torsdag 14. mai 2009

Velkommen til moserose - farvel til gressplen

Det begynte så bra, men så ble det liksom ikke noe mer. Hva som skjedde vet jeg ikke, men at jeg har hatt en "hagetørke" er det vel ingen tvil om. Alt jeg har gjort er å fly ut og inn av drivhuset for å herde disse små plantebarna mine. Skikkelig kjett!! 4 agurkplanter har døden i øynene og gubben har ikke tid til å garve for meg før til høsten ( føles i allefall slik).
Etter å ha gått slik noen dager og har egentlig vært opptatt med andre ting, har jo hus og barn også liksom, så endelig i går fikk jeg hagegalskapen igjen.
Ungene var godt plassert på skole/barnehage og jeg i arbeidsklær, så gikk jeg igang med å fjerne 4,5 meter med plen. Etter første spadetak, så tenkte jeg, at dette blir en h..... jobb, men det gikk veldig fint og med P4 i bakgrunnen, så var det gjort på rundt en og en halv time. Da slapp jeg å trille torva i trillbår for gubben hadde plassert traktoren slik at jeg bare kunne kaste torva rett i skuffa.
Etter en skikkelig arbeidsøkt, var jeg veldig fornøyd og fikk ruskett opp litt i beddene rundt og plantet ut en Clematis og noen Pioner.
Så dro jeg på formiddagstur til Lene, for hun hadde kjøpt med en moserose til meg fra Kvam. Hva skulle jeg gjort uten en så snild hagevenninne som henne. Og da var godt å sette seg ned og kose seg med kaffe og prate hage. Jeg fikk også med meg hvit Malva-kattost som jeg har ønska meg.

Jeg fikk jo selvfølgelig gjort ferdig det nye beddet mitt i går, men noe bilde har jeg ikke fått tatt. Det ble seint i går, og i dag har jeg bare vært mamma igjen. Så lenge var jeg i hageparadiset.
Har fått plassert en rosebue og skal kjøpe armeringsjern som skal fungere som klatrestativ for to Clematiser. Moserosen er selvfølgelig også godt plassert i jorda.
Alle 10 Agastache Rugosa, som jeg også har fått av Lene, har jeg plassert på utsiden av der armeringsjernet skal gå. Inne i mellom Clematisene har jeg satt ned noen svarte stokkroser. Og da var den tilmålte hagetiden over for denne gang, og pliktene inne sto for tur. Men jeg var veldig fornøyd med dagens arbeid og håper på å få tid til mer haging på fredag og lørdag.

Nå står Akeleiebeddet for tur og selvfølgelig skal det utvides. Må få plassert alle Akeleiebarna også, nå sendte jeg med svigermor 4 stk i går, men flere står igjen.

Godt å være igang igjen og det føles veldig deilig. Lover at det blir bilder i neste innlegg.

4 kommentarer:

Mariann S sa...

So bra at galskapen kom tilbake.
Eg syns du e sabla driftig :D

Røsslyng sa...

Jeg synes det høres ut for at du har fått gjort mye i hagen :)
Ha en flott helg!

Ellea sa...

Jeg synes det høres ut som om hagegalskapen har tatt godt tak jeg:-) Moseroser er flotte!

Er det ikke fint med gode hagegale venner?:-)

merethe sa...

Du kan være godt fornøyd med jobben du har gjort.Gleder meg til bilder. :) Ha en fin lørdag. klem