lørdag 19. september 2009

Det er høst i hagen

Høsten er kommet. I allefall i hagen min.
Etter en ufrivillig hagefri sommer, så må jeg si at hagen har klart seg utmerket på egenhånd. Noe ugress er jo selvfølgelig på plass i full monn, men bortsett fra det så ser det bra ut. Vann har den fått i bøtter og det merkes på all soppen som ligger rundt omkring. Det er ekkelt.
Og for første gang siden vi kjøpte epletrær, så har vi i år mange epler. Kanskje en tanke sure, men de egner seg kanskje i ei eplekake ?

Det blir ikke gjort noe mer i hagen min nå i år. Ikke har jeg kjøpt løk og har vel egentlig ikke tenkt å gjøre det heller. I dag har jeg fått ryddet bort alle krokker med rotne og visne sommerplanter. Drivhuset er ryddet, men ikke vasket, og alle pottene er satt inn. Nå må jeg bare få kjøpt meg lusespray slik at jeg får spraya alle pellisene og tårene før jeg setter dem inn i lysthuset. Mange av dem blomstrer enda, så det haster riktig nok ikke.
Været har vært helt supert i dag og det var godt å holde på ute. Det er nesten varmere nå enn det vi hadde i sommer. Håper høsten blir slik.
Nå skal gresset klippet for siste gang, og da setter jeg kroken på hagen for dette året. Noen frø har jeg fått samlet inn, så om noen mnd så starter planleggingen for neste år igjen.

Jeg vil sende en takk til min snilde hagevenninne, fiol. I går var det pakke i posten fra henne. Frø av hvit ridderspore, duftpose med koselig rosemønster og en flott kjøkkenklut som hun hadde laget selv.

Her kommer noen bilder av det som blomstrer i hagen min nå, midt i september.
Håper alle får en kjempe flott høst.

6 kommentarer:

Mia sa...

Så mye du har nå i september, den "Getanian" nederst, har den et navn?Den har så kul utsida på blomsten, svart og hvit, min er bare blå hele blomsten.
Fint å ha ryddet for høsten og neste sommer kommer, og da har du kanske litt mer lyst og overskudd, sommeren iår ble jo ikke akkurat som du tenkt deg...

Mariann S sa...

Hei Vivi. Kondolerer med mammaen din. Trist å høyre. Stor klem frå meg :)

Randines hageblogg sa...

Flotte bilder av det som blomstrer i hagen din og ja det går mot høst.

Takk for alle hilsener i bloggen min, jeg har stadig ikke glemt at jeg har lovet deg Hagelerkesporer. Foreløpig har det ikke blitt tatt et eneste spadetak i hagen på lenge...

Ha en fin søndag Vivi!

Linnemi sa...

- og jeg er fremdeles helt henført av det bilde du har øverst. :-)

Helen sa...

Så mange fine høstblomster foreviget så pent.

Kathrine sa...

Hei du:) Nå er jeg hjemme etter hyttetur igjen. Vi driver med ved, og det er mye jobb når en må tenke framover. Godt å ha deg tilbake, Vivi!
Sjøl om hagen din er på halv tolv og soppen gror. Tenker jeg sender deg en mail om du vil ha frø av meg jeg. Har samlet inn masse, og kan sende deg en liten liste om du er intressert. Og av andre planter og:)

Og angående epler, så er eplekake godt av sure eper og ikke minst, eplegelé!
Håper du ikke blir "borte" fra hageblogger i høst jeg, men skjønner du har mere enn nok annet å tenke på disse høstdagene..
Men vi kan holde kontakten, ikke sant?

Klem fra meg:))

Og den hvite solhatten er så flott!