Gå til hovedinnhold

En liten trøst i regnværet.

I skrivende stund, så bøtter det ned ute.
Ser ikke noe lysning noen steder, og man skulle tro det var mere høst, enn det er sommer.
Jeg ser at hagen henger, og ugresset gror så det spruter.
Det er ikke så mye jeg for gjort med været, men skal det virkelig bli slik i år igjen?
Jeg begynner å kjenne litt på den håpløse følelsen, hva er vitsen med hage?
Soppsykdommer og mose tar snart overhånd på enkelte bed og planter, og jeg rekker ikke over alt, for det skal jo bøtte ned hele tiden.
 
Vet ikke helt om jeg klarer å riste det av meg, men jeg prøver med noen trøstende bilder.
 

Den blå valmuesøstra er endelig kommet


Jeg er så glad i denne fargen
 
Riddersporene holder også på å sprette ut, og måtte det bli oppholdsvær en dag, slik at jeg kan få et blikk av dem.
 
Disse bildene tok jeg mellom skurene i går


Den svarte ridderen er først ute hos meg i år.
Veldig flott.


Denne har jeg sådd selv, for noen år tilbake.


Her er det en ridder til, som holder på å folde seg ut.
Kjempe fin med det grønne i blomsten.
Denne har jeg også sådd selv.


En fin blanding av riddere, og jeg håper virkelig at dem ikke knekker av regnet.

 
Dette var min lille trøst i regnværet.
Måtte det bli bedre i morgen.
Jeg holder meg inne og koker rabarbrasuppe og tenner noen lys.
 
Hvordan er været hos deg? 



Kommentarer

Jannibele sa…
Håper du ikke mister helt motet. Vi får satse på masse solskinn etter regn. Flotte blomster i hagen din, uansett. Den svarte ridderen var virkelig flott og stilig. Aldri sett den før.
Det er lov å miste motet en gang i blant. Heldigvis så kommer det som regel tilbake=) Håper det kommer fort, og at det snart blir fint vær hos deg. Det er ruskete og ustabilt vær her også, om det er noen trøst=) Så utrolig kul den sorte ridderen er. Har aldri sett maken=) Håper du finner på noe koselig i det dårlige været=) Vibeke
Ranten sa…
Fine trøstebilder : ) Vi har også vått i vått her men aner solen mellom bygen : ) Håper det letter hos deg også!
stallnilsen sa…
Ja, det regner her og idag, men nu i kveld ko m sola frem , vi har fin tempratur, rundt 20 grader, men blomstrene henger her og.

Så fine bilder av søsen, og ridderne :

Ha ei fin uke, håper sola kommer .'

Lisbeth :)
Marit sa…
Jeg kjenner igjen følelsen, det er lett å bli både trist og lei når været er sånn. Her kommer det en skur i ny og ne, men i morgen skal det være fint vær hele dagen. Ha en fin kveld. Klem
Nora sa…
Vet nesten ikke om jeg tör å si det, men her er det tört - skikkelig tört. Solen skinner dag etter dag og det er deilig, men en regnvärsdag eller to skulle värt fint nå. Du får gjerne sende noen regnvärsskyer hit til Stockholm:-)
Håper det blir bedre hos dere snart også!
Trösteklem!
Fina saker du visar på bild. Försök att koncentrera dig på det som funkar och skygga snabbt för det som inte känns bra. Mopedstrut på! Du vet en sån där sak som mopedister hade förr innan de hade hjälm, som skulle hjälpa mot fartvind.
Huff ja,sånn er det her også. Mer regn enn det er sol & varme. Å det merkes på oss alle,både blomster og mennesker.
Håper kvelden blir fin.
Klem Christina
Elin sa…
Jeg kjenner igjen den håpløse følelsen ja... Regn, regn, regn. Heldigvis er det noen solstråler som titter inn til oss innimellom også. Håper på mer av det fine været!
Nydelige blomster du viser frem:) Blå valmuesøster har jo en fantastisk blåfarge og flotte selvsådde riddere.
MarJE sa…
Same greiene her. Det formelig renn rett ned i store mengder :( så vi får berre trøste kvarandre.
Fine bilder frå hagen din. Herlige blå valmuesøster!!!!
Klem frå MarJE
Bille sa…
Så artig den svarte riddersporen er - ny for meg! Riddersporer er flotte, jeg burde ha noen i feriehagen! Blå vamuesøster også så klart! :)
Ha fine junidager!
Villrose sa…
Uffameg, da! Ja, jeg er også bekymret for soppsykdommer som angriper både det ene og det andre. Orker ikke en sånn sommer til, hvor selv Papaver-knopper råtnet!
Heldigvis god trøst i Meconopsis og riddersporer blant annet :-)
Blir bra vær i morgen, tror jeg!
Nydelige blomsterbilder ! Fin ny uke til deg !
Katarina sa…
Den blåla vallmon är helt oemotståndlig!
Kjedelig med regnværsdager i hagen, men de kan vi ikke gjøre noe med.
Nydelig blå valmuesøster!
Unknown sa…
Så fine bilder. Vi venter også på god været, det skulle liksom komme i dag. Bassenget er fylt opp og grillmaten klar, men solen lar vente på seg. Da passer det godt med dine trøstebilder.

Ønsker deg en flott dag!!
Tins roser sa…
Riddersporer er absolutt så nydelig, det er en gammeldags staude, som jeg kaller dem, og det hører hjemme i en hage. Det ser ut til at du har et stort utvalg, så det er bare å vente tålmodig på alle sammen. Det blir nok sol og varme skal du se!
Merethe sa…
Heisann Vivi. Jeg er også mektig lei alt regnet. Får jo ikke luket vekk ugraset etterhvert. SÅ klart jeg kan kle på meg regntøy og trosse været,men er ikke like kos som sol og tørr hage. Så bra at du også får deg sementblander! Det letter mye av "jobben" også blir blandingen mye smidigere. Skal litt til for at jeg klarer å blande like godt med hendene ;) Spennende å se hva slags former du har samlet deg. NÅ går det i store "rabarbra-fat". Har noen gedigne blader som jeg skal bruke opp.Kom på at jeg skal finne blomsterstøttene og komme meg ut i hagen for å sikre ridersporene. Det ble glemt i går. Stor klem Merethe
Hobbybruket sa…
Kan forstå at dette været tærer på humøret for her bøtter regnet ned i dag også. Vi for passe på å nyet de solstundene som kommer og ikke minst synet av de flotte trøstebildene dine. :)
Tove Kristin sa…
Men så søt og unnseelig den var :)
Så spennende farge på riddersporen din, den har jeg aldri sett før. Så spennende den var :)
Landbohaven sa…
Ja det er kedeligt med al den regn. Vejret kan vi desværre ikke gøre noget ved KUN tale om den.
Tak for dine dejlige billeder.
Ha´ en god aften.

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne