Gå til hovedinnhold

Helgegleder #66

Første helgegleder i mai, og nå begynner den virkelige gleden for meg.
Snøen er borte og alt som igjen skal gro og spire, har allerede kommet langt.

Samtidig så merker jeg at døgnet er for lite, men husarbeid og annet "må arbeid" kan vi jo ta igjen en annen gang.


Så fort jeg har anledning og at være er greit, så holder jeg på ute i hagen.
Det er utrolig hvor langt ting har kommet, og stadig kommer det skudd og blader rundt omkring. 


Pionene i solveggen har virkelig satt fart, og det må være rekord.
Tenk når det kommer store rosa blomsterballer på disse - HERLIG


Hver vår når jeg rydder og luker, så ser det ut som jeg har så utrolig mye ledig plass.
Kanskje jeg kan ha både det og mye annet, tenker jeg.
Så kommer jeg på at det er ganske så tett som det er, og at jeg heller kanskje burde vurdere å dele enkelte stauder.


Trebenken har snart gjort sitt, men det er så koselig å ha den der.


Jeg liker godt å sette ut ting i bedene mine, og dette støpefatet har jeg fått av min gode venninne Merete "Livet på småbruket"
Veldig glad i dette fatet, og det har en fast plass i hagen.


Gutten med trillebåra triller fortsatt på steinene sine, nå i sommer skal han få stå her.


Drivhuset er vel det eneste jeg ikke har fått gjort klar.
Jeg har fått tak i noen store hermetikkbokser, som jeg skal ha urter og forskjellige ting i.
Enn så lenge må persillen og gressløken stå i kjøkkenvindu.


Lysthuset ble åpent sist helg, og det nye i år er en seng.
Her kan hvem som helst slenge seg nedpå, og slappe av ei stund.




Gleder meg til mange koselig måltider og sosialt samvær i lysthuset igjen.

Nå i helga skal jeg få begynt i drivhuset, selv om det fortsatt er litt kaldt på natta enda, så er det jo ikke lenge til jeg kan starte der ute.

Har du en helgeglede som du har lyst til å dele, så er du hjertelig velkommen til å delta.
Skriv et innlegg på blogge din og link den opp hit.
Du kan også legge ut bilder på Instagram #helgegledervivishagerom

Håper alle får en super helg og husk at vårtegn hos Elin er også en kjempe fin glede.


Kommentarer

Jannibele sa…
Du har virkelig mye å glede deg over Vivi, ikke bare i helgene:) Det spirer og gror hos deg. Så koselig et lysthus. Ha en fin fin vårhelg!
Heisann!

Så flott med lysthus da! Bare sitte eller ligge å kose seg... I dag blir det noe luking her i gården også, men i morra er det ut på tur. Jeg har tillatt meg å markedsføre Blogger´s Sunday Walk med et innlegg som har turnert denne uka. For å gjøre litt blest om tiltaket.
Ha en riktig go´hælj!
Gry sa…
Så fint du har det!
Margrethe sa…
Det ser jo ut til at du får gjort mye tross alt MÅ, og det ser så koselig ut. Det fatet er flott, og det er ikke fritt for at jeg er litt misunnelig.
Slike slitte trebenker i hagen er veldig sjarmerende. Hører så absolutt hjemme der. Og så er de veldig behagelige for stumpen. Både i store og de små :-)
Merethe sa…
Hei på deg Vivi :) og god helg. Jeg må si det har kommet langt i hagen din på kort tid.Det er jo så herlig nå når hagesesongen er i gang og vi kan sulle utendørs. Godt vaskehjelpen tar helge rengjøringen så jeg kan kose meg i hagen ;) Kos deg videre,stor klem Merethe
Elin sa…
For et utrolig hyggelig lysthus! Et nydelig sted for et måltid eller en kopp kaffe.
Jeg nesten ser peonene dine skyter i været. Det blir nok flott!
God helg :)
Lotta sa…
Så mycket vackert du har och jag gillar verkligen betongfatet!
Vårkram Lotta
Marit sa…
Du står på ser jeg, så mye fint du har i vår hagen din Vivi.
Murfatet er kjempeflott, ha en fin lørdag.
Maritklem.
Inger Marie sa…
Ååå...dette er bare toppen!
Hagen..lysthus..planter som dukker opp...masse å glede seg til her:)
Fin helg til deg:)
Så koselig du har det. Glad du også har vår nå. Her har det vært frost de siste nettene, men dagene er finfine! Nå gleder jeg meg til gemalen er klar med resten av opp-pusingen av terrassen. Jeg har malt hagemøblene og det skal bli fint å se resultatet. Jeg skal nok legge ut bilder når jeg er klar. Ønsker deg en herlig dag og "løper" inn til meg selv for å lage en helgegledeinnlegg.
For en koselige helgeglede=) Det er så deilig når man kjenner at våren er skikkelig i gang! Koselig å åpne lyst huset igjen=)

Jeg synes du har så mye spennende i hagen din. Skulle gjerne ruslet rundt i den og sett meg om=) Fin søndag til dere=) Vibeke
Marit sa…
Du har så mye fint ute i hagen hos deg, og det støpefatet skulle jeg gjerne hatt selv. Men jeg antar at det ville bli dyrt å sende i posten ;-)

Kos deg med alle blomstene dine som kommer så fint opp!

Klem Marit
For ei nydelig seng i lysthuset! Den så deilig ut, og var skikkelig dekorativ! Herlig å se hvor langt peonene dine har kommet. Du er flink til å pynte i uterom/hage.

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne