Gå til hovedinnhold

Et sukk av lettelse!


Jeg skal ikke gjøre mandager til en den dagen i uka, hvor jeg legger ut sukk og stønn innlegg.
For mandager kan egentlig (ja sant nok) være en fin dag, med ny start og masse muligheter.
Men noen ganger, egentlig uavhengig av hvilken uke dag det er, så kan noen dager være litt mer smertefulle enn andre.

For nå det først knyter seg allerede i bilen over brua, før jeg i det hele tatt skjønner (på en mandag morgen) at jeg er på tur på jobb, da er det ikke vanskelig å skjønne at OK, det blir en slik dag i dag.

Jeg snakker om oppblåst mage, type ballongmage.


Etter mange timer på jobb, med 2,5 time i møte, så direkte til frisøren - da er det ubeskrivelig godt å komme hjem. Slenge av seg alt som strammer, og hoppe opp i en gammel sommerkjole.

Da er jeg etter en pause på badegulvet, klar for å fore resten av familien.
De aner jo ingen ting om dagens smerter, og av hensyn til følsomme sjeler, så forteller jeg det heller ikke. Mulig jeg nevner det i forbi farten, rundt kveldsmat tider.
Vanligvis på ukedager så drikkes det ikke brus til middag her i huset, men når mor har ballongmage, så er regler til for å brytes, men dog kun for mor. 


Etter å ha sjekket at det ikke kreves noe mer av meg på noen timer, så landet jeg trykt og godt i senga med PC og kosepledd.
Du verden så herlig den følelsen er, når jeg får pakket meg inn og lent meg godt tilbake. Endelig kan kroppen slappe av og jeg behøver ikke fokusere på ballongmagen heller, for nå kan den oppføre seg som den vil.


Svarte strømper, skjørt eller kjole med røde nissesokker, det er meg. 
Slik tasser jeg rundt her heimen, og er rimelig fornøyd med både meg selv og tilværelsen.

Nå etter to glass med brus, og en stille stund i senga, så er kjenner jeg at ballongen er på nedtur.
Nå ligner den mest på den ballongen som henger slapt tilbake, etter en fest eller bursdag, bort glemt på en portstolpe ved inngangen.

Jeg har jo selvfølgelig Googlet "mageknip" og fant fort ut, ved hjelp av kjerringråd, at hel pepper kan være til stor hjelp.
Det var nok av dem, med samme ballongmage som meg, som villig fortalte om både 5 og 6 hele pepper som ble fortært på styrten.
Dem påsto at det hjalp, så kanskje det er løsningen neste gang?

Så istedet for en søt liten pille-eske i håndveska, så går nå Vivi med pepperbøssa i veska i stedet.

Ha en fortsatt fin og smertefri mandag.


Kommentarer

Hobbybruket sa…
Uff, det høres ikke godt ut. Det blir spennende å høre om den hele pepperen virker. Riktig god bedring. :)
Marit sa…
Det høres ikke godt ut! Godt at du har et muddel som hjelper.

God bedring!

Klem, Marit
Malys krok sa…
Dette kan være smertefullt og ubehagelig. men etter som jeg forstår gjør du det beste ut av det hele. Holder det for deg selv og lider i stillhet! Så flink du er! Godt det bedret seg litt når du fikk "stelt godt" med deg selv. -Margit-
Turid sa…
Huff, ikke godt med slike dager. God bedringsklem fra Turid :)
Unknown sa…
Kjipt med sånne dager! Håper det ikke gjentar seg! Ha en fortsatt fin uke!
Huldra sa…
Auda.. Hjelper pepperet på da tro? Du ble sveisen på håret, og det var veldig så gjenkjennende med dynekos og tykke sokker. Rusler stadig rundt sånn her jeg også. Håper magen har slått seg til ro, sånn at resten av uka kan vandre litt lettere :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne