lørdag 13. september 2008

Liljeblomstringen i min hage sommeren 2008

Her er mine skjønne liljer. Noen blomstret tidlig i sommer, mens andre holder på enda og har fortsatt knopper.

Lilje Citronella ble kjøpt i fjor. Det ble plantet 3 løk og i år hadde jeg 7 stilker fulle av sitrongule blomster. Ble veldig høye og måtte bindes opp på slutten av sommeren.

Martagon lilje. Min første og er mange år. Kjempe fin farge og jeg er veldig glad i denne lilja.

Lilje Asiatisk lollypop. En kjempe fin lilje som er prinsesse rosa i fargen.

Lilje Triumphator. Denne liljen har en fantastisk duft. Dette er nok min favoritt og jeg har den på flere forskjellige steder i hagen.

Dette er en Martagon lilje som jeg har kjøpt hos Langangen Planteskole. Husker ikke navnet på den. Den blomstret for første gang i år, og jeg håper den blir kraftigere til neste år.

Denne liljen ble plantet ved kjøkkenhagen fordi jeg ikke plass til den andre steder. Trodde egentlig ikke at det ble så fin når jeg satte løken jorda. Usikker på navnet. I sommer hadde den 5 blomstrer på en stilk.

Denne står også ved kjøkkenhagen og ble vel kanskje ikke helt slik den skulle. Navn ??

Denne liljen har blomstret i hele sommer og har fortsatt mange knopper, som jeg håper kommer før det blir for seint. En svak rosa farge og store klokker. Står i skyggen og ser ut til at det går bra.

I fjor høst ble det plantet mange forskjellige liljer. Noen kjøpte jeg på postordre, mens andre hos Plantasjen. Denne tror jeg var med pakken fra Bakker. Veldig fin i fargen og den sto lenge.


Lilje Orange art - tror jeg. Det har dukket opp veldig mange liljer med nesten samme farge og sammenligning med bildene i katalogen, så blir jeg veldig forvirret. Denne liljen var egentlig litt tam i fargen og jeg merket at jeg hadde plantet den helt feil. Den var nesten helt usynlig der den sto, så den har jeg flyttet, mens den sto i blomst og det gikk helt fint.


Lilje Olina. Denne var flott og den sto også veldig lenge. Kom tidlig i sommer, mens det regnet og det så ut til at det ikke spilte noen rolle. Veldig fin og sterk i fargen.

Denne lilje er veldig lav i vekst, men klokkene er store. Usikker på navnet. Blomstret ikke før nå i september.

Lilje Monte Negro. En kjempe fin lilje som er veldig rød i fargen. Den lyste opp i beddet og sto lenge i blomst.

Lilje Landini. Min første sommer med denne liljen og jeg har 3stk i skyggen og 3 i sola. Kom fint alle sammen, men de i skyggen ble mørkere i fargen enn dem som står i sola. Dette er dem i skyggen. En fantastisk lilje som jeg har bestilt flere av nå i høst.

Lilje Jacqueline. En fin lilje med fin farge sammensettning.

Lilje Grand Cru. Denne har jeg hatt i mange år, men den har aldri blomstret så mye som nå i sommer. Blitt veldig kraftig og fin. En kjempe fin gulfarge.

Canada lilja mi. Bestilte flere, men den eneste som overlevde. Jeg plantet den i krukke som sto i lyshuset i vinter. Nå i sommer plantet jeg den ut, etter blomstring, så får vi se til våren om den kommer igjen. Navn ukjent for meg.

Lilje Cupuchino. Dette er også en lilje som ble bestilt fra Bakker. Blomstret fint og gøy i fargene.
Flere liljer er på vei og blir plantet i høst. Ja, jeghar dilla på liljer. Det er nok en blomst jeg aldri får nok av. Har du først plantet løken så kommer den igjen og igjen, år etter år. Trofast og takknemlig plante.
Dette var liljene mine sommeren 2008.

6 kommentarer:

Ellea sa...

Å du har så mange vakre liljer Vivi. Skjønner godt at Lilje Triumphator er favoritten din:-)

blomman - heidi sa...

Kjempefine liljer og så mange forskjellige! Jeg har også en del forskjellige, men jeg tror også jeg har kjøpt en del som ikke har rukket fram til blomstring i år... Får se om det kommer flere eller færre til neste år. ;-)

Vigdis alias Vicky sa...

Du kan være stolt av disse, Vivi! Inspirerende :-)

merethe sa...

Så mange nydelige liljer du har i hagen din, vivi.

Ninni sa...

Nyyydelige og mange liljer! Sitronliljen var helt skjønn, spesielt med den lilla clematisen i bakgrunnen, et flott par! Og Landini...sukk...hvor den er vakker.

Anonym sa...

Hvordan overvintrer du de asiatiske linjene dine ???:)