torsdag 5. november 2009

En hagesesong er over.......


November og det er mørkt ute. Ikke så kaldt, men veldig mørkt er det blitt.
Hagen har jeg forlengst lagt bak meg og håper alt kommer igjen til neste år. Spent på pionene som kom i posten fra Pionmannen. Moserosen, som Lene kjøpte med til meg og som blomstret så fint i sommer. Vil Clematisene klare vinteren og ikke minst alle valmuefrøene som bare ble kastet utover, vil dem spire ?
Det er flere ting som jeg ikke fikk sett eller fikk gleden av i sommer, av forskjellige grunner, men til neste år har jeg igjen håp og gleden er der.
Men nå er det mørkt og hagen ligger våt, flat og svart. Merkelig at om noen måneder så vil det igjen spire.
Spire ja, og da kommer jeg på frøboksen som står på boden. Har samlet noen frø og noen har kommet i posten. I år får det holde. Nå skal jeg prioritere hagen og det jeg har, i stedetfor den panikken som brer seg om våren når alle spirebarn skal ned i jorda. Hvor skal dem stå og hvorfor sådde jeg så mange av denne ? Når det blir for mange av samme sorten, så blir det kaos inne i mitt hodet og da blir ikke plantingen kos. Jeg er helt sikker på at det er mange småbarn hos meg som er blitt plassert helt feil. Plassert på en plass hvor den får for lite sol, for mye sol eller passer rett og slett ikke inn.
Trøsten er jo at da har jeg jobb resten av sommeren med å flytte ting rundt omkring og håpe på bedre lykke der.
Jeg skal så i år også. Riddersporer - hvite, som jeg fikk av Merete (livet på småbruket) disse er så flotte og slike vil jeg også ha i min hage.
Også er jeg veldig spent på hva neste års dilla vil bli. Kanskje roser ? pioner ? iris ?
Ja, hvem vet ?
Det jeg vet og er helt sikker på er at jeg har 1000 vis av revebjeller rundt omkring i beddet nedenfor garasjen. Der står dem tett i tett og vil også spire til neste år. En flott plante som helt sikker vil bli stående.
En liten glede av hagesommeren som har gått. I år fikk jeg til stokkroser og noen har blomstret også.
Nå er det småfugler og oppussing av gang som opptar meg mest om dagen. Snart ferdig med maling og det blir fint. Bilde kommer.
Ha en flott november kveld alle sammen med eller uten svineinfluensa.
En liten stofe fra Asle Beck's sang "Varme vinder"
En sommer er over en høst har banka på
nede ved porten står en vinter og venter å...
Det har vært en lang varm sommer
fra tidlig i mai - til langt ut på høsten
til vi samles for å dra.
Nydelig sang.

7 kommentarer:

Kathrine sa...

Her er det tørt og støvete ute. Håper på nedbør så støvet blir borte. Ellers er november ok syns jeg. Det nærmer seg juuuul!! Og en kan pusle litt med hjemmelagde julegaver mm. Koselig. Og så har vi hatt mange nydelige solned-og oppganger og flotte himmeler her, og månen.
Hagen min hviler også, men jeg og katten tar noen runder innimellom. Om ikke annet enn å nyte frøene som er vendig dekorative, og fuglene.
Fuglene nyter ikke katten da, men det er en annen sak:)
Moserose skal jeg og få kjøpt meg. De er flotte!
I høst sådde jeg revebjeller over hele kjøkkenhagen etter at det var høstet inn der, og når de spirte flyttet jeg noen titalls over på andre siden av huset. Syns kjøkkenhagen ser så trist ut etter høsting, så jeg har begynt å bruke den til såing av stauder som skal plantes hit og dit.
Og neste år blir det endel flytting av planter til med og. Sånn blir det jo alltid, noe må ommøbleres.
Iris og ridderspore har vært mine diller de siste årene. Spennede å se om det blir noe annet neste år ja:)

Lykke til med oppussingen. Blir sikkert fint!
Ha en riktig fin helg, vivi. Klem:))

Rekkehuset sa...

Både litt trist og deilig at sesongen er over...mange blir vel nesten hagelei når høsten er her. Om en liten stund begynner vi å glede oss til neste sesong! Jeg gleder meg til å se om vi får noe ut av steinrøysa utenfor nyhuset i løpet av neste sesong - blir vel neppe noen grønn oase med det første, men litt skal jeg vel få til.
Ha en fin helg Vivi, klem fra Hanne.

merethe sa...

En ny vår kommer og da sprudler hagegleden på nytt. :) Gleder meg til å se gangen din. Takk for en herlig mail. :) Klem

Randines hageblogg sa...

Koselig dikt og flott innlegg du har skrevet. November er tid for innevær og ettertanke over sommeren som vi har lagt bak oss.
Nå får vi bare vente på neste vår og se hva som spirer.

Ønsker deg en fin helg med opp-pussing av gang og lesing av bøker.

Mia sa...

Nu kan man verkligen uppsummera sommaren. Nu är det ju definitivt över. Revebjeller hoppas jag kommer neste år, men kun blad, for jeg plantet iår. Låter som en drøm med så mange, en vakker en. Jeg håper du får en fin sommer neste år, denne ble jo litt si og så. Ha en fin helg nå :)

ASSA sa...

Ja nå er det bare å vente på neste sommer, jeg er "julegal" også så jeg har starta å glede meg til den jeg ;D

Inne på bloggen min får du en utfordring/oppmerksomhet fra meg!

Ha ei fortsatt god helg!

Mariann S sa...

Det er litt deilig at hagetida er over for i år :), då kan eg kose meg med alt som kan gjerast innomhus. No kan eg strikke, sy, hekle og lese, i massevis :) Ønsker deg ein god søndag og ein fin haust ,eller var det vinter hos dokke allerede ;)- plutselig er våren der igjen :)