Gå til hovedinnhold

Behov for farger - og litt til

Behovet for farger melder seg ganske rakst etter jul. Nå er alt det røde borte og lyse gardiner er hengt opp, men det blir litt tampt etter alt det mørke røde og den lune stemninga vi har hatt i desember. Så i dag bestemte jeg meg for å kjøre ned på Plantasjen for å se om jeg fant noe som kunne live opp stua. Og det er aldri noe problem på Plantasjen. Primulan har kommet i tusen talls farger og det var 5 stk for 100,- Selvfølgelig måtte jeg ha, også kan jeg plante dem ut i hagen til våren. Genialt!!
Det er ikke så mye som skal til for at det blir bedre.



Denne var så fin i fargen så den måtte jeg jo bare ha med.

Mørk rød - selvfølgelig.

Disse to fikk stå sammen i ei krukke, må putte på mere jord etter hvert. To farga Primula er så fint. Lurer på om Primuladilla'n sitter i etter i fjor sommer ? Er veldig spent på om di jeg sådde i fjor kommer til å blomstre. Spennende.....
Jeg fikk også raska med meg en pose med såjord, så da er vi ett skritt nærmere sådden. Frøboksen står på kjøkkenet. Snart.....
***
Et nytt familiemedlem har vi også fått i løpet av uka. Vi har lenge gått med tanken på å skaffe oss en kanin til. Josefine bor alene og føler seg veldig ensom og derfor ble denne lille frøkna med oss hjem på torsdag. En liten dverghermelin og har fått navnet Sofia.
Trykt plassert i "mammas" armer. Hun er født i november og blir egentlig ikke så mye større enn det hun er i dag.

Josefine og Sofia fant hverandre veldig fort. Her har de en liten kosestund på teppet i stua. De har ikke flyttet sammen enda, for de må bli godt kjent først. Ser i allefall ut til at det ikke skal blir noe problem.
Første skritt i nytt hjem.
***
Ellers så har jeg tenåring i morgen. Jenta i huset fyller 13 år. Lurer stadig på hvor tia blir av ? Nå tviholder jeg på 6 åringen som blir 7 i neste mnd. Herrgud, kan de ikke stoppe å vokse, bare litt.....
Ønsker alle en god helg og vi rykker stadig nærmere våren.

Kommentarer

Beth sa…
Litt farger må man ha selv om man liker å ha det lyst og fint rundt seg.

Kanin? Hmmm...., den mente jeg da og ha sett før et sted??
Så falt alt på plass..., Kristinas blogg ja... hun er jo også fra Lillehammer...:-))
Har også lagt til hennes blogg på min, hun er ei artig jente...
Og NÅ skjønner jeg sammenhengen ved å ha lest om disse kaninene tidligere ja..., he, he..
Tove sa…
Søt kanin og flotte primulaer. Jeg måtte ha en bukett tullipaner i dag. BAre for å føle snev av vår. 6 åringen vår blir også 7 om noen måneder. Tiden flyr. Ha en god helg.
Hei på deg Vivi! Vet du, jeg ble ikke overrasket over det du skrev om primulaene du hadde kjøpt for da jeg så annonsen i avisa i går; 5 primula for 100 kroner på Plantagen tenkte jeg på deg med en gang, jeg var helt sikker på at du kom til å benytte deg av tilbudet..hihi, morsomt!
Ellers må jeg få gratulere med familieforøkelsen, søt var hun og ikke minst må jeg få gratulere med morgendagen og til den lille jenta di som snart er blitt voksen. Er helt enig at tiden går fort, velsetassen vår nærmerer seg jammen et par år snart han også og den 1. februar skal han begynne i barnehage.....buhuuu, vi gruer oss.
Ha en flott helg da Vivi så sees vi snart til en kopp kaffe i lysthuset.
Klems
Ellen Walnum sa…
Det var da en nydelig liten Sofia:)
nommen så søt da! :D kaninen altså

fem primula til 100? genialt, jeg har venta på å få komme i blomsterbutikk en stund nå, om jeg ikke kommer meg av gårde i morra, så veit jeg hva jeg skal sende mannen på plantasjen etter ;)
Merethe sa…
Så søt en liten kanin frøken. :) Husnker godt når mine jenter hadde kaniner.Stor stas det.
Primula er nydelige blomster. Det blir nesten litt vårfølelse å få slike i hus. GOd helg vivi. klem
Primula skaper litt vårsteming i stuen etter at julen er over.
Flott lite nøste av en liten dverghermelin, lykke til med den.
Barna blir store før vi vet ordet av det og det er en forskrekkelig sak.

Ønsker deg en fortsett god helg!
Rekkehuset sa…
Gratulerer med både nusselig kanin og stor tenåring:-) Behovet for vårblomster har såhvidt meldt seg her også, tulipaner er min favoritt da men jeg holdt på å ta med meg en gjeng primula her om dagen likevel:-) Her snør det i dag, så det er visst en stund til våren.. Klem fra Hanne.
Kathrine sa…
Fiiine kaninene!!! De blir sikkert bestevenner, for kaniner er selskapelige dyr.
Jeg og søsteren min hadde pelskaniner da vi bodde hjemme(med stamtavle fra Danmark), men det ble så mange tilslutt(kremt..)at far nekta å avlive fere kaninunger. Så det ble slutt etter noen år...

Flott med primulaer! Har ikke noen sjøl, enda. Men blir nok snart her og.

Ha fine januardager, Vivi! Klem fra meg:))

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne