Gå til hovedinnhold

Pioner


Endelig har det startet - blomstershowet i hagen.
Det er to ting som hageeier,  jeg går og venter på, og det er pion og roseblomstringen.
Og nå er dagen kommet, og jeg priser meg lykkelig for at det ikke har regnet i dag.

Her er pionene som har kommet lengst, for disse er plassert i solveggen. Det er flere pioner andre steder i hagen, men de har bare knopper enda. Dem får lov å pryde bloggen i et annet innlegg.



En liten sommerflørt - kanskje?




Pionene passer fint sammen med det lilla kongslyset



Jeg laget meg en liten bukett, for i morgen er det spådd regn igjen og da gjelder det å ta vare på godbitene.
Nå er det jo så mye fint ute i hagen, så det er ikke vanskelig å finne gode partnere til en sommerbukett.

Her er det:
Marikåpe - en selvfølge i sommerbukettene
Stjerneskjerm - egner seg fint til snitt
Hvite klokker - Campanula - har jeg ikke prøvd i buketter før
To forskjellige pioner
Den lille rosa er jeg usikker på hva heter - den har jeg heller ikke prøvd til snitt


Koselig med en sommerbukett av blomster fra hagen.

Nå skal jeg nyte pionduften, og glede meg til de andre også springer ut.

Har du pioner i din hage?


Kommentarer

stallnilsen sa…
Å du så fine Peoner du har i hagen din, mine er ennu ikke kommet med blomsterknopper ennu, sikkert sia vi ikke har hatt noen særlig med sommervarme.
Ei stund sia æ har vært innom bloggen din og løagt inn kommentar, men æ har vært innom og kikkert for vært nye innlegg, nydelige bilder fra hagen din.
Nu fant æ dæ på facebokk også , hehe :p

Ha ei fin uke videre.

Lisbeth :O)
Fantastiske peoner! Dette var deilige bilder. Sukk. Det er herlig når de blomstrer.
Malys krok sa…
Veldig, veldig vakre peoner. Husker min mamma hadde noen store dyprøde i hagen, som hun vernet om og stelte med i alle år. Nå er både hun og de borte... -Margit-
De var veldig fine, gleder meg til mine kommer for fullt, det er ikke lenge til. Hva er de blålilla du har sammen med peonene på de øverste bildene?
Hilsen Ingeborg
Hm, eg la inn ein kommentar tidlegare, den et visst borte vekk..
Buketten din er berre SÅ nydeleg, ein bør absolutt nyte peonane før regnet tek dei, det er vel største " fienden ".
Eg har to type peoner som eg fekk røter av frå mor mi, den eine kalla ho Silkepeon, og den andre Bondepeon. Eg hugsa ikkje kven er kven, men den eine blomstra no, den likna på den mørkaste på dine bilde. Den andre kjem seinare og er meir rosaraud og enkel.
I alle fall er peoner av hagens vakraste planter.
Så nydelige pioner! Og lekker bukett :-)
Ha en fortsatt fin sommeruke :-)
Underberget sa…
NYDELIGE peoner og vakre bilder! Jeg har noen peoner, men de har ikke blomstret i år. Skal ta sjansen på å flytte dem så de får mer sol, men da kommer de vel til å sture litt.. Jeg har plukket inn rosebuketter her om dagen og det pynter så fint opp. Stormarikåpe er en fin kombo :-) Ha en riktig god helg!
Anonym sa…
recommended you read Louis Vuitton Dolabuy pop over here good quality replica bags Full Report replica ysl handbags

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne