Gå til hovedinnhold

Ting skjer - eller ikke?


Ting begynner å skje i betongringen, som det ble plantet mange løk i nå sist høst.
Krokus og perleblomster er på god tur opp, og om ikke lenge så blir det blomstring.



Usikker på om jeg skal la dem være i betongringen, eller om jeg skal plante dem i bakken.
Vi får se hvordan det utvikler seg, og om tulipanene kommer opp.
Har en tendens til å mislykkes med nettopp tulipaner.


Perleblomstene som står i bakken, er kommet mye lenger enn de nye i betongringen.
Utrolig søte blomster.



Ja, ting skjer i hagen, og ting skjer ikke i hagen.
Julerosene som jeg kjøpte på hagemessa i fjor, ser egentlig litt slitne ut. Her er det ingen tegn på blomstring, og alle ligger mer eller mindre rett ut på bakken.
Bladene er grønne, og det er jo bra - eller?
Er det noen som har gode råd om juleroser, så håper jeg dere skriver det i kommentarfeltet.
Mener jeg har hørt at juleroser må få etablert seg, før de kommer i blomst igjen. Stemmer det?



Det er ikke så mye jeg har fått gjort i hagen foreløpig, men vi har nå fått tettet igjen kabelgrøfta.
Litt rot og mye jord enda som ligger på plenen, men det vil bedre seg i løpet av våren og sommeren.

Det er en kald og sur vind på Lillehammer om dagen, og det frister ikke å være ute.
Jeg tar en rolig kveld i godstolen, og koser meg med blogging istedet.

Vivishagerom hage- og fotoblogg

Kommentarer

Unknown sa…
Så fine vårløk som titter opp, her har du mye å glede deg til.

Mine Juleroser så likedan ut for noen uker siden men plutselig kom mange knopper opp å nå er de flotte, håpe det samme skjer med dine.

Ha fine hagedager.
Hei Vivi,
lenge siden det var pip fra meg. Deilig med løkplantene, og tulipaner er jo seine, så gi ikke opp håpet. Jeg tror det er en hybrid julerose du viser. Hos meg må jeg alltid klippe bort bladene om våren for de har gjort nytten sin, mens Helleborus nigra er vintergrønne og kan beholdes om de ikke har sopp på bladene. Om en stund vil du nok se friske fine knopper på din. Slik Marit skriver er det også hos meg. Ønsker deg fine dager med blogging og haging
Heisann.... fin tid i møte ;:OD)
Toril :o) sa…
Veldig koselig blogginnlegg :o) Jeg kan ingenting om julegriser så jeg kan ikke hjelpe. Ellers er det så spennende med hage på våren.
Gleder meg til flere blogginnlegg fra deg. Ha en fin kveld, hilsen Toril :o)
Det er så fint å sjå dei kraftige spirane som kjem opp.
Dei blir flotte når dei sprett ut.
Lukke til med julerosa.
eli bella sa…
Flotte bilder som vanlig. Det er så unormalt kaldt her i vest nå, i fjor var 20 grader, så alt er seinere her.
Ha en fin dag.
Inger Marie sa…
Helleborus trenger litt tid på seg før den vil blomstre for fullt. Men det er også variasjon innen sortene, har jeg funnet ut.
Har en selv som jeg plantet i fjor, da sto den i full blomst men iår er det nesten ikke blader..så vi får nok være tolmodig. Tror også at de trives best med vandrende skygge.
Spennende ting du har på gang i tønnene dine:)
Turid sa…
Har ingen juleroseråd jeg altså ;) Det ikke for oss oppi fjellheimen det. Men det er deilig med vår, tross isvinden. Det er varmt i drivhuset, så der holder jeg til.
Ha ei strålende helg, Vivi.
Gry sa…
Jeg hadde latt Helleborusen vært i fred enn så lenge. Det er enda tidlig og det kan ennå være liv laga. Som en annen her skrev så trenger den tid før den blomster første gang på nytt sted.

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne