søndag 22. mars 2009

Hva gjør man egentlig en søndag ?

Når søndagen kommer og det egentlig ikke er noe å finne på, selv om jeg har tusen ting som skulle ha vært gjort, eller som jeg skulle ønske at jeg kunne gjøre, så er det jo også to unger her som gjerne vil finne på noe sammen med oss voksne. Da går vi oss en tur, så får vi se hvor vi havner. Tanken var å gå over til byen, men siden bybussen ikke starter å kjøre før 1530 så ble det lang tid i byen før vi kunne reise hjem. Hva gjør vi da ? Jo, vi tar bilen og parkerer på Plantasjen, også går vi fra der og bortover til Mosodden. Vått og klissette var det og det er helt klart en plass det er mye koseligere å gå når det er sommer og fint.
Men vi gikk en halv times tid og var egentlig fornøyd med det. Minsten hadde fått prent litt energi, og da var mor fornøyd.
Vi måtte jo innom Plantasjen når vi først var der og jammen ble det handlet litt også. Jeg fant ikke trehylla som Lene hadde kjøpt, men jeg fant en trekrakk, som også var veldig fin. En stikling og ei lykt havnet også oppi handlekorga, pluss noen påskeservietter og noen servietter som var på halvpris, som jeg har hatt lyst på lenge. En flittig serviettsamler, så her er det MÅ BARE HA.
Her er bilder av krakken og lykta mi.Jeg skal ha det i lysthuset og har veldig lyst på en lykt til, men da den som er hakke større. Synes dem hadde mye fint på Plantasjen nå, i allefall av pynt og slike ting.
Nå er det forberedelser til i morgen, når alle mann skal ut likt av døra igjen. En prøvelse hver morgen, men tanken på den første kaffekoppen på jobb, helt uten barn, så går det egentlig greit.
Hagerellatert:
Jeg har fått prikla Kongslys i dag og det ble mange. Hadde egentlig ikke tenkt at jeg skulle ha så mange, men det ble nesten 40 stk. Hva skal jeg med det da ?
Rydda litt i lysthuset og laget meg masse mer jobb enn regnet med. Avlusa en busk som har stått i krukke i vinter, og da jeg skulle bære den inn igjen, ja da gikk den rett i gulvet og jord og potteskår over alt. Etter å ha fått plantet om busken i en stor potte, som jeg måtte hente i drivhuset og da vasset jeg i snø i innesko, ble veldig våt og med all jorda så ble det rimelig klinette og ekkelt på gulvet i lysthuset.
Etter en omgang med støvsuger og vaskeklut, så var busken på plass. Nyvaska og fin og ingen mer lus.
Nå har jeg satt meg i sofakroken og har tenkt å bli her til det er senge tid. Merkelig at man egentlig skal bli sliten, særlig når man i grunnen har ingen ting å gjøre.
Ha en fin søndag alle sammen. Nå er lykta mi tent og den er super fin - godt kjøp.

8 kommentarer:

New Dawn sa...

Flott lykt du hadde kjøpt, og en sånn krakk kunne jeg også tenkt meg. Var den hvitmalt?
40 kongelys er sikkert kjekt å ha. :-)

Ellea sa...

Nydelig lykt og krakk! Så praktisk at du tilfeldigvis parkerte med Plantasjen og tilfeldigvis måtte innom da:-)

Lene fra Lillehammer sa...

Kjempefin krakk du hadde kjøpt da, den så jeg ikke. Det eneste jeg så var de hyllene jeg kjøpte samt en krakk som jeg tror var litt lengre enn den du har kjøpt. Og du, hark-hmf, jeg tok den siste plantehylla i går jeg så det var nok derfor du ikke fant den typen jeg hadde kjøpt. Jeg måtte nemlig ha to stykker og da fikk jeg den av Morten som en liten førbursdagsgave. De er uansett kjempefine, er så lækker den grå patinaen som de har brukt på treværket.
Du......hva er det med deg og det å kaste ting i gulvet da? Mener å huske noe om noen irispotter som gikk i gulvet og jeg????
Nydelig "fuglebur" har du også kjøpt ser jeg, jeg så de på Plantasjen i går jeg også men jeg kjøpte ikke ettersom jeg har noe tilsvarende som jeg kjøpte på Kid for en tid tilbake. De hadde forskjellige størrelser så jeg. Du......dersom du kjøper den største kan du jo få Egbert så kan du plassere han i buret. Er så koselig med kråke.....særlig nå når han er våryr og alt.
Du Vivi, i dag har vi jammen hatt allslags vær. Startet med snøvær og tåke, deretter strååååålende sol og blå himmel som igjen gikk over til dis og utpå eftan begynte det jammen meg å regne. Så i dag må vi vel si vi har opplevd alle slags værtyper......ihvertfall her i gutua.
Ha en strålende uke Vivi!
haha, morsomt ordrebekreftelseord jeg skulle taste inn nå da......tungsess........jadda, jeg er rimelig tung i sessen, men nå er jeg vel ganske stolt for 3 dager på rad har jeg gått over en times tur.....juhuuuuuuuu!

Kathrine sa...

Hei! Var faktisk på plantasjen jeg og i dag. Etter besøk på Vitenskapsmuseet
her i byen. Der var det ikke lov å fotografere(æsj, men sikkert bra)så da må en ha litt trøst da? To pakker frø, dill og karse og tre pakker setteløk. Har litt dårlig erfaring med plantasjen jeg, men kjøpte de likevel. Stort sett handler jeg på et fengselsgartneri(kjempeflotte planter der!) og et annet gartneri tre mil unna. Men setteløken håper jeg er ok.
Tidlig enda, men men. Litt utålmodig på denne tiden. Ute snør det.

Flott lykt du har fått deg:)
Så de hadde mye tilbud ja, men hadde bare fem minutter til handling jeg i dag.

Forresten, så syns jeg søndager er så lang en dag. Og med en snart 16 åring i huset, blir ikke akkurat dagen mere hopp og sprett. Godt å ha en 11 åring og da ,)

Ha en fin uke!

Klem:))

Hmm..Det har blitt kaldere, og ute snør det jammen store hvite snogkjærringer du.

Vivi sa...

Joda, Lene det stemmer det. Jeg har det med å kaste ting i gulvet. Det var svarte riddersporer som datt i gulvet for noen år tilbake. De spira etter på og busken i dag, ja den kommer seg nok igjen den også. Litt dramatikk i hverdagen har alle godt av.

Elisabeth sa...

Lekker både krakk og lykt, grattis med et skikkelig vrap. Og 40 kongelys, ja det kan jo bli noen bytteplanter det ;)

Rekkehuset sa...

Det er deilig med en tur, både for store og små:-) Kjempefin lykt og krakk du har kjøpt deg også! Jeg har akkurat vært på plantasjen her, og de hadde ingenting som fristet...før var det et annet hagesenter der, men etter at plantasjen kjøpte det er det blitt mye kjipere..men det er vel lokale forskjeller på dem også. Og, du, det er helt sant, man blir veldig sliten av å gjøre ingenting:-) Ha en fin uke Vivi, klem.

kleiva sa...

Hei
..og takk for hygelig hilsen!
Fine ting du har!!
Ja, våte og skitne klær på store og små barn ;-)
Kristin