Gå til hovedinnhold

Blodrød pion!

Rødt er jo kjærlighetens farge, og røde blomster blir ofte brukt i den forbindelse.
Ikke så rart, tenker jeg, for det er jo noe eget med røde blomster.
Det gjør noe med oss.


Min kandidat i den røde runden i X-faktor hos Anne med bloggen Moseplassen, er en blodrød pion.
Jeg har lenge hatt Pioner i hagen, men det har tatt sin tid før dem har blomstret.
Jeg har trøstet meg med, at dem trenger å bo seg, og nå har pionene slått seg til ro og gir meg belønning for ventingen.


Navnet på skjønnheten vet jeg ikke, for jeg er ikke så opptatt av navn. For meg så handler det om utseende og hva jeg har lyst til å ha i hagen.

Denne pionen hadde min mor med seg fra sin barndomshage, og planten den i hagen hvor jeg vokste opp.
Da den ble stor, og hun delte den så fikk jeg med meg en bit, og nå mange år etter så blomstrer den i min hage.

Har du lyst til å se flere røde blomster, eller kanskje være med selv, så trykk deg inn hos 


Kommentarer

Marit sa…
Så fin peon, og så koselig at den kommer fra din mors barndomshage!

Lykke til!

Klem, Marit
Så nydeleg!
Eg rakk akkurat kvit runde :-)

God helg!
Utrolig vakker blomst. Jeg har en i min hage som jeg fikk av en nabo for mange år siden. Han er død nå, men satte spor etter seg i mer enn en hage. Hvert år tok han avleggere av sine pioner, og så delte han med seg til de han kom i snakk med. Jeg var en av de heldige. Gleder meg hvert år til at den skal blomstre igjen. Jeg deler med meg til andre nå! Ha en fin helg! :)
Så vacker den är! Jag tror det är en sådan pion jag har i trädgården, jag vet inte heller namnet.
Ha en skön helg
Kram Maria
Meta sa…
Fin bild på en av de vackraste blommorna i trädgården
Ha en fin helg och lycka till
Kram Meta
Den er fin og altid dejligt med en plante med en særlig historie :)

Lykke til.
Jeg er så glad i peoner og har noen fine eksemplarer som også er arvet. Jeg synes det er så fint å ha mange minner fra familie og venner i hagen så tenker jeg alltid på dem når jeg steller rundt akkurat de blomstene. Lykke til med konkurransen. Klem fra Anne-Kristin
krepsemor sa…
Bondepeon? De liker ikke å bli flyttet, så det kan ta noen år før de kvitterer med blomster!
Nydelige farge!
Lykke til, Vivi!
Nydelig rød pion! Veldig kjekt å få i arv da :-) Pioner er veldig flotte, men jeg har ikke knekt "pionkoden" ennå med mine tre. De er bare to somrer gamle, så jeg smører meg med tålmodighet....
Lykke til i X-faktor :-)
Jeg er heller ikke så opptatt av navnene, men jeg ble det etter at jeg begynte å blogge, for det er mange som blir inspirert og ønsker seg det samme. Men, arveplanter er arveplanter, og de har jeg mange av. Så får man heller bli inspirert til å skaffe seg en arveplante, eller en peon som ligner ;)

Ha en deilig helg!
Villrose sa…
Flott peon med historie! Angrer sånn på at jeg ikke fikk med en bit av min mors stolthet fra min barndomshage...
Denne kan være 'Red Charm' sier jeg, som er opptatt av navn ;-)
Jeg har en slik arveplante jeg også, med de samme fargene :-). Jeg er veldig glad i den! Peoner er i det hele staselige planter! Ha en fin kveld og lykke til!
Unknown sa…
Ekstra hyggelig at pionen er arvet, og vakker er den også:)
Maribel sa…
Så vacker Pion, färgen är så fin. Lycka till!
Oj vad jag längtar efter pionerna känner jag när jag ser din bild.
Sånn en deilig peon! Så herlig at den kommer med en historie. Denne var en stor glede, takk for herlig blomsterbilde.
Att växten har sin egen historia gör den ännu mer märkvärdig. Då blir namnet mindre viktigt i sammanhanget. Det är i alla fall en vacker röd Pion!
Lycka till!
Frk. Anemone sa…
Den røde pæon er bare så smuk :) Ja, det tager et par år fra man lægger sin pæon knold til den blomstrer. Det kan være svært at vente på, men det giver fine planter efter nogle år.
Lykke til :)
Peoner er ein av mine favorittar også..
Denne er berre heilt nydeleg !
Ranten sa…
Lykke til med din lekre røde peon!!

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne