onsdag 21. januar 2009

Primula frø i jorda

Nå ligger jeg foran skjema. Hadde ikke planer om å så før rundt mnd.skifte jan/feb., men hva skal man ta seg til når man er hjemme med syke barn ? Noe matnyttig må man jo finne på.

Så derfor havnet disse i jorda i går:
  • Primula Waltonii red

  • Primula Waltonii hybrid

  • Primula Auricula ex Astrian alps

  • Primula Chusiana

  • Primula Luteola

  • Primula x pubescens
Etter tips fra Magnar, så satte jeg dem på boden der det er litt kjølig. Så får dem stå der ei stund før jeg setter dem på badet.


Stokkrosene strutter fortsatt fint etter priklinga, så jeg tror jeg skal klare å holde liv i dem - denne var til deg Lene.

I dag har jeg vært hos ei venninne som er sykmeldt. Plasserte den hostende sønnen hos mormor, slik at jeg også kunne få litt voksen kontakt uten host og intens trang for oppmerksomhet. Godt å få slippe litt mas.


I morgen er det jobb, og sønnen skal til farmor. Han begynner å komme seg igjen, men får noen fryktelige hoste rier når tempo blir for høyt, og det gjør det gjerne i barnehagen. Har lovet han lysløyperenn i morgen, men vi får se.

Ha en fin kveld alle sammen.

6 kommentarer:

Kathrine sa...

Ikke dårlig:-) Jeg bare strør de rundt i bedene jeg. Huff og huff, ikke særlig effektiv og orntlig gjort da men...De kommer nå opp der de trives.

Godt å ligge før skjemaet sikkert:)

:-))

Iris sa...

Ja, det var da litt av en samling av primula du skal få til våren da! Jeg har sådd primula i dag jeg også, men bare et slag. Jeg har ikke prøvd meg på å så primula før, og måtte jo da prøve på en som jeg har så lyst på. Nemlig en dobbel lilla aurikkel. Vet ikke om jeg får den til å spire, men min står også kjølig og lyst. Lykke til med spiringen da!

Lene fra Lillehammer sa...

Så det er fortsatt liv Vivi? Det er bra. Nå har jeg igjen bare to kasser med potter som mangler spiring jeg nå så er det i gang. Den ene kassa måtte stå i dusjen i natt (veldig mye snø i den)og den andre står fortsatt ute under snø, men så fort det begynner å spire på badet igjen og jeg fåt flyttet de opp i annekset, bærer det inn med den siste....jaja, jeg er vel litt tidlig ute men jeg håper jeg får litt større planter enn jeg pleier å ha når jeg skal plante de ut. Virker som mine alltid er så trege nemlig.

Rekkehuset sa...

Du har jo kommet godt i gang med hagesesongen du da Vivi! Kjekt med et par påtvungne hjemmedager ekstra;-)
Fortsatt god bedring til lillegutt!! Klem.

Randines hageblogg sa...

Inspirert av deg har jeg funnet frem frøene av Primula, håper jeg lykkes...

Håper barnet snar blir bedre!

Randines hageblogg sa...

Inspirert av deg har jeg funnet frem mine Primulafrø....

Håper poden snart blir fri fra hoste og snue!