Gå til hovedinnhold

Flere frø og bestillinger

Nå er det på tide å så noen flere "nyttige" frø og dagens kjøpe på Plantasjen ble

Broccoli Groene Calabrese
Blomkål Snow Crown
Tomat Yellow Pearshaped
Aldri prøvd før, men vi prøver.
Bestilling fra Hageglede - var som sagt veldig usikker, men ble overtalt av ei venninne. Var jo ikke så veldig vanskelig å be, og dette ble bestilt:
Aconitum hemsleyanum ex Red Wine
Aquilegia Ruby Port
Geranium Summer skies
9 juleroser - 3 purpurascns, 3 Queen of the night og 3 Betty Ranicar
Primula Elisabeth Killelay
Plantelista fra Langangen Planteskole dalte ned i postkassa i går. Kryss, stjerner og haker ble sirlig plassert i margen i forskjellige farger og koder.
Ønskesliste:
Aconitum x cammarum Bicolor
Allium cernuum
Allium cernuum Album
Hemerocallis Sirco
Må bare ha listen:
Anemone cylindrica
Aquilegia Musø
Hemerocallis Suzie Wong
Syringa vulgaris alba
Festuca amethystina
Bestille litt senere i vår/sommer:
Div. Iris - må se ann hvordan det har gått i vinter med alle Irisene som ble
bestilt fra Nautesund for to år siden. Ser egentlig ikke helt greit ut.
Ellers så har jeg prikla litt i dag. Violer og riddersporer og det merkes i lysthuset og mere lys er bestilt, men gubben har det ikke like travelt som meg. Huff, at disse mennene ikke skjønner hva som MÅ prioriteres!!!!
Lørdagkveld og smågodt. Prøvde meg på noe vin, men den flaska hadde tydeligvis ligget litt for lenge og ble helt i vasken. Sånn er det når man ikke drikker!! Tar meg en kaffe jeg.
God helg.

Kommentarer

Merethe sa…
Du står på med frø og planter ser jeg. :) Gøy nå når spirene for alvor dukker opp kjenner jeg :)
Ha en fin lørdagskveld.
Du skriver "ønskeliste" Vivi,kan du ikke likesågreit skrive "handleliste"? Av erfaring vet jeg at mine ønskelister helt sikkert blir til handlelister nemlig.
Du lurer på om jeg kommer over en tur snart. Jeg vurderer å komme en tur på onsdag dersom det hadde passet, kanskje ved 12-tiden???? når gutta mine er å drikker kaffe på Strandtorget. Og dersom jeg kommer, er det noen av mine spirer du vil ha og kan jeg evnt. ta de med til deg da?
Rekkehuset sa…
Nei du, mannfolk har sjelden de samme prioriteringer som oss:-) Ergelig det der... Ha en fin uke vivi, klem.
Vinflaskene blir ofte litt for store her også. Bare jeg som drikker rødvin, og en hel flaske blir altfor mye på en gang, synes jeg. Restene blir ofte helt ut her også.

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne