lørdag 3. januar 2009

Jeg er så veldig fornøyd og glad

Ja, jeg er veldig glad fornøyd, men først noen bilder fra bordpynting i jula.


Slik ble bordet på juleaften. Enkelt pynta i rødt og hvitt. Duken er en 3 meter lang linduk, som vi fikk av svigermor når vi gifta oss.
Nedenfor er bordet fra nyttårsaften. Jeg var ute å klippet av en trollkvist som jeg hang litt i pynt i. Ellers så er gull min favoritt når det er ekstra fest.

En liten hyggelig GODT NYTT ÅRS dram, selv for barn, med jordbær. Drinken er blitt en tradisjon etter at vi er kommet inn igjen.

Ja, det var noen bilder fra julestasen. Nå over til litt hagestoff. Jeg hadde en skikkelig arbeidsøkt i lyshuset i går. Klippet ned alle tårene som nå var tørket inn. Plukket vekk alle visne blader og vannet dem litt. Pellisene mine som sto ute i sommer fikk også stusset seg litt i tuppene, og vann som belønning. Kosta opp rusk og rask og fikk litt mere orden på potter og kasser. Hengt opp plast foran den store glassdøra, og sørget for at knollene har det godt. Nå ligger tempen på ca 4-5 grader og det er helt greit.

Det føltes helt fantastisk å kunne pusle litt slik, selv om det var tørre blader og kvister. Jeg håper at noen i allefall kommer igjen til våren. Det er første gang jeg har så mange på overvintring. Pellisene som jeg har inne, og som jeg har skrevet om før, og hadde egentlig lyst til å kaste. Dem har flyttet opp på hemsen slik at jeg ikke ser dem så ofte. Det hjalp jo ikke så mye, og jeg har nok lyst til å klippe dem ned og sette dem ut til de andre i lysthuset. Dør dem så dør dem. For der dem står nå der og visner lell.

Ellers så er jo hverdagen her igjen og i morgen starter vi alle for fult igjen. Gleder meg ikke noe særlig til å vekke ungene i morgen tidlig kl. 0640. Tror nok at det er ei på 12 som er trøtt og sur. Men vi mødre biter tennene sammen og går på med friskt mot.

Håper dagen i dag blir mild og fin som i går. Har veldig lyst til å ta med unga på skitur. Gubben skal tilbringe dagen i den lokale slalombakken, så vi må nok finne på noe selv. Gutta i bakken har nemlig klart å kjøre istykker belte på tråkkemaskina på toppen av bakken, og samtidig har snøkanonene gått for fult, så nå står dem der med belte og snøen i postkassa og klør seg fortvilet i hodet. Det begynner å løsne, men problemet er at dem kommet ikke ned igjen med tråkkemaskina før snøen er ryddet unna. Ja, ja, dem får nå i allefall trim når dem holder på opp og ned bakken med verktøy og andre duppedipper.

Håper alle får en fin søndag.

6 kommentarer:

Landliv sa...

Jeg elsker bilder av hvordan andre har fått til ting... tenk for en fantastisk verdi vi har av å kunne dele og få inspriasjon av hverandre langt utenom den vante vennekretsen! Synes bloggingen er en utrolig fin kilde til det!

Ellea sa...

Å så godt å lese om at du er fornøyd og glad:-)

Skjønner godt at du synes det er godt å pusle med hagearbeid selv om det bare er visne blad jeg:-)

amo sa...

Jeg har også en 12-åring som har snudd døgnet. Blir ikke lett å få han opp av senga i morgen.

Skulle ønske vi også kunne gått en tur på ski. Det snør akkurat nå, men det er så vidt det dekker bakken.

Juni sa...

Det høres herlig ut å bare pusle litt med pelliser og annet som står og venter på våren og varmere vær. Kan godt forstå at du koste deg der med visne blad og blomster, for du vet jo hva som kommer snart :)
Tenk så deilig å kunne gå en tur på ski uten å måtte kjøre langt av gårde først.
God Søndagstur:)

Randines parsellhage sa...

Godt nytt år til deg!

Så flotte bord du dekker og for en glede for andre...

Ønsker deg en fin hagesesong!

Kathrine sa...

Flotte bodt, og ble så insprert at jeg jammen skal legge inn noen bilder av bordene her og:-)

Ellers skjønner jeg at du er i gang med vårsysler?
Og i morgen er det på´n igjen ja..Blir litt greit også, men fryktelig tungt de første dagene. Og så ei hel uke da..før helga.

Ha en fin søndag:)