lørdag 25. oktober 2008

Tacokake

For ei stund siden var det noen som snakket om smørbrødkake inne på Hagegal. Etter å ha lest og notert meg flere oppskrifter på slike smørbrødkaker, så bestemte jeg meg for at dette måtte jeg også prøve.

Reker og krabber er ikke noe særlig barnemat her i huset, så jeg måtte komme opp med noe annet. Derfor bestemte jeg meg for å lage Tacokake.

Først så laget jeg en helt vanlig loffdeig. Knuste tacoskjell og strødde over det sammen med ost.
Så var det inn i ovnen på 200 grader i en halv time. Og den ble kjempe høy.

Neste gang tror jeg nok at jeg må bruke ei større form, men det lukta godt og ungene begynte i allefall å glede seg til mat.

Så var det å få delt dette tårnet og fylle det med tacokjøtt. Dette måtte avkjøles litt da, først.


Så skulle alt være klart. Jeg serverte salat og de vanlige tingene som vi bruker til Taco.

Det var kjempe godt og selv om vi bare er 4 mennesker rundt bordet, så var det ikke igjen noe særlig etter at vi var ferdige.

Vi skal ha noen venner på besøk om noen helger, og da skal jeg prøve med reker og krabber. Spennende med noe nytt, men jeg må helt klart bruke en større form så den ikke blir så høy.

Ellers i helga har jeg vært på Hobbybutikken her i Lillehammer og fått et kjempe tips av dama bak disken. I stedet for å kjøpe masse pynt og stasj selv, så foreslo hun at jeg kunne klippe ut fine bilder fra ukeblader o.l og føre på 3-4 lag med en type lim. Etter at dette var tørt skulle jeg legge det i vann og det bakerste papirlaget skulle tas av. Det som var igjen var det harde limlage med bilde på. Spennende, tenkte jeg å kjøpte ei stor limflaske til 119,- Reiste fort hjem og til min store skrekk så oppdaget jeg at jeg hadde ryddet og kastet ukeblader i forje uke, så det var ikke så mye igjen. Noen fine bilder ble klippet og jeg har 3 prøvebilder på kjøkkenet nå til tørking etter å ha påført 4 lag med lim. Skal ta bilder av pynten når det blir ferdig. Billig løsning for pynt og stasj og det syntes jeg er helt topp, for jammen koster det penger.

Har fått noen flere bilder fra bryllupet vårt og her kommer et fra ferden hjem.

Og inne i den sitter jeg og min mann med jordbær og bobbler i høye glass. Med denne bilen så følger det med en historie. Da denne bilen skulle pusses opp igjen etter mange år, så var det eieren og min mann som la ned masse arbeidstimer. Og når den var ferdig, så var første oppdraget å kjøre våre forlovere etter at dem hadde giftet seg. Dette er nå 16 år siden. Siden den gang har eieren av bilen og min mann kjørt det årlige vetaranbilløpet i Lillehammer i mange år. Og endelig var det min manns tur til å bli kjørt i denne flotte bilen. Forloveren hans startet talen sin med å si, I dag er det din tur.

Det at vi skulle bli kjørt hjem i en slik bil var en kjempe overraskelse for oss, som vi satte veldig stor pris på.

Med klokke snu så er vi veldig våkne her i huset og veldig tidlig, så nå er det tid for frokost.

Ha en kjempe fin søndag alle sammen.

6 kommentarer:

merethe sa...

Den tacokaka så bare så god ut. Noe å prøve.
Måtte være en hyggelig kjøretur i en slik staselig gammel bil. :)

Ellea sa...

Det var jo en glitrende ide med tacokake.....og lekker så den ut også:-)

Den bilen var lekker. Jeg kan tenke at det var veldig spesielt å sitte bak i en sånn som nygift, med jordbær og bobler i glasset:-)

Charlotte sa...

Jøsses, for en stilig kake da! Tøft.

Lene fra Lillehammer sa...

Nå gleder jeg meg skikkelig til å se hvordan scrapbook-prosjektet ditt blir. Skikkelig smart idè å bruke bilder fra blader altså. Liten ting til; i går var jeg ute å samlet frø fra den røde stokkrosa så da ligger det frø til deg her. Vet ikke hvor spiredyktige de er men du kan jo forsøke.

Kathrine sa...

Smart tacokake da!! Og for en nydelig bil:-)
Så syns jeg treet på headingen din var så flott. Ha en fin uke:-))

Elisabeth sa...

Tacokake, tusen takk for et kjempetips. Det skal prøves!!
Og nydelig bil, må jo være en stor opplevelse og kunne få en kjøretur i den, og attpåtil som nygift ;)