onsdag 3. juni 2009

Vekk med torva prosjektet fortsetter.....

Først en selvsådd Viol som så takknemlig står og blomstrer for seg selv. Husker helt navnet, men frøene er kjøpt fra Rara Växter.

I dette innlegget hadde jeg tatt av torva rundt et bedd, og nå har jeg da endelig fått gjort det ferdig rundt hjørnet og videre bak lysthuset. Så var den stripa med gressplen borte også.Og når vi var så godt i gang,så startet jeg like godt på et nytt prosjekt. Denne trekanten som var igjen her har skapt mye frustrasjon med gressklipperen. Derfor er den nå borte og vips et nytt bedd. Har ikke fått plantet så mye enda, men håper å få plantet mere etter hvert. Langs ytterkanten(nedenfor opp/ned treet) skal jeg ha armeringsnett og har planer om å plante riddersporer på innsiden av den.

Langs kanten her skal armeringsnettet være.
Satte ned påskeliljene som har stått foran døra siden påske. Kan jo ikke kaste dem ?
Her har jeg lagt ned en stein som skille mellom surjordsbeddet og det nye. Pyntet opp med en Hortensia.
I dag har det vært for kaldt å drive på ute (tror jeg), så derfor bestemte jeg meg for å bruke fridagen min inne i huset. Og det trengtes det også. Fikk pussa vinduer og skifta gardiner på alle soverom.
I ei kaffepausa datt jeg ned foran PC og sendte en rask bestilling til Nautesund.

Så mangel på planter blir det nok ikke i år heller. Fikk mail fra Planteliste i dag og dem har pakket det jeg har bestilt og er klare for sending. I den pakken er det:

Håper på hagevær til helga, selv om det helt klart går ann å kle på seg, så er det nå tross alt koseligere å jobbe i hagen når det er sol. Mere jord skal kjøres på beddene rundt omkring og litt gjødsling her og der må også gjøres.

Ellers i hagen er det knopper på mye nå. Akeleier, pioner, iris og andre lekkerbisker står snart i full blomst. Fine tider for en hagegal.

Grønn Glede på NRK i går måtte jeg jo se. Hagen på Lora til Ingrid var jo super lekker. Skal jammen si at den hagedama har fått det til, og hun gløder jo av iver og entusiasme. Kjempe flott!!

Ha en flott onsdagskveld alle sammen.

8 kommentarer:

merethe sa...

Så koselig det er med slike singelganger i hagen. :) Dere har det fint ser jeg :) Kaldt her også i dag. Blåser masse. Har bare vært ute og vannet i drivhuset og i krukker og potter. Men det blir vel bedre :)

Kathrine sa...

Det er så morro å se at du tar bort så mye plen:)) Og at det blir blomsterbed av det.

Her hadde vi 4+ i dag tidlig, og kraftig vind + regn/sludd. Skal si plantene jeg fikk av deg er bra herdet nå ja:) Grønne og fine, må bare få satt de ut i bedene til helgen. Det har kommet snø på hytta, så det er ikke sikkert vi drar dit på fredagen. Vi får se. Godt å fyre i ovnen iallefall, uannsett hvor vi er.

Ha en fin fin kveld:))

Lene fra Lillehammer sa...

Flott blir det og det skal ikke forundre meg om det snart annonseres på finn en lite brukt gressklipper fra Vingnes.

Elsa sa...

Så flott det blir med de gangene og nye beda du lager i hagen.
Hadde jeg hatt mer jord og mindre stein i tomtegrunnen her skulle jeg gjort det samme. Men her går det ikke å grave så mye med spade, her må det brukes spett i tillegg.

New Dawn sa...

Kjempeflotte bed du har laga - ble inspirert til å ta spaden fatt - særlig etter jeg titta på alt det lekre du har bestilt, vil gjerne kjøpe jeg også, men har ikke plass.
Jeg får bare brette opp ermene og ta fatt men først må jeg bli bra i foten - sukk - sitter med den på en krakk og klarer knapt å gå over gulvet............feil årstid til sånt tull.

Juni sa...

Det blir så lekkert hos deg, flott med de grusgangene. Det er bra du har fått litt mer plass til å plante i for du har mye flott i vente ser jeg. Venter på en forsendelse fra Nautesund jeg og med en del Iriser og en gul humle, tror de kommer en av dagene nå.

Landliv sa...

Så moro å se! Og så fint det blir. Ikke vanskelig å se at du liker å drive med dette :-)

Ninni sa...

Så mye fint du har bestilt Vivi :) Jeg tør ikke bevege meg inn på verken Nautesund eller andre nettshop'er, det er så alt for lett å bare trykke i vei. Skal si du har fått flott singelgang i haven din! Lekkert! Og veldig praktisk med mindre plen :)