Gå til hovedinnhold

Tett på vårtegn!

Etter regn kommer i alle fall oppholdsvær, og jeg gikk ut for å ta noen bilder, før neste regnskur var på tur.
Vi har hatt veldig vekslende vær i helga, og skrivende stund så bøtter det ned og det er ingen lysning å se hverken i nord eller sør.


Akeleiebladene har fanget opp regndråper.


Epletreet har kommet med blomster og det er så flott.


Blomsterknoppene er våte etter dagens regn.




Løytnanshjertene trives i dette varme fuktige været.


Denne hvite "snøballen" er så utrolig dekorativ.


Bregnene ruller seg ut.
Egentlig ganske fasinernde.




Dråpene har lagt seg som perler på Vortemelken.


Denne lille planten, som også finnes i hvit, er en skikkelig humleblomst.
Når jeg holdt på med kamera, så var det flere humler på besøk, men de satt ikke så lenge at jeg fikk tatt bilde.


Det er nok av vårtegn i hagen, og i naturen rundt oss om dagen.
Været er helt perfekt når det gjelder planter som vokser og gror, selv om jeg ønsker meg mer sol.

Har du lyst til å se flere vårtegn, så klikk dere inn hos


Kommentarer

Unknown sa…
Ja så fine bildet! Her bøtter det også ned i dag!
Ja jammen har det regnet bra i dag ja. Men her tror jeg det har sluttet nå og det var så vidt antydning til sol. Men trøsten er jo at det blir frodig og flott i hagen da. Ha en fortsatt flott søndag. Nå skal junior strax opp og jeg krysser fingrene for at det ikke blir streik i barnehagen. Uansett har han fått plass mandag og fredag. Kos deg!
krepsemor sa…
Så fine bilder med regndråper på. Jeg syns faktisk det blir finere bilder når det har regnet, de blir liksom klarere da!
Ønsker deg en fin søndagskveld!
Lena sa…
Regn gjør riktignok godt for hagen, men jammen er det deilig når sola skinner. Her på det normalt regnfulle Vestlandet har vi finvær om dagene og det setter vi pris på. Flotte blomsterbilder du har.
Nydelige bilder! Ha en fin uke!
Hagen i Vest sa…
Nydelige bilder av vakker blomstring! Mye fint du har i hagen din! Ønsker deg en riktig fin ny uke!
Torill sa…
Heisan. Så mange fine nærbilder av blomer. Takk for titten.
Fargerik sa…
Jeg har sett epletre i blomst 2 ganger i mitt liv. Så dine bilder har vekt gode minner:-)
hagen vår sa…
Hei! Nydelige fotografier. Det er spennende når man kommer tett på plantene. Ha det godt! Anne
Unknown sa…
Så fine bilder! Her er det sol og litt tørt så i morgen må jeg nok ut og vanne. Synes det er så herlig med regn, Lufta lukter rent og friskt, ja den lukter liksom grønt, med innslag av hage og jord :) God kveld!
Nyyydelige bilder=) Så artig å se bildene dine og alle de flotte blomstene du har i hagen din. Fin ny uke til deg=) Vibeke
Vakre bilder av blomster hos deg, Epleblomstringen er vakker.

Ha en fin uke!
Så rent och friskt det ser ut! Här är det mesta täckt av ett tjockt lager gult pollen. Vi önskar en regndusch, helst en nattlig:)
Turid sa…
Fine bilder, Vivi. Duppsoleie og bregne er hagefavoritter her også
:) klem.
Så fine bilder Vivi!
Jeg antar at du veit det, men "snøballen" er altså en duppsoleie/hvite dupper. en av hagen skjønneste akkurat nå, synes jeg :D

Og du, angående humlestafetten.
Om du ønsker å vente med å blogge til du har tatt bilde med humle på, så gjør du det, men du trenger ikke å ha humler på bildene dine! Du kan godt for eksempel vise bilder av blomster humlen digger, og de ser jeg du har mange av, feks flekktvetann som du viser frem her. Selve humlestafetten løper i mai og juni, så det er fint om du prester da, men drøyer det så er nå det viktigeste at det faktisk blir skrevet om humla, ikke når. (men da mister du muligheten til å vinne premier).

Ha en flott uke!
Anne :)
Så fine bilder du viser. Det er morsomt å studere plantene tett på.
Nyt dagen i dag. Nå har godværet kommet :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne