fredag 5. juni 2009

Revebjeller i hopetall


I fjor var det første sommeren jeg hadde revebjeller i hagen. En kjempe til plante som blomstret flott hele sommeren. Jeg fikk nok et lite kikk, for jeg husker veldig godt at jeg kastet utover frø pluss at vinden tok sin jobb.
Nå har det slik da at jeg har revebjellebarn i hopetall i beddet mitt. Et grønt teppe med småttinger. Det samme gjorde jeg med en mørk lilla valmue som jeg fikk fra toveve. Og den kommer også igjen som et fint teppe.
I går kveld så skrapa jeg overflaten med hagespaden, kan jo ikke ha revebjeller og valmuer over alt.
Har nok lært ei lekse at naturen skal få ordne opp selv, trenger ingen hjelp fra en hagegal frøspreder.
I dag skal jeg gjøre om på et helt bedd som jeg har bak søppelhuset, det har stått der omtrent uten jord og trenger nok en omgang med både det ene og det andre.
Så får vi bare håpe på at vinden holder seg borte i helga, slik at plantene får reist seg opp igjen.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Revebjeller er nydelige - og meget spredningsvillige! I min lille Oslohage sådde jeg noen få og endte opp med en skog. Men greit egentlig - er jo bare å fjerne overskuddet. Fins alltid noen som vil ha en plante eller ti :) Her i min algarvehage har jeg ikke hatt hell med dem.
God helg!

Mia sa...

ja visst er de fine. var glad for dem, jeg har pøvd så mange år å plante dem men de vill IKKE vokse her hos meg, skjønner ikke hva jeg gjr feil.

anne - moseplassen sa...

hehe, men de er nå søte når de blomstrer og enkle å luke vekk da. Mannen synes dog det er ugress, men det har vel noe å gjøre med at der han er fra så er det en vanlig grøftekantblomst.

Randines hageblogg sa...

Flott bilde av revebjeller og for en flott spredningsevne.

Håper du har en fin hagehelg og får realisert dine planer!

Kathrine sa...

Husker mine første revebjeller også. De tok jeg med fra Høydalen på Vestlandet i 2003. Fikk høre at de ville spre seg uhemmet, og at de var giftige. Det at at de er giftige, viste jeg, men at de sprer seg uhemmet til alle i nabolaget? Ikke noe i løpet av seks år...
Har mange andre som sprer seg, men ikke denne.
De jeg fikk av deg, har fått bed i dag:) Og alle de andre også. Tre nye bed ble det, og bort med endel plen. Herlig!
Nå tar jeg lørdagskveld med god hageabeid i kroppen. Ja en fin en du også:))

Kathrine sa...

"Ha" skulle det stått da der på slutten. Går litt fort i svingene her nå. Men nå, skal det bli godt å sette seg i sofaen ja:))

Klem:)

Margrethe sa...

Revebjeller har jeg skikkelig sansen for :) Har vernet om dem og latt de stå der de frør seg. Synes de er kjempeflotte :)

Ha en fin kveld!

Hilsen Margrethe