fredag 12. september 2008

Sommerens Dahlia blomstring

I vår var alle min Dahlia fra i fjor døde og jeg måtte kjøpe meg nye. Her er noen av dem som har blomstret bra i sommer.


Rosa Dahlia hadde jeg ikke fra før, derfor hadde jeg lyst til å ha det. Disse to har blomstrert veldig bra, men er lave i vekst. Mulig disse kunne stå litt for seg selv i fremkanten til neste år.
Dahlia Lady Darlene. En kjempe flott Dahlia med supre farger. Den er høy av vekst og blomstene ble kjempe store. Blir den like stor til neste år, så hadde den egentlig vært fin alene.


Denne var virkelig et kunstverk. Med den gule kantlinja var den et vakkert syn når den sprang ut i blomst. Er usikker på navnet.

Denne gule Dahlia byttet jeg til med på bytteplantemøte til Hagelaget i vår. Dette er min første gule Dahlia og jeg er veldig glad i den. Denne ble også veldig høy i vekst og kan helt sikkert plantes et annet sted til neste år.

Denne kjøpte jeg fra Langangen Planteskole i år og den har helt mørkt bladverk. The Bishop of Llandaff. Selve planten ble ikke så høy, men blomsterstilken ruvet virkelig i beddet. En kjempe fin Dahlia som fortsatt har mange knopper.

Her er det også en rød med hvitt i. Dahlia Musette, og ble kjøpt på Plantasjen i vår. En kjempe fin plante som fikk mange rød/hvite baller. Denne ble heller ikke så høy og passer best langs kanten på beddet.
Nå har jeg alle mine Dahlia sammen i en gruppe, men har lyst til å spre dem litt til neste år. Dem blomstrer jo helt til frosten tar dem, og jeg har ikke så veldig mange høstblomstrende planter - enda.
Er veldig fornøyd med Dahlia sesongen i år og jeg håper at jeg klarer å få tørket knollene bedre i år.5 kommentarer:

Rekkehuset sa...

Så fine de er :-)

God helg Vivi!

Lizbeth sa...

Nydelige dahlia.Mine dahlia overlevde ikkje heller(sto forlenge på varmt sted før eg fekk somla meg til å flytte dei)

Ønsker deg ei fine helg. :)

Vivi sa...

Vi får passe bedre på dem nå til vinteren, lizbeth. Selv om de krever litt ekstra om høsten, så får vi virkelig noe igjen for strevet.

God helg til dere begge !

Anne - Moseplassen sa...

så nydelige da! og lykke til med overvintringen denne vinteren.

Vigdis alias Vicky sa...

Skjønner godt at du er glad i dine dahlia!