tirsdag 16. september 2008

Høstens første magesjau

Ja, da kom den i år også. Før kl.0600 i dag tidlig hadde jeg skifta på senga og vaska gulvet i gangen. Sønnen satt trist og lei seg på badegulvet og ville helst bli kvitt hele sjauen med en gang. Vond smak i munnen er noe herk, men takk og lov så gikk dagen uten noen flere ukontrolerte utblåsninger og magen roet seg til kvelden. Nå sover han søtt og er klar for en ny barnehage dag imorgen. Nok en gang var det noe i rykte om sjau og den kom like overraskende på oss som alltid.

Har fått samlet frø fra den hvite prydtobak planta i dag. Den skal jeg si var seig og ekkel å drive med, men frø var det nok av og flere blir det.

Har endelig fått sendt frø av Blå valmuesøster til Haugtussa i dag, og det var jammen på tide.

Ellers så er det høst og i dag var det bare 12 grader i drivhuset. Jeg har tatt inn de største tomatene og lagt dem sammen med epler. Nå er det flere som er modne og kan nytes.

Blir liksom litt trist jeg, når høsten kommer og jeg føler egentlig at jeg ikke har fått nok ut av sommeren. Men slik er det og jeg gleder meg til såing og ikke minst til neste sommer.

5 kommentarer:

Vigdis alias Vicky sa...

Godt det ordnet seg med gutten! Ja, høstlig, men full av sommerens erfaring, tenker vi på nye frø. :-)

Ellea sa...

Ja hvordan skulle vi hagegale holdt ut om vinteren dersom vi ikke hadde frø som kunne kjøpes og drømmene om blomterprakten vi skal få av dem til sommeren:-)

Rekkehuset sa...

Magesjau hadde vi klart oss fint uten ja...er noe svineri!

Enig i at sommeren var for kort, men jeg liker nå høsten og jeg da:-) Nå fyrer jeg i peisen om kvelden og synes i grunnen den friske lufra og høstfargene som begynner å komme er flott!

Ha en fin dag Vivi - får håpe det ikke er flere av dere som får sjauen..

merethe sa...

Har også masse tomater som ikke rekker å bli modne. Kanskje jeg skal prøve epletrikset jeg også :)
Syke barn er aldri morsomt.
Høsten er en trivelig innesyssel tid. Mye som skal bli klart til jul :)

solfrid sa...

Ja, den sjauen - noe skikkelig dritt. Godt at sønnen er bra =D Ingen sjuke her i huset, bank i bordet. Frø får vi aldri nok av. Opplest og vedtatt. Jeg fyrer selv om sola skinner. Det er huskaldt og guffent.