Gå til hovedinnhold

Helgegleder #90

Velkommen til helgegleder nr 90.
Jeg er utrolig glad for at dere vil være med på denne uformelle fotoutfordringen, og jeg gleder meg til hver helg for å lese deres gleder.

Det nærmer seg jul, og jeg har tenkt at neste helgeglede nr 91 blir den siste i 2014.
Da tar jeg juleferie, og er tilbake første helga etter nyttår, men jule-/helgegleder.


Som sagt så nærmer det seg jul, og jeg kan tenke meg at det er mange som har masse å gjøre der ute. Her i huset stresser vi ikke så mye, men noe må jo gjøres, mens andre ting er hyggelig å gjøre.
Sist helg så bakte vi pepperkaker, og etterhvert så dufter det godt i hele huset.


Masse forskjellige former og med en kjevle på deling, så fikk vi bakt ut hele deigen, og prøvesmakt på både kaker og deig.


Tradisjonell hjerteform og nissekona må jo være med.
Sønnen prøvde seg på egen kunstverk, men de egner seg ikke på trykk :))Pepperkakene ligger til avkjøling, og merkelig nok så forsvinner det kaker før de kommer i boksen.


Jeg pleier alltid å bake noen pepperkuler, som jeg har på glass.
Synes det er så koselig å ha kaker på koselige glass når det er jul, så kan dem stå fremme slik at vi kan forsyne oss ettersom lysten kommer.


Da har vi to slag til jul, men ingen panikk for det. 
Rosettbakkels har jeg ikke hatt siden mamma levde, så da er det ekstra koselig å få en pose av ei snill gammel dame.

Det andre lyset i staken er tent, og vi er halvveis til jul.
Koselig å kunne sitte inne med familien og tenne lys, tenke hva som skal gjøres og kose oss med gløgg og en godbit.


Det er mye som skal gjøres nå før jul, og i helga så har vi programmet fult. Noe som å gjøres, og andre ting som er hyggelig å gjøre.
Har du noen bilder av juleforberedelser, eller andre gleder som du har lyst til å dele med andre?
Da er du hjertelig velkommen til å være med på helgegleder. Lag et innlegg på bloggen din og link den hit opp ved å trykke på Inlinkz knappen.
Du kan også legge ut bilder på Instagram #helgegledervivishagerom

Ønsker alle en fin 3.adventshelg og håper på mange førjulsgleder.
Ta godt vare på hverandre.Kommentarer

Unknown sa…
Hei Vivi og god 13 desember.
Peppekaker er fint, lukter godt og er så koselig å bake.
Glassene med sløyfe og kaker er så fin julepynt.
Nå går tiden fort, nesten litt for fort men sånn er det jo hvert år.
God helg til deg, Maritklem.
Jannibele sa…
Hei Vivi! Så koselig med julebakst, både egen og de fra rause medmennesker:) I år blir det ingen bakst her hos oss, men regner med at min mor har krumkaker og litt annet i boksene sine når vi kommer hjem dit:) Ha en fredlig adventshelg og kos deg med alt som står på programmet fremover.
Lotta sa…
Hej, nu blev jag verkligen sugen på att baka pepparkakor. Så många fina mått du har. Trevlig luciakväll. Kram Lotta
Dine helgegleder er alltid koselig, Vivi=) Så deilig å høre at dere også roer litt ned, og ikke stresser før jul. Det er viktig å ikke stresse før mye. Håper dere får fine førjulsdager=) Vibeke
Så fina pepparkakor ni bakat. Sonen var hos mormor och bakade igår. Så gott med både pepparkakor och deg:)
Fin söndag till dig
Kram Maria
Så fine pepperkaker! Det dufter så godt i huset av sånt. Jeg har bakt litt av hvert også. I år skal jeg for første gang prøve meg på,nettopp, rosettbakkels. Det smakte jeg hos naboen i min barndom og det er leeeeeeeeeeeeeeenge side. Jeg kjøpte rosettjern i høst, så nå gleder jeg meg. Lurer på om de smaker like godt i dag som den gangen??? Ha en fin søndag og lykke til med fortsettelsen av juleforberedelsene dine.
Villrose sa…
Ja, nå bakes det for hadre livet rundt omkring, så nå kommer vel snart kakelinna?
Måtte bare sette en pepperkakedeig i går, så det skal bli nystekte kaker til adventstunden i dag :-)

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne