Gå til hovedinnhold

Revebjeller i hopetall


I fjor var det første sommeren jeg hadde revebjeller i hagen. En kjempe til plante som blomstret flott hele sommeren. Jeg fikk nok et lite kikk, for jeg husker veldig godt at jeg kastet utover frø pluss at vinden tok sin jobb.
Nå har det slik da at jeg har revebjellebarn i hopetall i beddet mitt. Et grønt teppe med småttinger. Det samme gjorde jeg med en mørk lilla valmue som jeg fikk fra toveve. Og den kommer også igjen som et fint teppe.
I går kveld så skrapa jeg overflaten med hagespaden, kan jo ikke ha revebjeller og valmuer over alt.
Har nok lært ei lekse at naturen skal få ordne opp selv, trenger ingen hjelp fra en hagegal frøspreder.
I dag skal jeg gjøre om på et helt bedd som jeg har bak søppelhuset, det har stått der omtrent uten jord og trenger nok en omgang med både det ene og det andre.
Så får vi bare håpe på at vinden holder seg borte i helga, slik at plantene får reist seg opp igjen.

Kommentarer

Anonym sa…
Revebjeller er nydelige - og meget spredningsvillige! I min lille Oslohage sådde jeg noen få og endte opp med en skog. Men greit egentlig - er jo bare å fjerne overskuddet. Fins alltid noen som vil ha en plante eller ti :) Her i min algarvehage har jeg ikke hatt hell med dem.
God helg!
Mia sa…
ja visst er de fine. var glad for dem, jeg har pøvd så mange år å plante dem men de vill IKKE vokse her hos meg, skjønner ikke hva jeg gjr feil.
hehe, men de er nå søte når de blomstrer og enkle å luke vekk da. Mannen synes dog det er ugress, men det har vel noe å gjøre med at der han er fra så er det en vanlig grøftekantblomst.
Flott bilde av revebjeller og for en flott spredningsevne.

Håper du har en fin hagehelg og får realisert dine planer!
Kathrine sa…
Husker mine første revebjeller også. De tok jeg med fra Høydalen på Vestlandet i 2003. Fikk høre at de ville spre seg uhemmet, og at de var giftige. Det at at de er giftige, viste jeg, men at de sprer seg uhemmet til alle i nabolaget? Ikke noe i løpet av seks år...
Har mange andre som sprer seg, men ikke denne.
De jeg fikk av deg, har fått bed i dag:) Og alle de andre også. Tre nye bed ble det, og bort med endel plen. Herlig!
Nå tar jeg lørdagskveld med god hageabeid i kroppen. Ja en fin en du også:))
Kathrine sa…
"Ha" skulle det stått da der på slutten. Går litt fort i svingene her nå. Men nå, skal det bli godt å sette seg i sofaen ja:))

Klem:)
Revebjeller har jeg skikkelig sansen for :) Har vernet om dem og latt de stå der de frør seg. Synes de er kjempeflotte :)

Ha en fin kveld!

Hilsen Margrethe

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne