Gå til hovedinnhold

Hagedammen

Det er godt det er noen planer, som blir gjennomført. 
For planer er det nok av når en ny hagesesong har startet, men det er ikke alle planer som blir gjennomført. I alle fall ikke på samme dag, og neste dag er det jo nye planer.
Slik går nå en hagesesong.

Men i går fikk vi endelig igang igjen hagedammen, og det var mye jobb etter at dammen har ligget brakk siden i høst.
Alt vannet som hadde samlet seg, skulle suges opp og duken skulle renses.


Her er gubben i gang med å suge vann, og det ble noen liter med møkkvann med masse visne blader.




Den som jobber får også resultater, og etter mange skyllinger og suging av møkkvann, var det endelig på tide å fylle dammen med reint vann.
Hagedama til gubben har igjen funnet hedersplassen. 


Trollmor og trollfar, som bor inne i kroken ved dammen, er på plass og passer på at alt går riktig for seg.


Det er koselig å høre sildrende vann i hagen igjen, og jeg 
er stor fornøyd med dagens gjøremål. Det tar ikke lange tiden før jeg er klar med en ny plan, og en jobb til gubben.
Det innlegget kommet i morgen.

Har du mange planer for hagen i sommer?


Kommentarer

Merethe sa…
Så herlig å sulle sammen om prosjekter. :) Fint med dammen deres Vivi. Hvordan tre er det med "grå"blader? klem Merethe
Så koselig med dam. Ja, jeg lurte på det samme, hva er det med de lyse bladene, er det en slags pil?
Hilsen ingeborg fra fru haldshage
Treet med lyse blader som er på bilde, er en helt vanlig hekkeplante . Bladene er lysegrønne, men blir grå på bilde. Navnet er jeg ikke sikker på, men tror kanskje det er en mispel av noe slag. Den gjør seg veldig godt, i en tilgjort skog langs dammen.
Marit sa…
Ja, det er så koselig å høre rennende vann igjen i hagen. Det er ikke så lenge siden jeg fik ordnet dammen her selv, for det er mye jobb å få renset opp etter vinteren med masse blader i dammen. Mye jobb, men veldig hyggelig etterpå. Flott dam du har!

Klem, Marit
Deilig følelse når dammen er renset, og det er noe spesielt med lyden av rennende vann.
Det er endel jobb med en dam,men dammen er flott.
Nyt resultatet:-)
Kjekt med hagedam i hagen, med lyden av rennende vann. Bra jobba!

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne