpe, dessverre.Har noen få, men vet ikke hvordan det har vært med overvintringen. Skal snart ta dem frem, begynner å bli nok lys nå.
Håper noen kan sende. -Margit-
Rejen sa…
Jeg holder også meget af pelargonier, trist at dine gik til, håber du får havelysten igen...;-D Klem
Snuffeldyret sa…
Vet altfor godt hvordan det er å miste alle pellisene, hvis du skal på hagemessa i år også kan du godt få noen av meg! Noen spesielle du liker?
Landbohaven sa…
Pelargonier er smukke. Håber du får fat på dem som du har mistet.
I år vil jeg forsøge om jeg kan lave ny planter af mine pelargonier.
Ha´ en god aften.
Nr 1 har jeg ihvertfall dersom du ønsker den (fikk av Helen i fjor). Nr 2 ligner da veldig på den du fikk stikling av meg i fjor (Royal Lavender)? Den har jeg og har blitt supersvær så det kan du få av meg hvis du vil!
Den siste er jeg usikker på hva er, men det ligner på noen av de jeg har.
Elin sa…
Du kan gjerne få stiklinger av mine!
Men: Hvordan sender man dem i posten? Må de ha utviklet røtter, eller kan jeg klippe av en stikling og sende den?

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne