onsdag 15. april 2009

Vårlige hverdager

Ja, da er hverdagen her igjen og det er egentlig litt deilig. Faste gode rutiner med både legging og spising. Skole og barnehage tar energi, så kveldene har jeg igjen alene. Joda, ferie er deilig, men jeg er sikker på at dere skjønner hva jeg mener.

Jeg har fri igjen i dag og har tatt meg en tur rundt i hagen med kamera. Her er noen bilder som ble tatt for to dager siden, og noen i dag. Jeg ser at snøen tiner og det er mere og mere som titter frem for hver dag.
Jeg har prøvd meg frem litt med tanke på å ta i bruk drivhuset snart. Flyttet ut noen stauder som kom fra Zimtrade, to pioner fra Pionhagen, en Clematis i krukke og de største stokkrosene som jeg har sådd. Plassen ble bedre i lysthuset og jeg fikk støvsuga og rydda litt der inne, så kan vi sette oss ned der med en kaffe kopp igjen.

Problemet var ikke så langt unna, for hva skjer når natta er kald og dagen er varm ? Ingen problem så lenge jeg er hjemme. Bobleplast om natta og lufting om dagen - funka helt fint.

Så kom hverdagen og jeg skulle være på jobb hele dagen. Sette opp vindu og dør når klokka er 0730, og det enda er kaldt ?????

Resultatet ble at jeg flyttet tilbake alt i lysthuset. Der er det jevn temperatur hele døgnet. Må innrømme at jeg ble litt lei meg, og kanskje litt sur også. Drivhus er fint, men da må jeg være hjemme. I allefall nå mens det er ujevn temperatur.

Frem og tilbak er like langt og en erfaring rikere. Men når vi skriver mai så tror jeg nok at jeg flytter ut alt i drivhuset. Bestiller to autmatiske vindusåpnere til og fyrer om natta.

Man må prøve seg litt frem før enn skjønner hva som er lurt.

Her er steinrøysprosjektet mitt fra i fjor sommer. Jeg var veldig spent på hvordan takløken hadde klart vinteren, men det ser ut som om den har klart seg fint.
Under er det bilde fra juni i fjor sommer.

Ha en fin vår dag alle sammen.

9 kommentarer:

Lene fra Lillehammer sa...

Hei på deg ja! Jeg kan jo være drivhuspasser jeg Vivi? Hmmmm, men det hadde neimen ikke blitt billig!
Ja er det ikke herlig med all sneen som har smeltet. Masse bed har blitt luket og alt er bare fryd og gamme. Men du, midt i et av bedene mine er det noen som har gravd et hull, lurer på hva det er jeg da, håper det ikke er hoggormbol.......uvææææææææææ.
Ønsker deg en strålende fridag!!!
Vi skal forresten på strandtorget i dag og kose oss vi da!

Ellea sa...

Det er godt å komme tilbake i den vanlige tralten, selv om jeg gjerne skulle hatt noen dager mer med ferie.......

Akkurat nå gleder jeg meg mest til at jeg skal på hagemessa på Lillestrøm til fredag. Bestemte meg i går:-)

RandiF sa...

Men har du ikke automatiske lukeløftere på lukene i drivhuset? Med dem kan du trygt gå på jobb....Grønt Fokus har dem, litt dyre, men nødvendige, syns jeg.

Juni sa...

Så fint det er å se bar mark i gjen:)
Jeg ble så imponert over bildet ditt i headingen. Det ser ut som du har en veldig fin og koselig hage.
Gleder meg til å se bilder fra den når det smelter enda mer.
Og jeg sier som RandiF - de automatiske lukeåpnerne er kjempegreie.

Randines hageblogg sa...

Så flott at snøen forsvinner fra hagen din. Drivhus om våren er en risikosport med flotte planter...
Mitt kaldhus er ikke startet opp ennå.

Ha en fortsatt fin dag!

Vivi sa...

Juni og RandiF - joda jeg har automatiske vinduåpner, men bare på to av vinduene.Jeg skal bestille til de to andre også.

Lene - du som drivhuspasser -ja takk. Plass til oss begge der vet du.

Kathrine sa...

Fine vårbilder her:) Og ja, det er godt å komme i gjenge igjen etter en ferie. Litt smart har jeg vært denne påska i år. Ingen seine kvelder, og opp tidlig så jeg har fått en time for meg sjøl før de andre har våkna. Det er deilig!

Og det ser ut som du steller godt med plantene dine, det er sikkert:) De har det godt hoss deg ja. Ha en super kveld!

:)

merethe sa...

Jeg har også tenkt på å flytte ut plantene i drivhuset. Men så tenker jeg at det blir så himla varmt der på dagen og alt kommer vel til å tørke ut mens jeg er på jobben. Det går kanskje ann å lage litt selvannings system. Også er det det at nettene er jo kalde enda. Tror jeg følger ditt eksempel og venter litt til :)

Mariann S sa...

So bra å sjå at snøen tinar hos dokke då:)