Gå til hovedinnhold

Vårlige hverdager

Ja, da er hverdagen her igjen og det er egentlig litt deilig. Faste gode rutiner med både legging og spising. Skole og barnehage tar energi, så kveldene har jeg igjen alene. Joda, ferie er deilig, men jeg er sikker på at dere skjønner hva jeg mener.

Jeg har fri igjen i dag og har tatt meg en tur rundt i hagen med kamera. Her er noen bilder som ble tatt for to dager siden, og noen i dag. Jeg ser at snøen tiner og det er mere og mere som titter frem for hver dag.




Jeg har prøvd meg frem litt med tanke på å ta i bruk drivhuset snart. Flyttet ut noen stauder som kom fra Zimtrade, to pioner fra Pionhagen, en Clematis i krukke og de største stokkrosene som jeg har sådd. Plassen ble bedre i lysthuset og jeg fikk støvsuga og rydda litt der inne, så kan vi sette oss ned der med en kaffe kopp igjen.

Problemet var ikke så langt unna, for hva skjer når natta er kald og dagen er varm ? Ingen problem så lenge jeg er hjemme. Bobleplast om natta og lufting om dagen - funka helt fint.

Så kom hverdagen og jeg skulle være på jobb hele dagen. Sette opp vindu og dør når klokka er 0730, og det enda er kaldt ?????

Resultatet ble at jeg flyttet tilbake alt i lysthuset. Der er det jevn temperatur hele døgnet. Må innrømme at jeg ble litt lei meg, og kanskje litt sur også. Drivhus er fint, men da må jeg være hjemme. I allefall nå mens det er ujevn temperatur.

Frem og tilbak er like langt og en erfaring rikere. Men når vi skriver mai så tror jeg nok at jeg flytter ut alt i drivhuset. Bestiller to autmatiske vindusåpnere til og fyrer om natta.

Man må prøve seg litt frem før enn skjønner hva som er lurt.

Her er steinrøysprosjektet mitt fra i fjor sommer. Jeg var veldig spent på hvordan takløken hadde klart vinteren, men det ser ut som om den har klart seg fint.
Under er det bilde fra juni i fjor sommer.

Ha en fin vår dag alle sammen.

Kommentarer

Hei på deg ja! Jeg kan jo være drivhuspasser jeg Vivi? Hmmmm, men det hadde neimen ikke blitt billig!
Ja er det ikke herlig med all sneen som har smeltet. Masse bed har blitt luket og alt er bare fryd og gamme. Men du, midt i et av bedene mine er det noen som har gravd et hull, lurer på hva det er jeg da, håper det ikke er hoggormbol.......uvææææææææææ.
Ønsker deg en strålende fridag!!!
Vi skal forresten på strandtorget i dag og kose oss vi da!
Ellen Walnum sa…
Det er godt å komme tilbake i den vanlige tralten, selv om jeg gjerne skulle hatt noen dager mer med ferie.......

Akkurat nå gleder jeg meg mest til at jeg skal på hagemessa på Lillestrøm til fredag. Bestemte meg i går:-)
RandiF sa…
Men har du ikke automatiske lukeløftere på lukene i drivhuset? Med dem kan du trygt gå på jobb....Grønt Fokus har dem, litt dyre, men nødvendige, syns jeg.
elle-melle sa…
Så fint det er å se bar mark i gjen:)
Jeg ble så imponert over bildet ditt i headingen. Det ser ut som du har en veldig fin og koselig hage.
Gleder meg til å se bilder fra den når det smelter enda mer.
Og jeg sier som RandiF - de automatiske lukeåpnerne er kjempegreie.
Så flott at snøen forsvinner fra hagen din. Drivhus om våren er en risikosport med flotte planter...
Mitt kaldhus er ikke startet opp ennå.

Ha en fortsatt fin dag!
Vivishagerom sa…
Juni og RandiF - joda jeg har automatiske vinduåpner, men bare på to av vinduene.Jeg skal bestille til de to andre også.

Lene - du som drivhuspasser -ja takk. Plass til oss begge der vet du.
Kathrine sa…
Fine vårbilder her:) Og ja, det er godt å komme i gjenge igjen etter en ferie. Litt smart har jeg vært denne påska i år. Ingen seine kvelder, og opp tidlig så jeg har fått en time for meg sjøl før de andre har våkna. Det er deilig!

Og det ser ut som du steller godt med plantene dine, det er sikkert:) De har det godt hoss deg ja. Ha en super kveld!

:)
Merethe sa…
Jeg har også tenkt på å flytte ut plantene i drivhuset. Men så tenker jeg at det blir så himla varmt der på dagen og alt kommer vel til å tørke ut mens jeg er på jobben. Det går kanskje ann å lage litt selvannings system. Også er det det at nettene er jo kalde enda. Tror jeg følger ditt eksempel og venter litt til :)
Mariann S sa…
So bra å sjå at snøen tinar hos dokke då:)

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne