Gå til hovedinnhold

Godt eller ikke??


At jeg er en sjokoman, er egentlig ingen hemmelighet. Jeg spiser sjokolade når det måtte passe, og er svak når jeg vandrer langs butikkhyllene.
Jeg skjønner godt at butikkene lar sjokolade ligge ved kassen, for da er det så enkelt å putte en eller to ekstra ned i kurven.

Til jul fikk jeg av min datter, en pose som inneholdt saker og ting, slik at jeg kunne lage min egen sjokolade.


I stedet for å gå en tur ut i snøen, så fant jeg ut at i dag skulle jeg lage meg min egen sjokolade.


Cocosa og sjokolade skulle varmes.


Om det duftet deilig? Vil ikke akkurat si det, for av denne Cocosa luktet det ikke godt.
Ok, tenkte jeg, det blir sikkert borte når sjokoladebitene blir ferdige.


For å sette en ekstra spiss på det hele, så raspet jeg i litt appelsinskall.
Duften ble litt bedre, og håpet i meg steg flere hakk.


Så var det bare å helle i silikonformen som var med i pakken, og sette det kaldt.
Og duften? Ikke bra, og nå begynte jeg virkelig å bli bekymra.
Men jeg har lært at all tvil skal komme tiltalte tilgode, til det motsatte er bevist.
Derfor satte jeg brettet ut på veranda'n, slik at det kunne stivne fort, så kanskje det kunne bli en smakebit til kaffen.


Enkle å få ut av formen var de i alle fall, og jeg tenker at denne formen kan jeg bruke til en seinere anledning. 
Og hvordan går det med duften? Dufter det deilig sjokolade med et hint av appelsin?
Jeg behøver ikke kjenne etter en gang, jeg begynner å bli litt kvalm.
Duften av Cocosa henger i, og etter en liten bit av sjokoladen, så er ikke lysten på en bit til noe særlig tilstede.


Jeg pakker den pent inn, og vet ikke helt hva jeg skal gjøre med den.
Setter den inn igjen i kjøleskapet, i håp om at det er noen andre som kaster seg over dem.


Men det er jo en lærdom i dette også.
Sjokoladen er god, men å bruke Cocosa var kanskje ikke så lurt. Jeg vasker silikonforma og tenker at jeg skal lage en annen type sjokolade neste gang.
Om den blir god gjenstår å se, men om det blir det, så skal den pakkes fint inn og gis til en venn.

Ha en smakfull kveld.


Kommentarer

Turid sa…
Huff og huff, dette hørtes ikke bra ut. Jeg er heldigvis ingen sjokoman, så dette tror jeg aldri jeg vil prøve ;)
NB. er veeeldig svak for melkesjokolade med kvikklunchbiter i og salt på toppen.
Merethe sa…
Hei Vivi. Jeg har laget sjokolade på det viset,men jeg hadde mye mindre coconut olje i. Hadde nøtter og tørket frukt i og det var godt, men det holder med en liten bit til kaffen for den er mektig. :) De så gode ut iallefall.
Jeg fulgte oppskriften og blei veldig fornøyd med smaken,kanskje fordi jeg er glad i kokos. Den er mektig, men det er bare en fordel, da spiser jeg mindre.
Humlehagen sa…
Så spennende, dette har jeg aldri prøvd,fristende for jeg elsker kokossmak! :)
Underberget sa…
Jeg elsker sjokolade og er også interessert i superfood, men det var synd å høre at cocosa ikke smakte så bra. Kanskje jeg får prøve en annen oppskrift;-) Ha en fin fredagskveld!
Klem fra Berit
Må nesten le litt, for dette kunne jeg helt sikkert prøvd jeg også… for jeg elsker sjokolade! Men jeg tror jeg må unne meg god sjokolade med sukker, altså=) Håper du får ei fin helg=) Vibeke

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne