Gå til hovedinnhold

Her er bildene fra arbeidsøkta

Her kommer noen bilder fra mine siste dagers prosjekt - "bort med torva". Begynner å få tak på det nå og merker det i hver muskel i kroppen.


Her er jeg ferdig med onsdagens prosjekt. Det er det ytterste beddet som er nytt. Og her det masse plass. Rosebua synes ikke så godt,men der skal det klartre rose på den ene siden og en Clematis på den andre. Husker ikke navnet, men tror rosa heter noe med Lykkefund. Clematisen er en blå alpeclematis.
Tanken er å fjerne torva i mellom og lage en grusgang, men det tror jeg nesten må vente til neste år - kanksje....???

Fredag var jeg igang igjen, men denne gangen gikk det ikke like greit. Denne torva delte seg så opp så jeg fikk bare av småbiter. Surva litt til gubben som ikke så til å bite på, så jeg måtte bare ta på meg igjen hanskene og gjøre jobben selv.




Her har jeg vist ei lita oppgitt pause.



Slik ble i allefall resultatet. Har ikke peiling på hvor mange trillbårer med jord jeg kjørte, men det merkes i bein og armer. Fornøyd ble jeg når det var ferdig. Her skal det som er igjen av plen også fjernes og legges grus, men som sagt tror jeg det også får vente litt. Det er et bedd nedefor plenen også, og tanken er å få opp et armeringsjern som ei bue over der det skal være grusgang. Jeg har plantet ei klatre rose og en Clematis i beddet nedenfor og i det nye på bildet har jeg plantet en Arendshjelm Red Wine som jeg har bestilt fra Hageglede.


Armeringsjern er kjøpt og jeg håper å få det opp i løpet av uka.


Det er en tung jobb å fjerne torv, men når det blir ferdig så er følelsen så herlig. Jeg fikk plantet ut mange planter i det nye beddet og jammen er det plass til flere.


Nå har jeg igjen et prosjekt/utfordring nedenfor garasjen og der har jeg ingen ide om hvordan jeg skal ha det. Skal prøve å få tatt bilde og skrive litt om ideene mine neste gang.


I dag har det vært 17.mai og været har jo vært helt supert. Ettersom jeg har elev i 6.klasse så har det vært vi (6.klasse) som har hatt ansvaret for feiringen på skolen. Masse folk og gode kaker, leker for barna og alt som hører til. Ble litt mye etter hvert og hodet sa i fra ganske fort, det dunket kraftig ei stund, men nå har jeg fått slappet av så nå er jeg på topp igjen. En fin dag for unga og vi foreldre er veldig fornøyd med at dagen er over. (ikke vondt ment)


Tok meg ei runde i hagen etter at bunad og sølje var godt pakket ned igjen, fikk vannet litt i drivhuset og kost meg litt med blomstring i hagen. Her er noen bilder av det som blomstrer i hagen min i dag på 17.mai. Nå jeg tenker etter så er det tidligere i år enn det har vært.


Jeg lar bildene tale for seg selv.










Håper alle har hatt en fin 17.mai og jeg håper alle får en fin ny uke med sol og varme.

Kommentarer

krepsemor sa…
Så fint det blir hos deg! Får nesten lyst til å spa torver jeg også! Vi har altfor mye plen, så jeg vurderer også noe lignende som du har gjort! Jeg venter bare på et drivhus......For da blir hagen planlagt utifra det, ikke sant? Nydelig blomstring også, ser jeg! Mange flotte bilder! Lykke til videre med hagingen! Du må presse gubben litt mer! De har så godt av å bevege seg litt!
Merethe sa…
Jeg må si du er litt av en graver. Så flott du gjør det. Blir spennende å se når plantene vokser til. :) HA en fin uke. :)
Kathrine sa…
Dette blir jo kjempefint! Store flotte bed. Du er sandelig effektiv.
Og så fornøyd ja:))
Mye som blomstrer til deg også. Rutelilje skal jeg jammen skaffe meg jeg også. Den er fin.
Forresten så har alle plantebarna jeg fikk av deg, vokst. De står i leirpotter, og bæres ut og inn når tempen faller. Nå har det vært varmt her, så da står de ute i skyggen. Flotte planter!

Ha en fin mandag:))
Dette blir jammen fint altså, gleder meg til å komme over en dag og se hagen din live. Må vel si jeg nesten får prestasjonsangst av å se så flott du gjør det. Og enda bedre blir det jo når du får opp armeringsjern, blir spennende å se hvordan du har tenkt å bruke den.
Ha en fortreffelig kveld!
Rekkehuset sa…
For en jobb du har gjort med torva! Jeg er imponert - både over selve jobben og at du har bestemt deg for hvordan "mønster" du skulle ha..der sliter nemlig jeg; skal det være bue? Hvor da? flere buer? kanskje helt rett? osv, osv..skikkelig beslutningsvegring har jeg av og til;-)
Blir spennende å se når bedene dine gror seg til! Klem fra Hanne.
Ellen Walnum sa…
Ja spa torv er god trim det! Det har jeg fått merke (og ikke minst har kroppen merket det godt). Så utrolig flott det blir hos deg. Gleder meg til å se bilder når det begynner å blomste og klatre.

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne