Gå til hovedinnhold

Få skjæra vekk fra hagen


Enkelte ting lar jeg bare passere, for som regel er det noe jeg ikke kan gjøre noe med.
Men nå er selv min tålmodighet nådd toppen, og jeg er fryktelig forbanne på skjæra.
Den frekke, ekle og utspekulerte fuglen som bare er ute etter å lage rot.
Den hakker og roter i alt den kommer over, selv blomsterpottene mine lar den ikke være i fred.


Den store hagehortensia er også oppgitt nå, for den får stadig overraskende besøk av den fryktede skjæra, og hennes hakkende nebb.
Roter rundt i jorda, og den rydder ikke opp igjen etter seg.
Uforskamma gjest.


Nå har jeg hengt opp CD med "Hjemmets julesanger fra 2009", så da får jeg håpe at den holder seg unna.
Jeg tviholder på dette trikser, for jeg ser jo stadig CD hengende rundt omkring i folks bærtre.


Greit nok med fugler, og andre dyr som vandrer eller flyr omrking, men i min hage skal dem ikke få ødelegge. Jeg blir lei meg når jord og søl rotes utover veranda'n.

Jeg vet hvor problemer kommer i fra, men har ikke hjerte til å si fra.
Det er nemlig nabo'n som har fått det for seg, at alle dyr i denne delen av Lillehammer by, skal mates på hennes gressplen.
Der blir det kastet ut mat i tide og utide, og vips så er de grådige fuglene på plass.
Og med magen full av mat, så kommer den hit for å få utløp av all energien.
Men nå er det slutt, for virker dette, så skal det henges opp CD-plater flere steder. Om det blir julesanger eller pop-musikk, det spiller ingen rolle bare jeg får overtaket på skjæra.


Enn så lenge koser jeg meg med blomstring av hekken.
Det øser ned i bøtter og spann, men fra vindu kan jeg se blomstringen og det gjør meg glad.

Har dere skjære problemer? Og hva gjør dere?


Kommentarer

Turid sa…
Huff, makan til møkkafugl. Her er det heldigvis ingen som mater den, så de er ikke så mange, bortsett fra reir i treet hos naboen (grrrr). Her tok de nesten alle merkelappene på staudene rota de rundt og mange ble borte. De hoppet inn i drivhuset mitt og spiste tomater når øverste delen av døre sto oppe (stalldør) Dobbeltgrrrrrr. Nå kan jeg ikke ha drivhusdøra oppe pga skjærer og utrolig mange katter i nabolaget. De irriterer de også, når da lager seg do i mine bed og det lukter virkelig ille på de stedene. Æsj. Kjøkkenhagen er duklagt sånn at kattene ikke får gått på do i maten min iallefall.
Kos deg med hagens mens du holder skjærevakt, håper cdskivene hjelper, har du noen råd mot katter?
Unknown sa…
Ja de roter noe fryktelig og bråker sent og tidlig.
Håper CD trikset virker så den finner ett annet sted å herje på.

Ha en fin dag i junihagen din Vivi.
Inger Marie sa…
Ja..dette er utrolig irriterende..jeg har både skjære og måker!
Som du har jeg en nabo som syns måkene har så gode gener..?!...så derfor må de mates.
Skjæren finner også dette fristende,og med hagen min rett ved,så er det mye fint å rote med der...jaja..noe skal en ergre seg over:)
Ønsker deg en fin ny uke:)
Anonym sa…
Har det samme problemet. Jobbet hele helgen med å plante på balkongen. I dag morges så det ut som en meteor hadde fallt ned. Noen som har et smart triks for å holde fuglene borte?

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne