lørdag 20. september 2008

Høstsol - deilig !!!!

I går var det helt herlig ute. Jeg gjorde ingen ting i hagen, bortsett fra å rusle rundt med en hoppende Josefine-kanin. Det var tydelig flere enn jeg som koste meg i sola. Marsvinene som ikke er fult så hoppende, tok til takke med en pallekarm og gresset ivrig. Kaffekoppen i hånda ruslet jeg rundt og kikket på hagen. Er nok noen forandringer til neste år, skal i allefall flytte kjøkkenhagen. Tror den bjørka som står er ødelegger for meg der. Den ene pallekarmen som har stått tom i sommer skal brukes til høstsådden i vinter. Håper jeg får begynt å så litt til uka. Har flere pionfrø, hvit martagon og frø fra en Frittilaria og dem bruker jo litt tid på å spire og da kan dem stå der.
Fuchsiane bør vel også inn snart, men har liksom ikke hjerte til å rydde dem vekk enda. Dem blomstrer og har fortsatt mange knopper, men de kan jo settes inn i lysthuset før klipping. Hørte et lurt tips om å fjerne alle blader som lå rundt stilkene på jorda, for det kunne lett bli for rått.

Plukket inn en agurk og vannet litt i drivhuset. Det trengs å få ryddet litt der også, men har liksom ikke helt ånden over meg.
I dag er det grått og tåka henger over byen. Jeg ser ikke Lystgårdsbakken fra vindu, men har fortsatt håp om litt sol idag også.
Har ingen store planer i dag. Skal en tur innom Lene fra Lillehammer med noen frø. Ellers så blir det kanskje litt husarbeid.

4 kommentarer:

Mokki sa...

Jeg kjenner at frøfoten begynner å rykke litt ;) Men vanligvis sjopper jeg frø rundt juletider når det begynner å bli ferdig med juleforberedelser. Strålende solskinn her i dag og jeg skal ut og hage jeg også!

Ellea sa...

Ja er det ikke deilig med høstsolen:-)
Jeg pleier forresten å klippe alle mine fuhcsia brutalt ned om høsten. Det står bare pinnene igjen. Jeg er heldig og har en mørk og kjølig kjeller, så der står de for seg selv og hviler fram til våren kommer. Alle skal jo ha sitt til jul, så da er jeg innom en tur og sprayer dem litt:-) I begynnelsen av mars setter jeg dem i oppvarmet drivhus og da er de klart til å glede meg med blomsterprakten sin når sesongen for å sette dem ut begynner.

Hørte på værmeldingen at det kunne være litt morgentåke, men så skulle solen skinne........vi kan jo håpe:-)

Rekkehuset sa...

Vi krysser fingrene for mange flere fine høstdager!

Elisabeth sa...

Det er jo deilig med slike late dager hvor man bare kan nyte av alt man har lagt ned av arbeid i helger forut. Jeg brer over plantene med fiberduk når det er fare for frost(bortsett fra pelargonene da, de er i drivhuset), da kan de hvertfall få være ute litt til ;)
Ha en flott uke videre :)