onsdag 27. mai 2009

Borte bra, men hjemme best.....

Ja, da var jeg hjemme igjen fra Oslo. Reiste i går midt på dagen og vi arkivdamene fra fylkeskommunen hadde en spennende kveld foran oss. Middag på Folketeateret,med påfølgende Mamma Mia forestilling, og da behøver jeg vel ikke si så mye mer. Alle kjenner vel til den nå ? Fantastisk flott og rytmene setter seg virkelig fast i sjelen og det ble mye sang dans mens vi ventet på drosje i regnet etter på. En utrolig opplevelse med fantastisk mat, vin og gode skuespillere/dansere som var prikken over ien.
Men det er veldig energitappene å være på tjenestereise, for det var jo det vi var på. Besøk på Oslo byarkiv i dag og for oss arkivarer så er deg veldig spennende med gamle protokoller fra 1800-tallet. Folketelling, skatteliste og kontrakter fra slutten av 1800 og begynnelsen på 1900 tallet, er virkelig snadder for oss.
Nå har jeg funnet sofakroken og pleddet mitt og jeg er sliten. Det murrer i beina og surrer i hodet, og konklusjonen blir at det er godt å komme hjem.

Nå gleder jeg meg til langhelg og det ser ut til at vi skal få sommervær også. Mye hagearbeid og masse kos i sola kommer det til å bli.
Ønsker alle en fin kveld.

4 kommentarer:

Kathrine sa...

Velkommen tilbake:) Høres ut som en flott tur, men skjønner det er godt å komme hjem ja. Og det ser ut til å bli en alle tiders helg også.
Her har det regnet bøtter i to tre dager, og blåst på tvers. Gjør så godt for jorden i hagen:)
Ha en flott torsdag, Vivi!

:)

merethe sa...

Borte bra, men hjemme best! Det merket jeg også :) og det er så herlig at hjemme er best. Da trives man godt der også :) Hørtes ut som dere hadde en fin tur.
Til helgen blir det hagekos her også :)

Rekkehuset sa...

Ja, jeg er så enig! Er alltid deilig å komme hjem igjen. Jeg har kommet hjem i dag etter 3 dager på tjenestereise til Stavanger, hatt noen flotte dager men duverden så godt det er komme hjem! Ha en riktig fin langhelg Vivi:-) Klem fra Hanne.

Ellea sa...

Helt enig med deg Vivi. Jeg reiser ganske mye i jobben, og det er alltid like godt å komme hjem. Spennende med slik gamle protokoller. Tenk så mange historier det ligger der. Drev med slektsgransking tidligere og da fortpte jeg meg ofte i tanker om hvordan livet til disse forfedrene mine hadde vært. Spesielt da jeg fant ut at en tipp tipp hadde opplevd at kone og tre barn døde i løpet av et år, han havnet på fattighuset og de resterende barna ble spredd for alle vinder og kom på legd rundt i bygda.