Gå til hovedinnhold

Blomstring, dill-dall og dagens økt

I dette landet her kan jeg ikke ta hensyn til hvordan været er. Skal jeg få gjort noe i hagen, så må jeg kle på meg og gå ut. Og da holder jeg som regel varmen.
Fikk endelig kjørt bort de siste haugene med brask, som jeg av forskjellige grunner bare har latt bli liggende (kanskje i påvente av at noen andre tok de), men nå er det gjort.
Jeg fikk planta ei rose som jeg kjøpte på Blomsterkroken og luka litt ugress rundt omkring. Måtte også kjøpe ei Astrid Lindgren rose, da min som jeg har hatt i mange år, døde i vinter. Det har gått hardt utover hagen i vinter. Selv de som egentlig skulle tåle litt kulde har gått dukken, men da planter vi noe nytt.
Her er litt av det som blomstrer i hagen i dag 25.mai.





Jeg har sett meg litt lei av dette hjørnet og fant ut at noe måtte gjøres og det nå.
Jeg tok av torva rundt Bjørketreet, la på duk og hadde på hvit grus. La på noen steiner i kanten, men er litt usikker på om det ble pent. De får ligge der litt, så får jeg se om jeg evt. tar dem vekk seinere.
Rundt kanten mot beddet har jeg tenkt jeg skal plante takløk. I pottene skal det komme sommerblomster, men da må det blir varmere i været først. Jeg har veldig mye Cosmos, så det kan godt hende at det blir det.
Her er litt dill-dall fra hagen. Jeg liker å pynte litt og da gjerne med stein.
Kjøpte en 6 pk med takløk på Plantasjen. En fin plante å putte inn i sprekker og gjør seg veldig godt samme hvor den blir plassert.
Jeg prøver å holde på så mye jeg kan i hagen nå på ettermiddagene. Det er godt for kropp og sjel å kunne gjøre noe annet enn inne sitting og arkivarbeid.
Jeg har fått kjøpt sette løk - gul og rød og dem må jeg prøve å få i jorda i morgen. Inne i drivhuset er det nå plantet agurk, tomat, purreløk og squash. Jeg har putta i kukompost i jorda, så når jeg kom ut dit i dag så lukta det litt ku, men det går over.
Håper det blir bedre vært snart slik at jeg kan få herda og planta ut noen planter.

Kommentarer

Beth sa…
Du er nok en dyktig gartner du, holder på i all slags vær.
Ikke rart hagen din blir vakker da?
Gleder meg til å se den i full blomstring!

Klem Beth...
Tove sa…
flott blomstring hos deg nå:-)
Så søt den potta med takløk var. Du satte meg på en ide der med takløken hmmmm.
Har en gammel stamme å plante takløk i. Får se om jeg stikker innom gartneriet i morgen.
Du har en flott hage.
Margrethe sa…
Koselig med dill-dall, takløk og stein. Det ser så fint ut hos deg. En fristende hage. Er forresten enig med deg i at det ikke går an å vente på fint hagevær. Det hadde ikke blitt mye gjort da :-)
krepsemor sa…
Du har vært flink! Ja, en må bare kle seg hvis en skal få gjort noe ute! Det er kjølig her også! Sommerblomstene mine røk ut i forrige uke, og de fleste har klart overgangen godt! Riktignok noen hvite blader, men håper de overlever likevel! Takløk er lekkert, og det skal jeg også skaffe meg! Bedet med de hvite stenene ble jo riktig lekkert, det! Det blir flott med takløk rundt kanten!
Mia sa…
det är balsam för själen det att vara ute och påta i jorden. så rent och pent det ser ut hos dig, vita stenar friskar upp. ser du har en sån där blå aurikel som jag jaktar efter, dom är fina tycker jag. mycket som blomstrar och ser fint ut hos dig nu.
Snuffeldyret sa…
Du og du for noen lekre aurikkler!
Den hagen din er jammen flott!
Ellen Walnum sa…
De takløkene var kjempeflotte! Jeg har også satt både gul og rød løk for første gang i år, og nå begynner det å titte noe grønt opp av jorda gitt.)
Gøy!
Merethe sa…
Ja nå blomstrer det Vivi. Det er så herlig i hagen for tiden. Alt skjer så fort. SOla nytes VELDIG når den er framme. :) God helg til deg. klem fra Merethe
Kathrine sa…
Rutelilje ønsker jeg meg virkelig! Den er morsom:)
Og været? Ja, det er ingenting vi kan gjøre med. I går var jeg ute i duskregn og ordnet mere i kjøkkenhagen, for min søster kom med 40 purreplanter! Så jeg har jobb i helgen.
osene mine har det gått bra med, merkelig nok. En er død, tror jeg, men resten kommer ja. Flammentanz vokser fort til igjen, så den er ganske grei.
Astrid L-rosen er en av mine favoritter. Den er nydelig!
Og blomstrer langt utover høsten.
Ha en fin fin lørdag, Vivi. Klem:))
IngunnBW sa…
Det ble kjempefint ved bjerka :) Jeg er jo så glad i stein og bruker den på samme måte som deg. Når Cosmos kommer i krukkene blir det prikken over i'en :) Takløkfatet var også nydelig! Så takknemlig og dekorativ liten plante.

Jeg blir alltid fjern i blikket når jeg ser rutelijer, jeg må nok ha noen av dem tror jeg :) Auriklene dine er også nydelige.

I dag har det vært deilig hagevær her, litt skyer og en del sol, akkurat passe så det går an å holde på ute uten å renne bort. Sommerblomstene mine har stått ute til herding i lengre tid, nå begynner krukker og kar og fylles :)

Ha en flott uke, Vivi!

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne