fredag 27. mars 2009

Hyggetur ble lustur - skikkelig ergelig

Vet ikke helt om jeg skal skrike eller bare late som ingen ting. En hyggetur i lysthuset for å vanne, prate litt og stelle med småplantene, skulle bli en nedtur.
Etter å ha vannet og puslet litt, så la jeg merke til at det var noen som hang litt merkelig med bladene. Dahlia Black Beauty, hadde fått noen gule blader og det første som slo meg var at her må jeg gjødsle. Men med nærmere øyesyn, så var det ikke vanskelig å se hva som gjorde skaden. LUS - ikke mange, men tydeligvis nok til å gjøre skade. Jeg knuste dem med fingrene og rev opp de som var mest besatt og kastet dem ut i snøen. Det var også noen stokkroser, som har stått siden av, som også hadde fått besøk av noen uønskede lusesvin. Det ble klemt og sagt mange stygge ord, og hyggeturen i lysthuset var blitt gjort til en ergelig lusetur. Hvor dem kommer fra ? må vel være alle de pottene med planter som sto ute i sommer, kanskje ??
Spiller ingen rolle egentlig. Jeg skal kjempe videre og skal gjøre alt for å bekjempe lusesvina.

Ellers - endelig helg og jeg skal prøve meg på sviskekake i helga. Det har snødd i dag og det er kommet rundt 7-8 cm med nysnø. Ja, ja ikke noe vi kan gjøre med det heller. Det tærer på det som er fra før - en tynn trøst, men det hjelper litt på humøret.

Stor plate med Stratos er min fredagskos. Ha en fin kveld !!

4 kommentarer:

Iris sa...

Det er fort gjort å få lus på planter nå om dagen tydligvis. Jeg har de siate dagene dusjet på plantene her, hadde til og med fått lus på tomatplantene! Urk, lus er noe herk...

Kathrine sa...

Bare en ting som er værre: Lus på ungene! DET er noe hærk det. Yngstemann har hatt lus tre ganger på ett år. Nå håper jeg det er slutt, men for et styr. Unner ingen dette nei! Da heller lus på planter. Bare beklage dette, men heller det.
Lus i menneskehår er bare forferdelig:(
Hadde en bare kunne hive de ut så.

Bare et utbrudd her nå. Usj..

Men håper det retter seg. Ingen koselig opplevelse dette nei. God helg i kampens hete iallefall.

:))

Lene fra Lillehammer sa...

Æsj, jeg føler med deg. Du dro de ikke med deg fra Plantsjen da? Jeg hadde jo en eføy jeg kjøpte der full av lus og den hadde jeg jo attpåtil inni stua. Æsj og urk. Jeg håper det ikke er lus på de jeg fikk av deg da, men jeg har nå ikke sett noe.
Du får nå uansett kose deg i helga, med både sviskekake og annet kos!

Ellea sa...

Å så skrekkelig irriterende! Jeg fikk et massivt luseangrep i fjor i drivhuset. Jeg hadde ikke hatt lus før og skjønte ikke hva det var før det var gått noen uker. Da stod det skralt til kan jeg fortelle deg! Decis!....sier nå jeg.