Gå til hovedinnhold

Siste kap. i hagen er avsluttet

Da var hagesesongen over for meg i år. Vært en tur i lysthuset og ristet av mere jord av Dahlia knollene og flyttet dem inn i lysthuset. Tok en siste runde i hagen i dag, og forsikret meg om at alt var i orden før roen kunne senke seg. Fiskene 6stk fikk også komme inn igjen i dag. Så nå svømmer Silver, Gulle, Ola K, Fru Krist, Nemo og Små'n rundt omkring i dammen sin under trappa. (hver enkelt fisk har fått sitt navn av ungene, derfor denne navnemixen)
Etter erfaring fra i fjor høst, så har vi nå også lagt på hønsenetting over dammen. Da dem blir litt ivrige etter å ha kommet inn i varmen igjen. Så nå har vi igjen huset fult av dyr, og dattera kom også hjem med sine 3 marsvin, som til daglig er hos hennes pappa. Men så skulle han bort, og nå er det 5 marsvin, 1 kanin og 6 fisk her.

Har fått sortert og ryddet i frøboksen min i dag. Skrevet liste som jeg skal legge inn her etter hvert. Det ble noen frø i høst også. Jeg har mange frøposer som skal få lov å reise med frøboksen når den kommer. Kjenner at det begynner å krible litt i såfingrene, må bare få kjøpt meg jord.

Da var altså hagen gjort klar for vinteren og jeg sier takk for i år. Til neste år så sees vi igjen med flere prosjekter og mindre gressplen. Sånn er det bare og sånn blir det bare.

Ha en fortsatt fin søndagskveld alle dere der ute.

Kommentarer

Marit sa…
Ja, da kan vinteren bare komme hos deg ser det ut som! Det er deilig å være ferdig med alt ute når det begynner å bli så kaldt om natta. Ikke like hyggelig å være ute mer dessverre.
Merethe sa…
Det er godt når alt er klart før kong vinter kommer. Her er vi ikke ferdige enda. :)
Bjørg 47 sa…
Takk for påminnelsen om jord !! Skal jo IKKE så, men kan ikke la være, iallefall stauder. Og jeg vet at jeg kommer til å bestille noe snacks her og der. sukk !! Og så har jeg noen frø fra tidligere som jeg skal så på hytta. Prøver å få tak i 'fiskekasser' men det er ikke lett, nei.
Ellen Walnum sa…
Så flittig du har vært da:-) Jeg håper at du sa takk for i år til hagen og ikke til oss som leser bloggen din!
Kathrine sa…
Håper du ikke "pakker" sammen for godt nå, at du fortsatt "er" der(?).
Syns alltid høsten er så flott, og den første frostnatta er vakker...(skal jo ikke si sånt høyt da..) Men denne pausen fra hagen er deilig:-) Så kommer våren igjen og det hele er i gang!

Har ikke fiskene ute jeg da, de er i to akvarier inne året rundt. Da har en to "hager" inne og stelle med planter og det hele. Kanskje noe å annbefale for andre og?

Koselig med dyr i huset. Vi har bare en katt og to akvarier. Tåler så dårlig smågnagere og fulg nå. Men da jeg var ungen, hadde vi det meste av dyr.

Og frøene ja, dem må jeg få ordna jeg og.

God søndag til deg:-)
Kathrine sa…
...og det med mindre gressplen likte jeg. Det er nemlig sånn her og, og mindre blir det..-)
Vivishagerom sa…
Neida, jeg blir ikke borte fra bloggen, men hagen tror jeg ikke at jeg gidder å gjøre noe mere med i år.

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne