Gå til hovedinnhold

Tomatene er slitne!

Vi skriver 22.september i dag, og tomatplantene har begynt å dra på "åra"
De har virkelig levert i sommer, så jeg skjønner dem godt.
Skal bli deilig å slippe de hverdagslige plikter, tre tilbake og slippe andre unge fremadstormende tomatplanter til.


Legge beina på bordet og slippe den daglige doseringa av gjødsel, klipping og risting i greinene.


Selv om det henger igjen litt arbeidskraft og barnslighet, så kan ikke jeg nok ikke regne med full energi i arbeidsdagen lenger.


Noen av arbeidsoppgavene blir unnagjort, og det uten problemer.


Mens andre ting tar litt lenger tid, og til tider ser det ut til at ting må forbli ugjort.


Det er slike ting man må regne med når man har ansatt tomatplanter, de er jo bare her for en kort sesong.
Men jeg har vært heldig med staben i år, og de har virkelig gitt fra seg mange søte opplevelser.


Jeg bekrefter søknaden om pensjon, og takker for et godt samarbeid.
Det har vært en fornøyelse å ha dem i arbeid, og 
måtte neste års ansettelse bli like vellykket.


Kommentarer

Villrose sa…
He-he! Dyktig stab du har :-)
Mine ble ikke tuktet nok gjennom sesongen, så de har tatt seg litt mye til rette inne i drivhuset. Men de leverer ganske bra likevel. Ellevill fest der inne ennå.
Neste år skal jeg være strengere...
Turid sa…
Mine har allerede gått av med pensjon. De hadde opptjent full pensjon, men allikevel får de flittige bare lønn i tomathimmelen. Herberget er klargjort til neste generasjon arbeidere.
;)
Klem.
Unknown sa…
mine har tatt seg litt vel til rette, men så har jeg ikke hjerte til å kaste dem ut helt ennå...gikk litt amok i gule tomater i år og nå har gitt bort og spist enorme mengder:) Egentlig greit at det nærmer seg slutten:)
Så fine tomatplanter du har. Er nok vel fortjent med en pensjonisttilværelse.
Mine tomatplanter har gått for lut og kaldt vann i år. Stakkars! Så noen stor avling er det ikke blitt. Men jeg takker for det jeg har fått :-).Nå skal de opp av jorda og bli til kompost.
Herlig takk til pensjonistene :)
Ser tydeligvis ut til at du har gitt dem masse god omsorg! For noen flotte tomater. Er tydeligvis ikke bare dem som arbeider i hagen :):)
Bille sa…
Hehe, fin og ærbødig sorti :) Lykken er ferske, kortreiste tomater :)
Hei Vivi! Kjekk lesning..jammen har du vert god med dine 'abeidere'..og jeg som ikke ansatte noen! Men så har da også mitt drivhus vert proppfullt av andre,ikke så matnyttige ansatte! Kjekt å følge deg på instagram.

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne