torsdag 25. september 2008

Snart høstferie

Nå tar jeg meg en velfortjent pause, mens minsten spiser kveldsmat. Når jeg har fått han i seng så skal jeg begynne å pakke. Lørdag reiser vi på hytta og håper på like fint høstvær som vi har hatt de siste dagene. Nå er det kjempe deilig og jeg nyter runden i hagen på ettermiddagen. Løkene som jeg har bestilt begynner og komme, i går kom det pakke fra Langangen Planteskole. Etter noen dager på hytta så er jeg klar for løkplanting når jeg kommer hjem.
På kjøkkenet står to brytebrød fylt med ost og skinke, etter tips fra ellea, klar for høstlunsj på skolen i morgen. Det blir bra, og til dessert blir det melon og kiwi.

Ellers i hagen har jeg fått kastet en del sommerblomster og samlet frø fra noen av dem. Ryddet alle pelliser og Fuchsia inn i lysthuset og vasket noen krukker som skal stå i drivhuset i vinter.
Fylt opp pallekarmen med jord og fått sådd noen frø, har jeg også fått gjort. Hvit martagon lilje, mørk rød pion, en Fritillaria som jeg ikke er helt sikker på navnet, tigerlilje "kuler" og en hvit pion. Disse trenger litt lengre spire tid, så der kan dem stå å kose seg lenge.
Må finne meg en måte å lagre sålista mi på. Prøver en kveld når jeg har bedre tid.

Nå skal minsten på badet og kofferten frem i gangen. Håper jeg kan få tid seinere i kveld, til å ta en titt i hagebladene som kom i posten i dag. To blader på en dag, reine julekvelden.

En søt en til slutt:
Min sønn var på pilegrimstur i barnehagen i går. Pilegrimsleia som går fra barnehagen til Vingrom kirke. Etter en liten rusletur rundt på kirkegården, titten han opp på en av barnehagetantene og sa, til jord er du kommet, til jord skal du gro.

Han har skjønt det med å gro.

Ha en fin kveld alle sammen. Nå skal jeg pakke!

3 kommentarer:

Ellea sa...

He he, er man sønnen til en hagegal så er man sønnen til en hagegal:-)

Du er flittig du Vivi!.... og så hyggelig at du kunne bruke tipset om fylte brytebrød!

Mariann S sa...

Jammen styrer du :-)

Kose dokke på hytta i helga.

Randines parsellhage sa...

God høstferie til deg, det var en søt historie om din sønn!